Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Όμιλος ΙΑΣΩ: Μοναδικές Διακρίσεις στα Healthcare Business Awards 2019

Ο Όμιλος ΙΑΣΩ απέσπασε 4 βραβεία για το υψηλό επίπεδο της ιατρικής φροντίδας και των παρεχόμενων υπηρεσιών, για την επένδυση του σε νέες ...

Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015

Πολυνομοσχέδιο - "σκούπα": Τι ΑΛΛΑΖΕΙ στην ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία του Δημοσίου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ειδικότερα, και της κοινωνίας, γενικότερα, αρμοδιότητας του Υπ. Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, φέρνει η κατάθεση στη Βουλή, του Πολυνομοσχεδίου «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις».

Κυριότερα, μεταξύ άλλων:

- Συστήνεται η Επιτροπή που θα αναλάβει την εκ βάθρων επανεξέταση του ισχύοντος πλαισίου για τους Ο.Τ.Α. και τη διαμόρφωση ενός συνολικού, συνεκτικού και σύγχρονου πλαισίου λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης, που θα αντικαταστήσει τον «Καλλικράτη».

- Δίνεται η δυνατότητα στα αρμόδια όργανα των Ο.Τ.Α. να παραιτούνται από τα ένδικα μέσα κατά πρωτόδικων δικαστικών αποφάσεων που δικαιώνουν εργαζομένους και διατάσσουν την παραμονή ή την επάνοδο εργαζομένων στις θέσεις τους ή αναγνωρίζουν τις σχέσεις εργασίας τους ως αορίστου χρόνου.

- Αίρεται η ισχύουσα απόλυτη απαγόρευση προσλήψεων κατηγοριών ΥΕ και ΔΕ των Ο.Τ.Α. για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες, καθώς και για τους νησιωτικούς Δήμους.

- Αποκαθίστανται αδικίες και προβλήματα που αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α., με ιδιαίτερη μέριμνα για την προστασία του προσωπικού ΑμεΑ.

- Διευρύνεται η υφιστάμενη δυνατότητα των Δήμων να χορηγούν μείωση ή απαλλαγή από τους δημοτικούς φόρους και τέλη, καθώς και η δυνατότητα των ΔΕΥΑ να θεσπίζουν κοινωνικά τιμολόγια.

- Επιλύονται θεσμικά ζητήματα σχετικά με τη δημιουργία και λειτουργία Κέντρων Αποτέφρωσης Νεκρών, αλλά και την ελευθερία της επιλογής του τόπου ενταφιασμού και του τύπου της τελετής της κηδείας.

- Ολοκληρώνεται νομοθετικά ο θεσμός του - για πρώτη φορά υπηρεσιακού - Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, μία μεγάλη μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης στα θέματα αποκέντρωσης.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *