Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

"Μέτωπο" Διοίκησης - Εργαζόμενων για την ασφάλεια στην ΟΕΔΑ Φυλής




Την πρόταση να απευθυνθούν μαζί, εργαζόμενοι και Διοίκηση, στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για να διεκδικήσουν την αποτελεσματική φύλαξη του χώρου της ΟΕΔΑ Φυλής, στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας που έχει υπογράψει η Περιφέρεια Αττικής με το Υπουργείο, διατύπωσε η περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, Ρένα Δούρου. Αντιπροσωπεία των εργαζομένων του Συνδέσμου, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου, έθεσε το θέμα της φύλαξης, έναντι της παρουσίας τρίτων προσώπων, στην ΟΕΔΑ Φυλής, ειδικά ύστερα από περιστατικό που σημειώθηκε την Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα εργαζομένου.

Η Περιφερειάρχης τόνισε την ανάγκη άμεσης δράσης και αυστηρού χρονοδιαγράμματος ενεργειών για τη διασφάλιση ασφαλούς περιβάλλοντος εργασίας στην ΟΕΔΑ. Η ίδια υπογράμμισε επίσης τη σημασία της συναντίληψης που υπάρχει μεταξύ της Διοίκησης και του Σωματείου των εργαζομένων σχετικά με την απόφαση που έχει ληφθεί για ιδιωτική φύλαξη του χώρου - "πρόκειται για εργαλείο με ουσιαστική ισχύ" -, και τόνισε ότι μέχρι να ολοκληρθούν οι διαδικασίες (ο διαγωνισμός) προς την κατεύθυνση αυτή, πρέπει να τεθεί το θέμα στο υπουργείο Προστασίας του πολίτη.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι περιέγραψαν αναλυτικά το πρόβλημα, τονίζοντας τη μεγάλη σημασία της ασφάλειας του χώρου της ΟΕΔΑ Φυλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου