Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

ΠΕΔΑ: Συνεργασία με ευρωπαϊκά δίκτυα

Στην περαιτέρω συνεργασία με ευρωπαϊκά δίκτυα που είναι επικεντρωμένα σε κοινωνικές δράσεις προχωρά η Π.Ε.Δ.Α. Συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία της Π.Ε.Δ.Α. αποτελούμενη από τον Γενικό Γραμματέα και Δήμαρχο Αγίων Αναργύρων και Καματερού Νίκο Σαράντη, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας, Αλληλεγγύης, Ισότητας και Ένταξης και Δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας Γιώργο Καπλάνη και τον Βασίλη Καμπέρη, σύμβουλο του Προέδρου της Π.Ε.Δ.Α., επισκέφθηκε τις Βρυξέλλες στο πλαίσιο των Open Days 2015.

Υπενθυμίζουμε ότι η εκδήλωση Open Days (ημέρες ελεύθερης προσέλευσης) είναι μια τετραήμερη εκδήλωση που διεξάγεται κάθε χρόνο στις Βρυξέλλες και στην οποία εκπρόσωποι περιφερειακών και τοπικών αρχών, εμπειρογνώμονες και πανεπιστημιακοί έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ορθές πρακτικές και τεχνογνωσία στον τομέα της περιφερειακής και αστικής ανάπτυξης.

Είναι επίσης μια αναγνωρισμένη πλατφόρμα πολιτικής επικοινωνίας όσον αφορά την ανάπτυξη της Πολιτικής της Ε.Ε. για τη συνοχή, η οποία ευαισθητοποιεί τους φορείς λήψης αποφάσεων για την αξία των περιφερειών και των δήμων στη χάραξη πολιτικών της Ε.Ε.

Στο πλαίσιο των επίσημων επαφών της η αντιπροσωπεία της Π.Ε.Δ.Α. συναντήθηκε με στελέχη της Γαλλικής Εθνικής Ένωσης των Δημοτικών Κέντρων για την Κοινωνική Δράση (UNCCAS), η οποία έχει 10.000 μέλη (Δήμους και Φορείς) παγκοσμίως.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε να υπογραφεί Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ της Π.Ε.Δ.Α. και της UNCCAS για τη δημιουργία Δικτύου Κοινωνικών Παροχών στην Αττική, όπου η UNCCAS θα ενισχύσει τις δράσεις των Δήμων.

Επίσης υπήρξε συνάντηση με στελέχη του Διευρωπαϊκού Δικτύου Τοπικών Αρχών ΕLISAN (το οποίο δημιουργήθηκε το 2008 με πρωτοβουλία της UNCCAS) στο οποίο συμμετείχε από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του η τότε Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α., σημερινή Π.Ε.Δ.Α.

Στη συγκεκριμένη συνάντηση αποφασίστηκε μεταξύ άλλων η διοργάνωση Συνεδρίου στην Αθήνα στις αρχές του 2016, με θέμα την καταπολέμηση της ανεργίας.

Τέλος, συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με αντιπροσωπεία του ιταλικού οργανισμού της Περιφέρειας της Βενετίας, Veneto Lavoro που παρέχει υπηρεσίες στον τομέα του σχεδιασμού, της διαχείρισης και της αξιολόγησης των πολιτικών για την αγορά εργασίας και την καταπολέμηση της ανεργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου