Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Στο site της Ενωσης Γονέων Μαθητών δήμου Χαλανδρίου ανέβηκε το μεσημέρι η ακόλουθη ανακοίνωση που αφορά βεβαίως το θέμα που αναδείξαμε σε αυτή την ανάρτησή μας για θέμα που  ενημερώσαμε και επίσημα το θεσμικό όργανο των γονέων.

ΜΟΝΟΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ! ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!!!

Οφείλουμε να εκφράσουμε την ικανοποιήσή μας και να συγχαρούμε το ΔΣ της Ένωσης Γονέων για την παρέμβασή του.

 

Η Ανακοίνωση – Διαμαρτυρίατης Ένωσης Γονέων

Από γονείς μαθητών ενημερωθήκαμε ότι έλαβαν ηλεκτρονικά μηνύματα από τους διευθυντές των Σχολείων των παιδιών τους, κατόπιν υπόδειξης / αιτήματος της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, τα οποία μηνύματα τους ενημερώνουν και τους καλούν σε εκδήλωση (ενημέρωση και συζήτηση) που διοργανώνεται από τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Παράταξη «Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου».

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου διαμαρτύρεται έντονα για αυτή την παρέμβαση της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία, χρησιμοποιώντας την ιδιότητά της και αποσιωπώντας από το σώμα του μηνύματός της το γεγονός ότι η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την Δημοτική Παράταξη, οδήγησε τους Διευθυντές των Σχολείων να ενεργήσουν άθελά τους σαν να ήταν «γραφεία τύπου» της Δημοτικής Παράταξης.

Βεβαίως, αντιλαμβανόμαστε ότι ένας θεσμικός φορέας της πόλης νομιμοποιείται να προσπαθεί να ενημερώνει τους πολίτες για ζητήματα που τους αφορούν με όλα τα πρόσφορα μέσα, παρ' όλο που εκτιμούμε ότι η διαμεσολάβηση του Σχολείου δεν είναι ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος επικοινωνίας των θεσμικών φορέων του Δήμου με τους δημότες. Θα κατανοούσαμε, λοιπόν, ένα τέτοιο αίτημα αν προερχόταν από το Γραφείο του Δημάρχου ή από άλλον υπηρεσιακό παράγοντα που θα καλούσε τους πολίτες σε εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος. Θα κατανοούσαμε ένα τέτοιο αίτημα της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου αν αφορούσε εκδήλωση του Δημοτικού Συμβουλίου. Όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου χρησιμοποίησε την ιδιότητά της για να ενεργήσει όχι εκ μέρους του οργάνου που προεδρεύει αλλά ως διαμεσολαβητής της Δημοτικής Παράταξης με την οποία εκλέχτηκε.

Δεν μπορούμε λοιπόν παρά να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας όταν τα θεσμικά όργανα του Δήμου χρησιμοποιούν ιδίως τα Σχολεία ως φορείς επικοινωνίας δράσεων της Δημοτικής Παράταξης όπου ανήκουν. Είναι μια πράξη που δηλώνει πλήρη σύγχυση των διακριτών αρμοδιοτήτων και ρόλων των θεσμικών φορέων που εμπλέκονται στη διοίκηση του Δήμου και μια αντίληψη «ιδιοποίησης» του Δήμου από την Δημοτική Παράταξη της πλειοψηφίας.

http://esgmhal.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου