Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015

ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΛΟΓΩ .... ΦΡΑΧΤΗΣε κατάληψη του 3ου Γυμνασίου και του 3ου Λυκείου έχουν προχωρήσει οι μαθητές των δύο σχολείων για να σταματήσουν τις εργασίες του δήμου, που ήταν να αρχίσουν αυτή τη βδομάδα  - ύστερα από αίτημα του διευθυντή του 3ου Γυμνασίου που αποδέχτηκε η "πρωτηφορα" - να ΥΨΩΘΕΙ ΦΡΑΧΤΗΣ που θα χωρίσει στα δύο ΤΟ - έτσι και αλλιώς πολύ μικρό - προαύλιο του σχολείου για να χωριστεί (λέει) το γυμνάσιο από το λύκειο, κάτι που δεν έχει γίνει σε κανένα βέβαια άλλο σχολικό συγκρότημα που συστεγάζεται γυμνάσιο και λύκειο στην πόλη μας.

Την συμπαράστασή του στο αίτημα των μαθητών να μην γίνει ο φράχτης εξέφρασε ο σύλλογος γονέων και ο εκπρόσωπος της ένωσης για το 3ο  Δημήτρης Λέρτας, που επισκέφτηκε το σχολείο και μίλησε μαζί τους προσπαθώντας να τους πείσει να διεκδικήσουν το δίκαιό αίτημά τους με άλλο τρόπο εχτές.
Η απόφαση όμως του συλλόγου διδασκόντων να κατατεθεί μήνυση κατά των μαθητών - όπως ενημέρωσε ο διευθυντής του λυκείου τους γονείς τηλεφωνικά  - έχει ρίξει λάδι στην φωτιά.

Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ δια του αντιδημάρχου παιδείας κου Αλεξίου - που είναι υπεύθυνος φορέας για την υλοποίηση ή όχι του αιτήματος για ανέγερση φράχτη στο προαύλιο του σχολείου -  πρέπει να παρέμβει ΑΜΕΣΑ, να διαβεβαιώσει γονείς και μαθητές ότι η πολιτική των φραχτών δεν είναι υλοποιήσιμη στο Χαλάνδρι, να σταματήσουν οι διδάσκοντες να απειλούν τους μαθητές με μηνύσεις και συλλήψεις ώστε να δοθεί χώρος να "λειτουργήσουν" οι ψυχραιμότεροι και να ανοίξει το σχολείο.

(ΥΓ: Χρειάζεται να αναφέρουμε ποιος αντιδήμαρχος έσπευσε να αποδεχτεί και να υλοποιήσει το αίτημα για κατασκευή φράχτη (θα είχε κανένα ψηφοφόρο εκεί)  ή τα ευκόλως εννοούμενα πρέπει μερικές φορές να παραλείπονται;)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *