Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Οι γιατροί της Λέσβου καταγγέλλουν ΜΚΟ

Την πρακτική μιας ακόμα μη Κυβερνητικής Οργάνωσης καταγγέλλει η Ένωση γιατρών ΕΣΥ Λέσβου. Ο λόγος για την οργάνωση WAHA, που όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης γιατρών ΕΣΥ Λέσβου, «χωρίς να είναι σαφές, από ποιον της παραχωρήθηκε η άδεια, χρησιμοποιεί μια δημόσια δομή υγείας και τον εξοπλισμό του ελληνικού δημοσίου». «Η WAHA ιδιοποιήθηκε τον χώρο τού Αγροτικού Ιατρείου της Σκάλας Συκαμιάς και ανάρτησε επιγραφές με τα διακριτικά της σε εμφανή σημεία», τονίζουν οι γιατροί.

«Ως Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, «είμαστε αντίθετοι στην παραχώρηση των δημόσιων δομών υγείας και του ιατρικού εξοπλισμού τους, σε οποιαδήποτε ΜΚΟ. Το ελληνικό κράτος θα έπρεπε να επιβάλει όρια και κανόνες στην ανεξέλεγκτη δράση των ΜΚΟ στη Λέσβο και όχι να παραχωρεί τις δομές του δημοσίου συστήματος υγείας προς εκμετάλλευση σε αυτές. Απαιτούμε την άμεση αποχώρηση των ΜΚΟ από δομές του δημόσιου συστήματος υγείας. Ζητάμε να ενημερωθούμε υπεύθυνα για το ποιες ΜΚΟ υπέγραψαν μνημόνια συνεργασίας με το ελληνικό δημόσιο και με ποιους όρους», όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι γιατροί του ΕΣΥ ζητάνε να προκηρυχθούν άμεσα θέσεις επικουρικών ιατρών με γνώσεις επείγουσας ιατρικής, για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών -λόγω μεταναστευτικού- στη Σκάλας Συκαμιάς και την Μόρια. Να επισκευαστούν άμεσα τα αντίστοιχα Αγροτικά Ιατρεία και να εφοδιαστούν με τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό, για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών και για την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε μετανάστες και ντόπιους κατοίκους. Επίσης, ζητάνε να ενισχυθεί το ΕΚΑΒ (παράρτημα Μυτιλήνης) με ασθενοφόρα και προσωπικό και το ΠΕΔΥ-Μονάδα Υγείας Μυτιλήνης με εξοπλισμό για επείγουσες εργαστηριακές εξετάσεις.

Η Ένωση γιατρών ΕΣΥ Λέσβου ζητά από την ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών και τις ενώσεις των νοσοκομειακών γιατρών όλης της χώρας, να στηρίξουν την Ελληνική Μονάδα Επείγουσας Ιατρικής Συκαμιάς, με την αποστολή εθελοντών ιατρών.

Ζητά, επίσης, το υπουργείο Υγείας και οι διοικήσεις των ΥΠΕ να χορηγούν «ειδική άδεια για ανθρωπιστική κρίση» στους εθελοντές ιατρούς, να καλύπτουν τα έξοδα μετακίνησης των συναδέλφων και να εξασφαλίζουν τη διαμονή τους.

real.gr


 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου