Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΣΤΕΜΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ


Αφορμή για αυτή μας την παρέμβαση έδωσε η ανακοίνωση - πρόσκληση της Ένωσης Γονέων που δημοσιεύσαμε εχθές, όπου οι γονείς σε κοινή πρωτοβουλία με τους "εθελοντές" του δήμου, καλούν καθηγητές και δάσκαλους να εργαστούν "εθελοντικά" για την κάλυψη των αναγκών αδυνάτων μαθητών οικονομικά αδυνάτων οικογενειών συμπολιτών μας, η οποία μας εξόργισε κυρίως για τον χρόνο που αυτή δημοσιοποιήθηκε.

Έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

1. Η ανακοίνωση - πρόσκληση αυτή ακολούθησε δύο προηγούμενες των "Εθελοντών" του δήμου από την αρχή της σχολικής χρονιάς, που έχει ήδη πλησιάσει το τέλος του πρώτου τριμήνου.

Δεν έχουν πλέον κανένα άλλο ρόλο να παίξουν αυτές οι εκκλήσεις από το να συσκοτίσουν τις ευθύνες της διοίκησης του δήμου που δεν φρόντισε ΕΓΚΑΙΡΑ, όπως όλοι οι δήμοι της γύρω περιοχής να έχει ΕΤΟΙΜΑ τέτοια προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας από τον ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ.

Η ανακοίνωση  επιχειρεί αφενός να κάνει ανέξοδη και βολική για το τοπικό σύστημα, επίδειξη ευαισθησίας και αφετέρου να μεταφέρει έμμεσα την ευθύνη στους "ανάλγητους" άνεργους και εξαθλιωμένους εκπαιδευτικούς, πρώην εργαζόμενους, που δεν ανταποκρίνονται στα καλέσματα να εργάζονται δωρεάν, και δεν δείχνουν ανάλογη  κοινωνική ευαισθησία με τα συστεμικά στελέχια της τοπικής κοινωνίας που κάθε τόσο καλούν σε εθελοντική προσφορά για όλα τα θέματα, όλους τους άλλους εργαζόμενους και επαγγελματίες, εκτός βέβαιως των ίδιων.

Την ώρα που κάποιοι εξ αυτών των τοπικών συστεμικών στελεχών μοιράζονται με "πολιτική ορθότητα, δικαιοσύνη και μεγάλη υποκρισία" το χρήμα από τις δουλίτσες στον δήμο, διοχετεύοντας αβέρτα ζεστό χρήμα σε ημέτερους με την παραμικρή ευκαιρία (λογιστές, εταιρίες διοργανωτές εκδηλώσεων και παζαριών,  δικαστικούς επιμελητές, κατόχους μισθωμένων ακινήτων, ακόμα και ταμπελάδες "μεγάλων" επιγραφών ή και δικηγόρους για να γνωμοδοτήσουν κάθε φορά περί νομιμότητας της πράξης, όταν ο δήμος πρόκειται να διαθέσει έστω και  .... 50 ευρώ, στους "εκτός των τειχών" και οι υπηρεσίες αρνούνται - σου λέει - να αναλάβουν την ευθύνη της εισήγησης.

2. Η ¨Ενωση Γονέων και οι Εθελοντές δεν έχουν να πουν τίποτα άραγε, για το γεγονός ότι κορυφαίο στέλεχος της διοίκησης του δήμου, της διοίκησης που δεν μερίμνησε για να έχει ο δήμος έγκαιρα πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας για τους αδυνάτους, διατηρεί επιχείρηση φροντιστηρίου και παιδικού σταθμού, που με το προσωπείο της "ΚΟΙΝ.ΣΕΠ" προσπαθεί να εμφανίσει την διοίκηση να παρεμβαίνει στο πρόβλημα των συνδημοτών μας, για το οποίο ο δήμος ισχυρίζονται ότι "θα ήθελε αλλά δεν μπορούσε",  ενώ στην πραγματικότητα δεν κάνει τίποτα άλλο από ΜΠΙΖΝΑ- καθόλα νόμιμη και ηθική κατά τα άλλα. ΗΘΙΚΗ αν δεν την έκανε ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ.

3. Η οργάνωση ενός προγράμματος ενισχυτικής διδασκαλίας από τον δήμο, μέσω μιας οργανωμένης δομής (Ν.Π. ή Κοινωνική Δημοτική Επιχείρηση) θα ήταν ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ, αφού θα εύρισκε εύκολα  κάποιους διαθέσιμους "εθελοντές" καθηγητές - που τώρα δεν βρίσκει για τα αναγκαία μαθήματα , για να προσφέρουν  τις υπηρεσίες τους, έχοντας και κάποιο - έστω και μικρό - οικονομικό κίνητρο για την κάλυψη μερικών μαθητών του δήμου που το έχουν ιδιαίτερη ανάγκη ή αν ο δήμος πρόσφερε αυτή την υπηρεσία, σε συνεργασία με τα ιδιωτικά φροντιστήρια της πόλης.
Αλλά ο δήμος δεν ομιλεί με επιχειρήσεις, είναι .... ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΟΣ.

Με έναν πρόχειρο υπολογισμό για την κάλυψη της ανάγκης των πιο αδύνατων συμπολιτών μας (όχι όλων των μελών της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ βεβαίως) με έναν δάσκαλο, έναν φιλόλογο, έναν μαθηματικό και έναν Φυσικοχημικό (σα να είχαμε δηλαδή 4 "εθελοντές") το κόστος δεν θα ξεπερνούσε τα 20 χιλιάρικα τον χρόνο, τα μισά δηλαδή περίπου από όσα διατέθηκαν για τα ζώα φέτος στο Χαλάνδρι.

Τα διπλά ακριβώς από όσα θα δαπανήσει ο δήμος για τον δρόμο της Ρεματιάς, μεθαύριο, για μια μέρα.
Και μάλιστα θα τα δαπανήσει παρά τα έσοδα από χορηγίες που ΥΠΆΡΧΟΥΝ για τον αγώνα.
Και που θα τις δείτε τις χορηγίες. Κάποιες  ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ, διότι στην αγορά αυτά είναι γνωστά.
Χορηγίες που ουδείς θα μάθει σε ποιο ύψος έφτασαν και τι ή ποιους θα χρηματοδοτήσουν πραγματικά

4. Ενημερώνουμε ότι πρόσφατα χρόνια μετέχοντες στο σώμα Εθελοντών του δήμου, ιδρυτές και οργανωτές του , αποχώρησαν αηδιασμένοι,  έχοντας διαγνώσει την υποκρισία που κρύβεται πίσω από αυτή την υπερπροβολή και υπερχρησιμοποίηση της έννοιας του εθελοντισμού. "Θα μέναμε αν εδώ ερχόταν και κανένας άλλος εθελοντής εκτός των εργαζομένων του δήμου και των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας" μου είπε στενή φίλη που με ενημέρωσε.
"Μόνο εμείς οι παλιοί που πλέον φύγαμε και οι εργαζόμενοι στον δήμο βαφτίζονται εθελοντές, για να δουλεύουν τσάμπα τα Σ-Κ για τις "διοργανώσεις" και τις "πρωτοβουλίες" της διοίκησης" συνέχισε.

Τους εργαζόμενους του δήμου που βέβαια έχουν ένα πρόβλημα να μην είναι .... "εθελοντές" γιατί είναι συμβασιούχοι, και που αντί το σωματείο τους να τους προστατεύει από τις αυθαιρεσίες της διοίκησης και να τους διασφαλίζει την πενθήμερη εργασία για την οποία αμείβονται μετατρεπόμενοι σε σκλάβους της εξουσίας αλλά ... εθελοντικά,  δεν έχουν "Κυριακή, γιορτή και σχόλη".
ΟΧΙ ΣΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΝΟΝΑ αφού κάθε Σ-Κ έχουμε και μία τέτοια δραστηριότητα.

Καλούμε τους μαζικούς φορείς της πόλης, που έχουν χρόνια πολλά επιδείξει ευαισθησία για τα εργασιακά δικαιώματα και την προστασία της αμειβόμενης εργασίας, να διεκδικούν από τον δήμο αυτά που θεωρούν αναγκαία για την κοινωνία μας χωρίς να γίνονται εκόντες - άκοντες εξαρτήματα εφαρμογής  του κοινωνικού αυτοματισμού, του βασικού όπλου του νεοφιλελευθερισμού απέναντι στην κοινωνία.
Ο δήμος έχει τα χρήματα για να διαθέσει, ώστε να προσφέρει τα στοιχειώδη στις πιο αδύνατες κοινωνικές ομάδες, αν κάνει διαχείριση με αυτή την πολιτική ιεράρχηση, αν ακολουθήσει μια πραγματική αριστερή, προοδευτική πολιτική με αναδιανεμητικές προτεραιότητες και αυτό το αποδεικνύουμε καθημερινά.

Ο δήμος υπερφορολογεί κατά 30% τους δημότες στα ανταποδοτικά τέλη και έχει ΠΑΡΑΝΟΜΟ πλεόνασμα περί τα 1,5 εκ ευρώ τον χρόνο, χωρίς να υπολογίσουμε τις σπατάλες και τα χρήματα που πάνε σε ημέτερους για να διασφαλίζουν την .... "ενότητα" της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και χωρίς την αύξηση του 20% στον ΦΗΧ.

Είναι εντελώς υποκριτικό και προσχηματικό να εισπράττει το παράνομο πλεόνασμα και να προφασίζεται ότι αυτό δεν έχει νομότυπο τρόπο να το διαθέσει για να οργανώσει τις κοινωνικές του παρεμβάσεις.

Δύο επιλογές έχει λοιπόν η διοίκηση του δήμου: Να μειώσει αντίστοιχα τα δημοτικά τέλη υλοποιώντας μια συνεπή νεοφιλελεύθερη πολιτική ή να τα διατηρήσει χρησιμοποιώντας αυτά τα χρήματα για να περιορίσει τις επιπτώσεις της κρίσης στην τοπική κοινωνία με στοχευμένες δράσεις κοινωνικής πολιτικής και ανακούφισης, όπως θα κάναμε εμείς που δεν είμαστε ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΟΙ αλλά είμαστε συνεπείς ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ που δεν φοβούνται να ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΝ και δεν έχουν την ανάγκη της συναίνεσης των συντηρητικών για να κουνηθούν.

Το να συνεχίζει να φουσκώνει τα διαθέσιμά του στην τράπεζα ο δήμος, μέσα από την υπερφορολόγηση των δημοτών, είναι πολιτική που όλοι πρέπει να σκεφτούν από που υπαγορεύεται και ποιους εξυπηρετεί πραγματικά και αν τελικά είμαστε εμείς οι υπερβολικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου