Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΑΠΟΨΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: ΠΕΡΝΑΝΕ ΘΕΜΑΤΑ ΝΥΧΤΑ


Τα Χριστούγεννα είναι στθερή γιορτή.
Κάθε χρόνο στις 25 Δεκέμβρη είναι.

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ 9 του μηνού, αύριο θα είναι μόλις 15 μέρες πριν το Χριστούγεννο!

ΚΑΝΕΝΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΘΕΜΑ δεν δικαιολογείται να έρχεται στο δημοτικό συμβούλιο για .... Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.
Όλοι ξέρουν πότε θα είναι Χριστούγεννα.

Πριν λίγη ώρα οι δημοτικοί σύμβουλοι έλαβαν το email που ακολουθεί από την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου - που σα να μην τρέχει τίποτα από το ότι έχει γίνει ΡΟΜΠΑ με τις αντιδημοκρατικές της μεθοδεύσεις των τελευταίων ημερών και τις διαψεύσεις και καταγγελίες εναντίον της, συνεχίζει ακάθεκτη να ΠΡΟΚΑΛΕΙ τη νοημοσύνη του μέσου Χαλανδράιου και να βιάζει κάθε έννοια δημοκρατικής διαδικασίας στο Χαλάνδρι.

Ζητάει η πρόεδρος  από το δημοτικό συμβούλιο να εγκρίνει ΑΠΟΨΕ, με την διαδικασία ΤΟΥ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ, αυτή την διαδικασία που προβλέπεται  ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ (θεομηνίες, σεισμοί κλπ) να ενοικιάσει ο δήμος παιχνίδια για .... τα  Χριστούγεννα.

Το θέμα δεν ήταν καν στην Ημερήσια Διάταξη του δημοτικού συμβουλίου!
Και ζητάνε να μπεί έκτακτα. Με την διαδικασία του "κατεπείγοντος".
ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΣΕΙΣΜΟΣ!

Και που αν ληφθεί η απόφαση απόψε μέχρι να γραφτεί η απόφαση, να σταλεί και να εγκριθεί από την περιφέρεια και να γυρίσει στον δήμο, θα έχουν περάσει.τα Χριστούγεννα!

Το ποσό είναι 11 χιλιάρικα και προφανώς είναι να τα πάρει κάποιος κολλητός (μη μου πείτε ότι θα πάρετε και προσφορές από όποιον θέλει να συμμετέχει στην διαδικασία, δεν θα το πιστέψω) χωρίς να τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες έστω και για πρόχειρο διαγωνισμό  (εκτός αν τα παιχνίδια μπουν στην πλατεία ....  του χρόνου τα Χριστούγεννα)

ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΕΝΤΡΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΠΟΥΝΤΛΑΝΔΗΣ!

ΝΤΡΟΠΗ "ΠΡΩΤΗΦΟΡΑ" .... ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ!

Ακολουθεί  Η ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ εισήγηση της προέδρου του ΔΣ στο αποψινό δημοτικό συμβούλιο, όπως πήγε πριν λίγο στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου.



Έγκριση πίστωσης για δαπάνη ενοικίασης υπαίθριων παιχνιδιών για τις Χριστουγεννιάτικες- Πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου την περίοδο από 20/12/15 έως 7/1/16.



Έχοντας υπόψη τις διατάξεις της παρ.3α του άρθρ.158 του Κ.Δ.Κ. (Ν.3463/2006) που αναφέρουν: «3. Πιστώσεις που είναι γραμμένες στους οικείους κωδικούς αριθμούς του προϋπολογισμού του Δήμου ή της Κοινότητας μπορεί να διατεθούν, με απόφαση του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου για την πληρωμή δαπανών, που αφορούν:

α) Εθνικές ή τοπικές γιορτές ή άλλες ιδίως πολιτιστικές, μορφωτικές, ψυχαγωγικές, αθλητικές εκδηλώσεις, συνέδρια και συναντήσεις που οργανώνει ο Δήμος ή η Κοινότητα, εφόσον σχετίζονται με την εδαφική του περιφέρεια και συνδέονται με την προαγωγή των κοινωνικών και οικονομικών συμφερόντων ή των πολιτιστικών και πνευματικών ενδιαφερόντων των κατοίκων του».



Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Χαλανδρίου για την περίοδο των εορτών, Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, από 20/12/15 έως 7/1/16 και για την απόδοση του ανάλογου εορταστικού κλίματος, εισηγείται την ενοικίαση καρουσέλ για τη διασκέδαση των παιδιών και μικρό τρενάκι για την περιήγηση, μικρών και μεγάλων, στο κέντρο του Χαλανδρίου.



Το συνολικό εκτιμώμενο ύψος δαπάνης για την ενοικίαση του καρουσέλ και του μικρού τρένου είναι 11.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%), το οποίο θα επιβαρύνει τον ΚΑ 10.6471.02 του ΟΕ 2015, με αριθμό Π.Α.Υ. 1219 και αρ. ΑΔΑΜ 15REQ003443829



Παρακαλούμε όπως το Δημοτικό Συμβούλιο λάβει σχετική απόφαση με την οποία να εγκρίνει την ως άνω δαπάνη συνολικού ποσού 11.000,00 €.



Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ






ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΑΛΑΝΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου