Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Γ. Γ.- Για δημοσίευση: Εξαιρετικό το κείμενο του γιατρού Θωμά Βαρδουλάκη που δημοσιεύτηκε στις 9-11-2015.

Κατάλαβα ότι η ουσιαστική διαφωνία του με τον συνδυασμό με τον οποίο εξελέγη, έγκειτο στο ότι οι περισσότεροι συνυποψήφιοί του είχαν ταχθεί υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, ενώ αυτός ήταν στη μειοψηφία που προτίμησε το ΟΧΙ. (δεν υπήρχε ερώτημα ποιος θέλει να σταθεί αρωγός του χρεοκοπημένου πολιτικού κατεστημένου, και να υπερασπίσει τους υπαίτιους των καταστροφικών πολιτικών επιλογών, όπως αναφέρει στην επιστολή του). Ο συνδυασμός επίσης ο ίδιος, ως γνήσια αυτοδιοικητικός, δεν αντελήφθην να έχει τοποθετηθεί επί του θέματος.

Στο Δήμο Χαλανδρίου βέβαια, ο κ. Βαρδουλάκης βρέθηκε με τη μειοψηφία καθώς στο ερώτημα για το δημοψήφισμα, το ΝΑΙ (το οποίο τελικά υλοποιήθηκε και από τον ΣΥΡΙΖΑ) υπερίσχυσε, οριακά μεν κατά 382 ψήφους ή, κατά 1,06% του ΟΧΙ.

Μια μικρή αναδρομή στα δημοτικά με χρήση της στατιστικής, θα μας δείξει ότι οι υποψήφιοι που βρίσκονται στο χώρο της ιατρικής και/ή φαρμακευτικής, έχουν σημαντικό προβάδισμα στη σταυροδοσία έναντι άλλων επαγγελματιών, πολλές φορές χωρίς να προσφέρουν κάτι στο δημοτικό συμβούλιο. Λογικά η συνταγογράφηση δημιουργεί μια καλή, ενίοτε πελατειακή, σχέση με τους ψηφοφόρους.

Σύμφωνα με την επιστολή του γιατρού, έχει ιδεολογική συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια, ως αριστερός. Το ότι αγάπησε τελευταία (γεροντοέρωτας λέγεται;) τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι βέβαια λόγος να εξακολουθεί να κρατάει την θέση του στο δημοτικό συμβούλιο, εφόσον παραιτήθηκε από την παράταξη με την οποία εξελέγη.

Αγαπητέ κύριε Θωμά, δυστυχώς βλέπω ότι την πατήσατε με την επιλογή σας να έχετε τον κ. Βαρδουλάκη στον συνδυασμό σας, μη στεναχωριέστε όμως, την είχε πατήσει και ο εμπειρότερος κ. Παττακός, στο ψηφοδέλτιο του οποίου μετείχε ο γιατρός το 2010. Τελικά ο Γ. Κουράσης αποδεικνύεται σοφότερος ημών που σύμφωνα με το παρασκήνιο δεν δέχθηκε να τον φιλοξενήσει στο συνδυασμό του. Ακόμα και αυτή η ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη, αποδείχθηκε πιο «ψυλλιασμένη» και δεν του άνοιξε την πόρτα.

Δεν θα έγραφα το παραπάνω κείμενο, θεώρησα όμως λίαν προκλητική την επιστολή του κ. Βαρδουλάκη. Θέλω να ελπίζω ότι οι τελευταίες πολιτικές του επιλογές δεν θα περιληφθούν σε κάποιο βιογραφικό όταν προκηρυχθεί θέση διευθυντή στο ΙΚΑ Κάτω Χαλανδρίου.

Γ. Γ.
ΣΧΟΛΙΟ Α.Ν.: Είσαι μεγάλος προβοκάτορας αλλά αυτό δεν είναι είδηση. 
Γι' αυτό άλλωστε σε θέλουμε να γράφεις στην ΠΛΑΤΕΙΑ.

ΣΧΟΛΙΑΖΩ απλά για να κρατήσω απόσταση από τις προβοκάτσιες σου και να υπενθυμίσω - για άλλη μια φορά - ότι τα ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ άρθρα δεν εκφράζουν - κατ' ανάγκη την "διεύθυνσις" της εφημερίδος.

Ο ΘΩΜΑΣ ΒΑΡΔΟΥΛΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ.

Με τον  Γ. Θωμά έχουμε συναντηθεί πολλές φορές σε αρκετά - όχι όλα - τα ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ θέματα του δήμου και στην αντιπολίτευση ΜΕ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ στην "ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ"  και την ηγεσία της.

Την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ που ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ότι δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που την στήριξε και την έκανε διοίκηση (τουλάχιστον όχι όλος) αλλά ένα μόρφωμα το οποίο ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΑΥΤΊΖΕΤΑΙ,  και που ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ αποδεικνύεται σε όλους τους ανοιχτόμυαλους ότι η πολιτική της ΑΠΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ  (αφού  για την αυτοδιοίκηση υποτίθεται ότι μιλάμε κυρίως εδώ) που παρά  το γεγονός ότι η πολιτική που του υπαγορεύεται από τις Βρυξέλλες τον έχει οδηγήσει σε μεγάλες υπαναχωρήσεις στο κεντρικό πολιτικό επίπεδο (και που μένει να αξιολογηθεί μέχρι πού θα είναι αυτή του η υπαναχώρησή τις επόμενες μόλις μέρες) , ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ..... εθελοντικά και μη υπαγορευμένα. 
Πολιτική που δεν έχει καμία διαφορά με τις ιεραρχήσεις που ακολουθούσαν οι συντηρητικοί  με λίγο περισσότερο .... εθελοντισμό και πολλές συγκεντρώσεις "τροφίμων και ποτών" δια πάσαν χρήσιν, μέσα πάντα στα πλάισια της .... "Ελληνογερμανικής Συνέλευσης".

Τις επόμενες μέρες θα πούμε και θα φανούν πολλά.
Μέχρι την συζήτηση για τον προϋπολογισμό ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου