Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΗΣ "ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ" ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ


Ένα απίστευτο - ειδικά όταν ακούγεται από στόμα αριστερού (όπως έρχεσαι) δημάρχου - διατύπωσε ο  Σίμος Ρούσσος στο δημοτικό συμβούλιο, για να δικαιολογήσει την επίθεση στην "αναξιόπιστη" Πλατεία που κατηγορεί την πολιτική των συνεχών μειώσεων στις θέσεις των παιδικών σταθμών που υλοποιεί με σχέδιο και διαχρονική συνέπεια ο Γερολυμάτος.

Χρησιμοποίησε ένα επιχείρημα που πρώτος είχε διατυπώσει ο Γιάννης Λαδόπουλος - τον πρώτο χρόνο Κουράση -όταν άρχισε να εφαρμόζεται το σχέδιο του αίσχους με το κλείσιμο των παιδικών σταθμών και την σταδιακή μείωση των θέσεων από 950  σε 300.
(Που οδήγησε - θυμίζουμε - στο "θαύμα" να βγάλει ΚΕΡΔΗ ο οργανισμός κοινωνικής προστασίας του δήμου και να το διαφημίσουν και από πάνω).

Ο Σίμος Ρούσσος λοιπόν αναμάσησε το επιχείρημα προχθές: "Μειώνουμε τις θέσεις για να δίνουμε καλύτερης ποιότητας υπηρεσίες στα παιδιά που μπαίνουν, δεν θέλουμε τους παιδικούς σταθμούς "παιδοφυλαχτήρια".

Και βέβαια έκανε και το ατόπημα να "διαψεύσει" τον Νταβία που του είπε "Μα εσείς είχατε υποσχεθεί ότι θα πάρετε φέτος όλα τα παιδιά" λέγοντας "ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ"
(Διαψεύδουν τους εαυτούς τους μπας και πείσουν κανένα ότι διαψεύδουν εμάς).

Με το επιχείρημα αυτό αναγνώστη μου, οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς αντιστάθηκαν συνδικαλιστικά στην αύξηση των παιδιών χωρίς την ανάλογη αύξηση του προσωπικού, όλα αυτά τα χρόνια που ακούγεται από όλους τους απολογητές της μνημονιακής μείωσης των θέσεων στο δημόσιο - ακόμα και σε ευαίσθητους χώρους του όπως αυτό της προσχολικής αγωγής - το  "ΒΑΛΤΕ ΠΛΑΤΗ", ζητώντας ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, όχι .... απολύσεις ωφελουμένων.
Αντιστάθηκαν σε αυτούς δηλαδή που ζητούσαν από αυτούς  να παρέχουν υπηρεσίες σε υπεράριθμο από τον προβλεπόμενο αριθμό παιδιών χωρίς να κάνουν προσλήψεις.

Οι εργαζόμενοι ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥΣ είχαν δίκιο.

Οι διοικήσεις όμως έχουν ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να δίνουν λύση.
ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΔΗΜΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΒΡΗΚΑΝ ΛΥΣΗ, όπως έχουμε αναδείξει, για να μην λέει κανένας "ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ".
Αυτό που συμβαίνει στο Χαλάνδρι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΔΕΥΤΕΡΟ!

Εμείς να κάνουμε καθαρό το βασικό αξίωμα - κατ' εμάς - για να συνεννοηθούμε: Το μεγαλύτερο δίκιο το έχουν οι  πολίτες που πρέπει να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση στην προσχολική αγωγή, όπως και στη νηπιακή και την υποχρεωτική εκπαίδευση.

 ΤΕΛΕΙΑ χωρίς κανένα αλλά.

ΣΚΈΦΤΕΣΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΗΣ "ΜΕΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ" να το πουν και για τα νηπιαγωγεία ή τα δημοτικά για να μην προσλάβουν ωρομίσθιους ή να μην νοικιάσουν κτίριο;;;

Ή στα νοσοκομεία;;;

Και να αφήνουν παιδιά ή ασθενείς εκτός;;;;

ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΝΑ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟ ΚΕ ΡΟΥΣΣΟ!!!

Μόνο ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ, ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΣ και ΑΝΕΠΑΡΚΉΣ ή ΣΤΗΜΕΝΟΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ αυτοδιοικητικός παράγων - ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ και να διασφαλίσει την υπηρεσία στον δημότη του - με όποιο κόστος και όποια ΝΟΜΙΜΗ διαδικασία, αξιολογώντας  ως ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΡΑΙΌΤΗΤΑ  την εξασφάλιση χώρων και προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών των νηπίων,  λέει αναίσχυντα ότι ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ, παιδάκια για να έχουν τα εντός των τειχών παιδιά καλύτερη υπηρεσία.

ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΚΕ ΡΟΥΣΣΟ ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ!

ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑ, ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΚΕ ΡΟΥΣΣΟ ΣΤΟ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΣΟΥ, στο δημοτικό συμβούλιο!

Τότε που ξεκίνησε το πανηγύρι των μειώσεων των θέσεων οι κ. Ανδριανάκης και Λαδόπουλος είπαν ότι είναι "οικονόμοι" και δεν αποδέχεται η "μεγάλη νοικοκυροσύνη" τους να ενοικιάζει ο δήμος κτίρια για παιδικούς σταθμούς.
ΕΙΝΑΙ ΣΠΑΤΑΛΗ, έλεγαν από την οποία έπρεπε να απαλλάξουν τον δημοτικό προϋπολογισμό.

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΑΝΤΟΚΟΡΟΪΔΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΠΑΤΑΛΗ ΝΑ ΝΟΙΚΙΑΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ κτίρια κατά την γνώμη τους, τις προτεραιότητές τους και τα συμφέροντα που εκφράζουν πολιτικά.

Σε αυτή την πολιτική ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΑΤΕ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΕ ΡΟΥΣΣΟ!

Μετά από την "οικονομία" λοιπόν, με το ξενοίκιασμα των κτιρίων με δικαιολογία την χρήση της ΕΣΤΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ για συστέγαση, πήγαμε στο οριστικό κλείσιμο των παιδικών σταθμών που έγινε σε συνεργασία και με αξιοποίηση της καταγγελίας  Γερολυμάτου - είπαν ότι δεν θέλουν να έχουν εργαζόμενους με μπλοκάκια γιατί είναι αντιδεοντολογικό. 

Άφησαν λοιπόν την ΕΣΤΙΑ ΠΑΙΔΙΟΤ (να πάει σε ιδιώτες) και έκλεισαν τους συστεγαζόμενους εκεί παιδικούς σταθμούς αρχίζοντας την μείωση των θέσεων.

Το Χαλάνδρι ΕΧΑΣΕ τα δύο τρίτα των θέσεων σε παιδικούς σταθμούς.
ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΡΕΚΟΡ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ!

Έβγαλαν έξω τα παιδιά των δημοτών γιατί θέλουν να παρέχουν - σου λέει - υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε όσους  έμπαιναν μέσω της επιλογής της διαπαραταξιακής επιτροπής.
Τόσοι δικοί μας - τόσοι δικοί σας.
Θεσμοθετημένος διαπαραταξιακός ρουσφετολογικός μηχανισμός.
Δεν μιλάει κανείς τότε. ΟΜΕΡΤΑ!

Και τέλος, φέτος  ο Γερολυμάτος έκλεισε και την διαπαραταξιακή επιτροπή, έκανε μόνος του την επιλογή, έβαλε μέσα τους φίλους και ψηφοφόρους του και για να τους παρέχει "καλές υπηρεσίες" έβγαλε και άλλους από τους άλλους. ΟΧΙ ΔΙΚΟΥΣ.

ΜΠΑΝΑΝΙΑ!!!

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΟΙ ΚΟΛΛΗΤΟΙ (ΚΟΥΡΑΣΗΣ και ΚΟΥΡΑΣΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ) τα τελευταία χρόνια.
 Αυτοί που θέλουν να μας φιμώσουν για να μην στα λένε αυτά αναγνώστη μου.

Και επειδή τους αποκαλύψαμε μας επιτίθενται με τόση λύσσα γιατί δεν έχουμε - σου λέει ο Μύρωνας - "συναδελφική" συμπεριφορά.
Λες και είναι το δημοτικό συμβούλιο συμμορία, κομματική οργάνωση ή στοά και όχι ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΡΓΑΝΟ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.

Δεν αντέχει άλλη πολιτική το τοπικό σύστημα εξουσίας. ΜΟΝΟ ΜΙΑ.
Δεν αντέχει ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και δημόσια αντιπαράθεση πολιτικών επιχειρημάτων.

Στα παραπάνω προσθέστε αναγνώστες μας ότι ο νέος παιδικός σταθμός στο Πάτημα έπρεπε να είχε παραληφθεί από ΠΕΡΥΣΙ, η παραλαβή καθυστερεί, η τεχνική υπηρεσία του Γερολυμάτου δεν επισπεύδει την διαδικασία παραλαβής και επειδή είναι χρηματοδοτημένος από ΕΣΠΑ μπορεί να ζητηθεί η επιδότηση πίσω και το κτίριο να .... ιδιωτικοποιηθεί και βγάλτε συμπέρασμα σχετικά με τις κατηγορίες που εκτοξεύουν με τόση ευκολία κατά της ΜΟΝΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗΣ ΦΩΝΗΣ που διατυπώνεται γι' αυτά τα θέματα εντός δημοτικού συμβουλίου και μέσω αυτού του blog στην κοινωνία.

Το ότι ζητήσατε θέσεις ΙΔΟΧ - λιγότερες από τις αναγκαίες - για ξεκάρφωμα, δεν αποκρύπτει την πραγματικότητα και το αποτέλεσμα της κοντόφθαλμης πολιτικής που σας υπαγορεύουν οι πολιτικοί σας μέντορες (γιατί εσείς είστε άσχετοι και ανασφαλείς) ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ!

ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΙΣΟΤΙΜΗ ΚΑΙ ΑΝΟΙΚΤΗ  ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ τουλάχιστον ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ  ΣΟΦΙΣΤΙΕΣ, ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ ΕΝ ΑΜΑΡΤΙΑ.

Η προχθεσινή απρόκλητη, χυδαία επίθεση στην Πλατεία και τον Νταβία αποδεικνύει ότι ξέρετε ότι έχουμε δίκιο, έχετε ήδη αρχίσει να δυσκολεύεστε να σηκώσετε το βάρος της κοινωνικής πίεσης που προκαλεί η αλλοπρόσαλη πολιτική σας και ελπίζετε ότι θα μπορέσετε να το ελαφρύνετε αν εμείς δεν μιλάμε.

Τα είπε και άλλοτε αυτά ο Μύρωνας.
Τα είπε και για τον Νόμπελη που τόλμαγε να γράφει.

Εκείνος σταμάτησε.

ΕΜΕΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ!

Θα ταυτιστεί η πρωτηφοραριστερα με την λογική της "εσωτερικής σιωπής" για τον δήμο;
ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *