Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

3η ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 1974- 3η ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2015





Με αφορμή την επέτειο της ιστορικής Διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη 1974, θεμέλιου λίθου Ίδρυσης του Ριζοσπαστικού ΠΑΣΟΚ της Μεταπολίτευσης, εμείς ως Ιδρυτικά του μέλη  διαπιστώνουμε:
-αφενός, την ταπεινωτική κατάληξη ενός ιστορικού εγχειρήματος που ξεκίνησε με λαμπρές προοπτικές,

-αφετέρου, πόσο ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ παραμένουν σήμερα, 41 χρόνια μετά, οι αρχές της Διακήρυξης: ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΞΑΡΤΗΣΙΑ- ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ –ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.

-Την 3η Σεπτέμβρη 1974 είχαμε την Διακήρυξη ενός ιστορικού εγχειρήματος για την «Απελευθέρωση» της χώρας και του Λαού μας (από τα δεσμά του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, από την εναντίωση στην τουρκική εισβολή στην Μεγαλόνησο, από την Λαϊκή συμμετοχή και τις δημοκρατικές διαδικασίες), για την ΕΔΡΑΙΩΣΗ της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στην Πατρίδα.

 Σήμερα, εγκλωβισμένοι από το απεχθές Χρέος, τα επαναλαμβανόμενα Μνημόνια, υποχείρια του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Κ.Τ. , εξαναγκασμένοι σε εξάρτηση και  υποτέλεια:
 Οφείλουμε να συνεχίσουμε, από κει που ξεκινήσαμε, εμπνεόμενοι από τους αγώνες του ΠΑΚ, από την Ιδρυτική Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη. Για ΕΘΝΙΚΗ  και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ με ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Αυτοδιαχείριση,Αυτο-οργάνωση. Για την  ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ της χώρας.

-Γιωργος Ν. Παπαγιαννόπουλος, μέλος του Γραφείου του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΚ το 1974, εκ των συντακτών της Διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη, Ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ.
-Γιάννης Κων. Κρούσσος, Ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ

                                                Κεφαλονιά, 03.09.15

energoisosialistes.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου