Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

ΚΟΥΡΑΣΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΣΗΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ


ΚΑΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΡΑΚΟ

Καμία έκπληξη.

Η βάση του προϋπολογισμού της επόμενης χρονιάς που δεν είναι άλλη βεβαίως από ΤΑ ΕΣΟΔΑ του δήμου, τα δημοτικά τέλη, φέρνει μετά την προχθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ, την σφραγίδα των πιο ακραίων αντιαυτοδιοικητικών, συντηρητικών στην πράξη άσχετα θεωριών, ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΩΝ και ΜΟΝΕΤΑΡΙΣΤΙΚΩΝ δυνάμεων της πόλης : της διοίκησης της Κουρασικής Αριστεράς και της παράταξης του Γ. Κουράση.

Εκείνοι ψήφισαν ΜΑΖΙ στο ΔΣ το νέο χαράτσωμα του δημότη: ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΟΥΡΑΣΗ. Τι δεν καταλαβαίνεις;

Κατά ψήφισε η παρευρισκόμενη παράταξη Λαδόπουλου και η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.

Απόντες από το ΔΣ ήταν οι δύο του Γιώργου Θωμά ((ο ίδιος και ο Θ. Βαρδουλάκης) και ο Νταβίας (γιατί ακόμα είναι σε ημιάγρια κατάσταση ο ακατανόμαστος, μετά την αγωγή (και όχι μόνο - έχει και άλλο μέγα θέμα που κωλυόμαστε να γράψουμε ακόμα) και τον έχουμε σε καταστολή, μην δαγκώσει κανένα).

Η συζήτηση για τον προϋπολογισμό άνοιξε λοιπόν με την έγκριση των δημοτικών τελών - όπως γίνεται κάθε χρόνο.

Δεν άνοιξε - βέβαια - με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, συνελεύσεις, συμμετοχικούς προϋπολογισμούς και άλλα τέτοια που σου υπόσχονταν προεκλογικά και τσίμπησες (παλιομπαμπουίνε, που γουστάρεις να σε παραμυθιάζει ακόμα και ο δήμαρχός σου, δεν σου φτάνουν μόνο οι κεντρικάριοι της πολιτικής για να σε δουλεύουν).

Εμείς - ενόψει της συζήτησης του προϋπολογισμού - όμως θα ανοίξουμε δημόσια (εδώ από την κωλοφυλλάδα, δεν έχουμε άλλο τρόπο αφού ο δήμος  ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΛΑΪΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ) τρία - τέσσερα (όσα προλάβουμε) ΜΕΓΑΛΑ ΘΕΜΑΤΑ της αυτοδιοίκησης μπας και θέλει κανένας δημότης να καταλάβει ολίγο περισσότερα σχετικά με τα πραγματικά προτάγματα, τις ιεραρχήσεις που κρύπτονται πίσω από κάθε πολιτική επιλογή και τα πραγματικά συμφέροντα που εξυπηρετούνται άσχετα με το τι λέγεται.

ΔΙΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΧΡΩΜΟ.
Αυτά τα "λαϊκά"  που λένε ότι  "δεν έχει χρώμα η αυτοδιοίκηση" είναι για τους μπαμπουίνους.
ΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑ. ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ που προτείνονται ή ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΝΤΑΙ δια της αδράνειας ή δια της .... μαλακίας, έχουν έντονο χρώμα.

Η υπερφορολόγηση - πχ - της καθαριότητας και του ηλεκτροφωτισμού, γίνεται για να μαζευτούν χρήματα σου λένε όλοι.
 ΑΛΛΑ ΣΕ ΥΠΟΠΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ, όπως αυτοί που ζούμε γίνονται για να έχουν άλλοθι όσοι θένε να περάσουν την ιδιωτικοποίηση βασιζόμενοι στο βασικό τους επιχείρημα   ότι "το δημόσιο κοστίζει ακριβά" και ο ιδιώτης θα σου κατεβάσει τα τέλη - που σου ανεβάζουν παράλογα, ΣΟΥ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ.

Και οι σκόπιμες καθυστερήσεις στο να μπει μπροστά, να εφαρμοστεί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. το εναλλακτικό σχέδιο (που εμείς το έχουμε περιγράψει πριν 15 χρόνια αλλά χρειάζεται ΕΝΑ ΧΩΡΑΦΙ), δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να δίνει και άλλο χρόνο σε όσους παλεύουν να περάσουν τα .... άλλα. τα ιδιωτικά σχέδια,  να νικήσουν στην συνείδηση του πολίτη οι της ιδιωτικοποίησης, να συχτηρίσει ο δημότης και να πει "ΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΧΗ - ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΟΛΑ" ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ.

Που όμως χάριν - κυρίως στους εργαζόμενους στους δήμους και την πραγματικά αγωνιστική  ΠΟΕ ΟΤΑ -  αλλά και κάτι τρελούς αυτοδιοικητικούς, ΑΚΟΥΝ AKOMA ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, βλέποντας όμως και τις εικόνες από τη Νάπολη πνιγμένης στα σκουπίδια.

Ξεκινήσαμε τα θέματα του προϋπολογισμού με την .... ανακύκλωση.

ΔΗΛΑΔΗ - για εμάς - με το ΜΕΙΖΟΝ, το ΚΕΝΤΡΙΚΟ θέμα της ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ και τις πολιτικές που βρίσκονται πάνω στο τραπέζι. (Για τις θεωρίες ψάξτε αλλού, βαρεθήκαμε την θεωρητικολογία).

ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ αλλά και του ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΕΣΟΔΟΥ: ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

Επειδή ΟΛΟΙ (όσοι έχουν ασχοληθεί στοιχειωδώς σοβαρά με την αυτοδιοίκηση, όχι όσοι νόμιζαν χρόνια ότι η δράση τους μπορεί να εξαντλείται σε ντουντουκοπορείες) ξέρουν ότι τα πράγματα είναι όπως τα λέει ο κ. Κεφαλάς και προτείνουμε να διαβαστεί με ανοικτά μυαλά το προηγούμενο άρθρο.

Και να αξιολογηθεί μετά από αυτό - με το IQ του μέσου πολίτη, ΑΡΚΕΙ αυτό, πιστέψτε μας - η πολιτική της "διαφήμισης και προβολής επιτευγμάτων" των εταιριών ανακύκλωσης και των αποτελεσμάτων τους, από τους καργαριστερούς  της διοίκησης Ρούσσου (ή μήπως πλέον πρέπει να το αλλάξουμε το τίτλο σε  "ψευτοαριστερούς" άραγε;;;) , που έχουν ταυτιστεί με τα προτάγματα του ακραίου νεοφιλελευθερισμού ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ την ώρα που .... θωρητικολογούν ασύστολα.

ΤΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ και ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΕ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ SITE ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!

Αλλά και να αξιολογηθούν ακόμα από τον μέσο σκεπτόμενο πολίτη οι πραγματικές προθέσεις και όσων ομιλούν για την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ με "ηθικοπλαστικούς" όρους: Εκείνων των ΔΕΞΙΟΥΛΗΔΩΝ περιβαλλοντικά υπερευαίσθητων, που σου λένε ότι η ανακύκλωση είναι ζήτημα συνείδησης ΜΟΝΟ, αφορά τις επόμενες γενιές ΜΟΝΟ, τα σχολεία ΜΟΝΟ, το μέλλον ΜΟΝΟ και άρα εκεί πρέπει αν στραφούν οι δήμοι - σου λένε - και οι "συλλογικότητες".

Για να κάνουν ανενόχλητες την δουλειά τους οι ΑΕ που λέει ο Κεφαλάς  σε ΕΝΕΣΤΩΤΑ χρόνο, ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, όμως.

Είναι βεβαίως ΚΥΡΙΩΣ ζήτημα συνείδησης αναγνώστη μας - συμφωνούμε -  η διαχείριση των σκουπιδιών και το περιβάλλον γενικότερα.
Δεν λέμε όχι.
Αλλά είναι ΚΑΙ ΜΠΙΖΝΑ. 
Μην γινόσαστε βούρλα, όπως μας θέλουνε.
ΜΕΓΑΛΗ ΜΠΙΖΝΑ!
Αν δεν ήταν ΜΠΙΖΝΑ και μάλιστα ΜΕΓΑΛΗ - δεν θα υπήρχε τόσο ενδιαφέρον, δεν θα σφάζονταν στο όνομά της .... παλουκάρια.

Και αν δεν γίνει υγιής αυτή  Η ΜΠΙΖΝΑ της διαχείρισης των σκουπιδιών - λέμε εμείς - η μόνη συνείδηση στην οποία επενδύουμε ως κοινωνία, το μόνο που συνεχίζουμε να μαθαίνουμε στα παιδιά μας, είναι η γνωστή ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ "ΤΗΣ ΡΕΜΟΥΛΑΣ, της ΟΙΚΟΝΟΜΑΣ, της ΜΑΣΑΣ" (τρίπτυχο δανεισμένο από την ταίνια "ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ", ακούστηκε πριν το μνημιώδες "ΦΑΓΑΝΕ - ΦΑΓΑΝΕ ....).
Ακόμα και σε πεδία εφαρμογής πολιικών που φαίνονται σε "σωστό δρόμο" (βλ. την αντιστοιχία του θέματός μας με το  ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ).

Αναδημοσιεύσαμε το άρθρο (και θα ακολουθήσεις και ένα άλλο) ΚΑΙ για να προετοιμάσουμε την παρέμβασή μας ενόψει του νέου προϋπολογισμού στο δημοτικό συμβούλιο (διότι εκεί τι να πρωτοπείς σε 5+5 λεπτά που σε αφήνει η πρόεδρος να μιλάς), ώστε να είναι απολύτως διακιολογημένο ΠΟΛΙΤΙΚΑ το ΟΧΙ που θα εισπράξουν φέτος στον προϋπολογισμό  οι ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΟΙ (ή μήπως πρέπει πλέον να τους λέμε "ψευτοαριστερούς" ή μήπως άραγε "ΑΣΧΕΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ";;; - μας προβληματίζει ιδιαίτερα η προσφώνηση, το ψάχνουμε).

(Ούτε λευκά, ούτε παρών θα πούμε εμείς για να κρυφτούμε  - ΟΧΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ)!

Και θα αιτιολογηθεί επαρκώς.
Διότι αναγνώστη μου δεν θα καταψηφίσουμε γιατί μας έκαναν αγωγή.
Όοοοχι! Αυτό βέβαια θα λέει η προπαγάνδα τους.

Ενώ η αλήθεια είναι  ακριβώς αντίστροφη: ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑΤΙ ΗΞΕΡΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ και δεν θα δείξουμε πλέον ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ στην πολιτική τους, διότι αυτό είχαμε πει από πέρυσι ότι θα κάνουμε την δεύτερη χρονιά τους αν δεν φρόντιζαν να  προσεγκίσουν μια πιο προοδευτική πολιτική στην αυτοδιοίκηση, αντίστοιχη με το αυτοδιοικητικό πρόγραμμα του κόμματος που τους εξέλεξε.
Κάτι που έκαναν ΜΟΝΟ στον τομέα του αθλητισμού αλλά δεν αρκεί αυτό να καλύψει ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ.

Το ξέρανε ότι πλέον δεν θα παίξουμε με "εσωκομματικούς όρους".

Αντιμετωπίζουν πλέον και οι ίδιοι τα αδιέξοδα της πολιτικής τους ανεπάρκειας περί τα αυτοδιοικητικά θέματα και προσπαθούν απλά να την συγκαλύψουν μέσα από αποπροσανατολιστικές πρωτοβουλίες (στραγάλια στην ΦΛΥΑ, τσαπέλες στα ΚΥΕ,  αγωγή στην ΠΛΑΤΕΙΑ κλπ) γιατί είναι ΠΟΛΥ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΝ  ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ (αν υποθέσουμε ότι ήθελαν ποτέ να ακολουθήσουν τέτοιες).

Ξέρουν ότι τα πολιτικά τους αδιέξοδα είναι τόσο φανερά πλέον στον πολίτη, ξέρουν ότι δεν επαρκούν πλέον  οι θεωρίες, οι υποσχέσεις και η μπουρδολογία στα οποία είναι μανούλες, για να καλυφθούν αυτά τα αδιέξοδά τους.

 Χρειάζονται έναν αντίπαλο, ένα επιτιθέμενο οχτρό για να συσπειρώνονται και να τον υποδεικνύουν ως υπαίτιο των κακοδαιμονιών του δήμου.
ΠΟΣΟ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΑΡΑΓΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΗΛΙΘΙΑ, ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ;

ΤΗΣ ΚΟΝΤΗΣ ...... ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΗΣ ΦΤΑΙΝΕ, λέει ο λαός μας.

Και βέβαια είναι τόσο πολιτικά ΑΝΑΝΔΡΟΙ (αλλά και δεσμευμένοι σε παρασκηνιακές συμφωνίες) που διάλεξαν τον πιο αδύνατο κρίκο της αλυσίδας του Δ.Σ. για να φτιάξουν τον ΟΧΤΡΟ, αφού ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ με τους (υποτιθέμενους;) ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ.

Με τους οποίους συμπορεύονται χέρι - χέρι και ακολουθούν ακριβώς την ίδια ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ και ενάντια στο δημόσιο συμφέρον πολιτική στα μεγάλα θέματα της αυτοδιοίκησης.

ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΡΑΓΕ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ  ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ  ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΑΡΑΤΣΩΜΑΤΟΣ;;;;

Και βέβαια - για να τελειώνουμε με την υποκρισία των "υπόγειων" διαφωνιών κάποιων "εσωπαραταξιακών ψευτοαντιπολιτευόμενων ασπίδων" αυτής της πολιτικής: ΟΠΟΙΟΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΧΑΡΑΤΣΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΟΣ.

Ας σταματήσουν κάποιοι να παριστάνουν τους "αθώους του αίματος" διαρρέοντας εντέχνως - ιντερνετικώς και προφορικώς - ότι "δεν ήθελαν να ψηφίσουν το χαράτσι αλλά πιέστηκαν".

Αυτά δεν πιάνουν σε ένα πολιτικό ακροατήριο που ψήφισε ΟΧΙ στις πιέσεις του Σόιμπλε!

Ποιοι τους πιέζουν δηλαδή να ψηφίσουν 20% αύξηση φόρου εν μέσω τρίτου μνημονίου και ποιοι τους πιέζουν να διαφημίζουν ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ;;;

ΚΑΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΡΑΚΟ.

¨Η καλύτερα ο ΔΡΑΚΟΣ - ΝΤΑΒΙΑΣ δεν αρκεί πια.

ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΔΡΑΚΟ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΙΑΣΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου