Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016

Μ. Βαρβιτσιώτης: “Παντελής απουσία της Πολιτείας στα αναγκαία έργα για την προστασία του Υμηττού”


Την παντελή απουσία της Πολιτείας απέναντι στο ζήτημα της προστασίας της δασικής έκτασης του Υμηττού η οποία, ιδιαίτερα μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού, κινδυνεύει σοβαρά, αναδεικνύει με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρει ότι μετά την καταστροφική φωτιά της 17ης Ιουλίου του περασμένου έτους, που εξαπλώθηκε μεταξύ των Δήμων Βύρωνα, Ηλιούπολης, Αργυρούπολης-Ελληνικού και Γλυφάδας, η Πολιτεία έως τώρα δεν έχει μεριμνήσει στο ελάχιστο για την αποκατάσταση των ζημιών. Η μόνη ενέργεια της Κυβέρνησης στην περιοχή ήταν να την κηρύξει ως αναδασωτέα και οι μοναδικές παρεμβάσεις στο εν λόγω σημείο μέχρι στιγμής έχουν υλοποιηθεί αποκλειστικά από το διαδημοτικό Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού. «Το αποτέλεσμα των ανωτέρω», υπογραμμίζει ο Βουλευτής Β’ Αθηνών, «είναι στη θέση των μεγαλόστομων δηλώσεων του Αν. Υπουργού, κ. Τσιρώνη, ο οποίος στις κοινές συσκέψεις εκείνων των ημερών με τους τοπικούς φορείς ανακοίνωνε έκτακτη χρηματοδότηση της Πολιτείας ύψους 250.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο, να καταγράφεται σήμερα η πλήρης κυβερνητική αδιαφορία».

Καταλήγοντας, ο κ. Βαρβιτσιώτης, ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει στη Βουλή , ως οφείλει, αν προτίθεται να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, τόσο για την ανάπλαση του πρασίνου, όσο και για την αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών που έχουν πληγεί, καθώς και «πότε σκοπεύει επιτέλους να υλοποιήσει τη δέσμευσή του για τη χρηματοδότηση των απαραίτητων έργων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όταν οι επικεφαλής της διοίκησης του δήμου αποχωρούν εμείς δεν τους εξουσιοδοτούμε

    Κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την έκδοση του ψηφίσματος κατά της μετεγκατάστασης του ΚΑΖΙΝΟ της Πάρνηθας ο δήμαρχος ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις