Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ! ΑΠΛΑ ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΚAI ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ 30% ΚΑΠΕΛΟ ΣΤΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ




Το κλείσιμο του δελτίου τύπου του δήμου μετά από συνάντηση με Γερμανικά Συνδικάτα που επισκέφτηκαν την πόλη μας.

"Σε μια συμβολική, αυθόρμητη κίνηση η αντιπροσωπεία των γερμανών απέδωσε στον Δήμαρχο χρηματικό ποσό για τη στήριξη των κοινωνικών δομών του Δήμου Χαλανδρίου "

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ:

Συνάντηση του δημάρχου Χαλανδρίου με αντιπροσωπεία γερμανικών συνδικάτων αλληλεγγύης  

Την πολιτική των περικοπών, τον αντίκτυπο και τις επιπτώσεις της στην κοινωνία καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να αναλύσουν ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος με 25μελή αντιπροσωπεία των γερμανικών συνδικάτων αλληλεγγύης Μετάλου 16IGΜ και GEW, που υπάγονται στο συνδικάτο Verdi – επισκέπτονται για 2η συνεχή χρονιά την πόλη του Χαλανδρίου, με σκοπό να αποκτήσουν ίδια αντίληψη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο γενικός πληθυσμός λόγω της κρίσης - την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015 στο Παλαιό Δημαρχείο.

«Το δυσμενές αποτύπωμα των μνημονίων είναι τώρα περισσότερο από εμφανές στην πόλη του Χαλανδρίου με άμεσες επιπτώσεις στην καταναλωτική δύναμη, σταδιακή υποβάθμιση των παρεχόμενων δημόσιων υπηρεσιών (παιδικοί σταθμοί, καθαριότητα, σχολικοί φύλακες, δημόσια υγεία κ.λπ.)», τόνισε ο κ. Ρούσσος ενημερώνοντας τους παρευρισκόμενους για το ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί στην πόλη του Χαλανδρίου τα τελευταία χρόνια. 
Ο δήμαρχος Χαλανδρίου μίλησε εκτενώς για τις ενέργειες και πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η δημοτική αρχή, αρχής γενομένης από τη βοήθεια απέναντι στις ευπαθείς οικονομικά ομάδες με την αλλαγή των κριτηρίων σε σχέση με τα δημοτικά τέλη, την ενίσχυση των συλλογικοτήτων για την εξασφάλιση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε περίπου 2000 ανασφάλιστους συμπολίτες μας, την ενίσχυση του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης, αλλά και τη συμβολική και ουσιαστική φιλοξενία Σύρων προσφύγων σε ξενώνα (αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται δύο μητέρες με τα παιδιά τους). 
«Όλες αυτές οι ενέργειες οπωσδήποτε δεν μπορούν να αντικαταστήσουν ένα οργανωμένο σύστημα υγείας, αλλά είναι ο μόνος δρόμος για να ανακουφίσουμε στοιχειωδώς τους συμπολίτες μας» επισήμανε ο κ. Ρούσσος. 
Aπό τη μεριά τους οι γερμανοί τόνισαν ότι «εδώ και 2 περίπου δεκαετίες η Γερμανία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στους δήμους και στα σχολεία». 
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι γερμανοί ακτιβιστές για τη ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί στο Δήμαρχο Χαλανδρίου για την υπεράσπιση υπαλλήλων του Δήμου να μην απολυθούν. «Η ποινική δίωξη, εκκρεμεί και θα είμαστε για ακόμα 10 χρόνια στα δικαστήρια» είπε ο κ. Ρούσσος τονίζοντας με νόημα ότι «όλα αυτά έχουν μικρή σημασία μπροστά σε αυτά που έρχονται για τους έλληνες το επόμενο διάστημα». Μάλιστα οι γερμανοί ζήτησαν από τον Δήμαρχο τη δική του αίσθηση για τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος ο οποίος εξέφρασε την προσωπική του άποψη ότι «το Δημοψήφισμα έδωσε στην χώρα μας και σε ολόκληρη την Ευρώπη την ευκαιρία να αλλάξουν πορεία, μα δυστυχώς χάθηκε. Η επιβεβλημένη αλλαγή πορείας το επόμενο διάστημα θα γίνει με μεγαλύτερο πόνο».

Και το δελτίο τύπου κλείνει:

"Σε μια συμβολική, αυθόρμητη κίνηση η αντιπροσωπεία των γερμανών απέδωσε στον Δήμαρχο χρηματικό ποσό για τη στήριξη των κοινωνικών δομών του Δήμου Χαλανδρίου "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου