Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015

Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΤΟΥ 12ου ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ - ΒΕΒΑΙΩΣ - ΑΝΕΒΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ


Τι έγραψε σε σχόλιό του ο Νίκος Πανταζής:

Περίμενα από τον κ. Μακρή που διετέλεσε και μέλος του Δ.Σ του Γυμναστικού να υποστηρίξει την πρόταση, που δεν έθιγε τις δράσεις του συλλόγου γονέων, την στιγμή μάλιστα που στην ίδια συνεδρίαση ψήφισε υπέρ να δοθεί αίθουσα του 9ου Δημοτικού στους Ηπειρώτες.
Η θέση η δική μου είναι ότι οι χώροι των σχολείων θα πρέπει να δίνονται στην κοινωνία μετά το πέρας των μαθημάτων σε μια πόλη που στερείται χώρων.

 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΑΓΓΕΛΟ ΝΤΑΒΙΑ:
 
Νίκο καλημέρα.
Οι απόψεις σου είναι πάντα ευπρόσδεκτες στην Πλατεία, ειδικά αυτές με τις οποίες έχουμε ΔΙΑΜΕΤΡΙΚΗ διαφωνία, αφού έτσι προάγεται ο διάλογος και φωτίζονται τα ζητήματα ώστε να βγουν τα κατάλληλα συμπεράσματα και ίσως να αναζητηθούν και τα σημεία ισορροπίας.

Η θέση της παράταξής μας για το θέμα είναι γνωστή και διατυπωμένη δημόσια και δεν είναι "κατά περίπτωση". ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ και του δήμου να μην χρησιμοποιούν τα σχολεία.

Πληροφορήθηκα από το σχόλιό σου ότι ο Θανάσης ψήφισε υπέρ της παραχώρησης αίθουσας στους Ηπειρώτες. ¨Οπως καταλαβαίνεις δεν έχουμε "κομματική πειθαρχία" στην "μεγάλη" παράταξή μας για να τον περάσουμε πειθαρχικό, το συζητήσαμε όμως το θέμα και διευκρινίζουμε ότι ο Θ. Μακρής ψήφισε έτσι γιατί τον πληροφόρησαν ότι στα μαθήματα των Ηπειρωτών οι δημότες δεν καταβάλουν αντίτιμο. Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟΥ "ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ" δεν αλλάζει και δεν είναι εναντίον του ΓΣΧ ή των Ηπειρωτών ή των .... Επτανήσιων. ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΗ ΑΡΧΗΣ και εμείς θέλουμε να ισχύει ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Τώρα για την δική σου θέση για τους χώρους των σχολείων και την παραχώρησή τους στην κοινωνία, με ενδιαφέρον αλλά και διαφωνία την ακούμε.
Τώρα ποιος και τι είναι "κοινωνία" είναι βέβαια μια μεγάλη κουβέντα.
Και επειδή κοινωνία είναι οι πάντες (σύλλογοι, φορείς, εταιρίες, ιδιώτες κλπ) εμείς δεν συμφωνούμε να γίνουν οι σχολικοί χώροι αντικείμενο τέτοιου νταραβεριού.
Αντίθετα πιστεύουμε ότι τα προαύλια των σχολείων πρέπει να είναι ανοικτά και ΕΛΕΥΘΕΡΑ για ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ τα παιδιά της γειτονιάς μετά το ωράριο (και ας γίνεται και καμιά μικροζημιά - δεν πειράζει, ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΟΝΤΑΙ άλλωστε για τους εντός του κόλπου, δεν πειράζει αν σπάσει και κανένα τζάμι από τα παιδιά μας και το πληρώσει ο δήμος) και οι αίθουσες μπορούν να χρησιμοποιούνται μόνο με την ευθύνη και διαχείριση του Συλλόγου Γονέων αν όχι και των καθηγητών.

Πληροφορήθηκα ότι στην προσφυγή σου στην περιφέρεια έγραψες ότι ο Θ. Μακρής και ο Γ. Διακάτος όφειλαν (περίπου έβαλες "κομματική πειθαρχία") να υπερψηφίσουν το αίτημά σου διότι .... συγκυριακά (σχεδόν) δεν είναι στην παράταξή σου (???) .
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ.
Αλλά σου θυμίζω ότι ο Θανάσης συμμετέχει στην επιτροπή ως ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ του ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όταν οι επικεφαλής της διοίκησης του δήμου αποχωρούν εμείς δεν τους εξουσιοδοτούμε

    Κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την έκδοση του ψηφίσματος κατά της μετεγκατάστασης του ΚΑΖΙΝΟ της Πάρνηθας ο δήμαρχος ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις