Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Προσωρινή στέγη στο Τae Kwon Do για οικογένειες προσφύγων ύστερα από συντονισμένες ενέργειες της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Παλαιού Φαλήρου


Άμεση και αποτελεσματική ήταν η ενεργοποίηση της Περιφέρειας Αττικής, που σε αγαστή συνεργασία με το Δήμο Παλαιού Φαλήρου, από χθες το βράδυ διαμόρφωσε τις συνθήκες προσωρινής διαμονής οικογενειών προσφύγων στο χώρο του Τae Kwon Do στο Π. Φάληρο. Πρόκειται για μία λύση που θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, καθώς το στάδιο δεν θα είναι πλέον διαθέσιμο λόγω προγραμματισμένων διοργανώσεων.




Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, κ. Διονύσης Χατζηδάκης, στη χθεσινή επικοινωνία που είχε με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα σχετικά με τη φιλοξενία οικογενειών προσφύγων στις εγκαταστάσεις του Τae Kwon Do στο Π. Φάληρο, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Π. Φαλήρου στις οικογένειες των προσφύγων, δεδομένων των ακραίων καιρικών φαινομένων. Οι υπηρεσίες του Δήμου Π. Φαλήρου τέθηκαν επί ποδός για την υποδοχή και τη σίτιση των οικογενειών των προσφύγων, ενώ η υπηρεσία Πρόνοιας του Δήμου φροντίζει να παρέχονται οι απαραίτητες ιατρικές υπηρεσίες.

Ο Δήμαρχος κ. Χατζηδάκης, τόνισε ότι «υπάρχει αγαστή συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και με την πρέπουσα ευαισθησία, ένα οξύ κοινωνικό ζήτημα». Υπογράμμισε, επίσης, ότι «η ενημέρωση του αρμόδιου υπουργού, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες είναι άμεση και συνεχής».

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, κ. Χρήστος Καπάταης, δήλωσε ότι Περιφέρεια έχει εξασφαλίσει τις εγκαταστάσεις του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου Καλλιθέας, ώστε να προετοιμάζεται εκεί η σίτιση των προσφύγων, ενώ την καθαριότητα έχει αναλάβει ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου. Επιπλέον, εξασφάλισε, σε συνεννόηση και συνεργασία με τον Πρόεδρο των Λαϊκών Αγορών κ. Μόσχο, την παροχή τροφίμων. Ακόμη, κατόπιν σχετικών συνεννοήσεων, θα παρασχεθεί ιατρική φροντίδα από γιατρούς της Αστυνομίας.

Στο χώρο, στο πλαίσιο της συνεργασίας όλων των αρμόδιων φορέων, παραβρίσκεται και εκπρόσωπος του αρμόδιου υπουργού.

Πρέπει να σημειωθεί και η πολύτιμη προσφορά εθελοντών που, κρατώντας την ανωνυμία τους, συμβάλλουν στην προσπάθεια, προσφέροντας ρούχα και άλλα είδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου