Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Πώς μπορεί πια να γίνει ανεκτή η κατάντια μας και η χλεύη των αντιπάλων μας;;;


του Ν. Κομπότη
Πέμπτη 11/2/2016 , 9μμ γυρίζοντας από την Αθήνα είπα να ανέβω να παρακολουθήσω την κουβέντα για το 3ο θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε στην διόρθωση στο χαράτσι που επέβαλε, η δημοτική αρχή, στα μέλη των ΚΑΠΗ και στους ανέργους συμπολίτες μας που χρησιμοποιούν τους δημοτικούς αθλητικούς χώρους και προγράμματα.

Μετά τις 10μμ διάβασε ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος την πρόταση του για μείωση του χαρατσιού κατά 50% στα ΚΑΠΗ, για τους ανέργους τίποτα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι 31/1/2016 τα ΚΑΠΗ και οι άνεργοι χρησιμοποιούσαν τους αθλητικούς χώρους και τα προγράμματα εντελώς δωρεάν με την επίδειξη μόνο της κάρτας ανεργίας και της κάρτας του ΚΑΠΗ.

Εκπρόσωπος των ΚΑΠΗ με ατράνταχτα επιχειρήματα ζήτησε να ισχύσει ό,τι ίσχυε μέχρι τις 31 Γενάρη.
Σύσσωμη η αντιπολίτευση και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι ζήτησαν το ίδιο.
Από την συμπολίτευση μίλησαν τρεις.
Ο πρώτος, που είναι ο εντεταλμένος για τους αθλητικούς χώρους, έκανε μια θλιβερή, για το αδιαμφισβήτητο ήθος του, τοποθέτηση προκαλώντας τον κοινωνικό αυτοματισμό!!!!!
Αν είναι δυνατόν.
 Ο δεύτερος και η Τρίτη συμφωνήσαν με την αντιπολίτευση, προσθέτοντας ότι μια αριστερή διοίκηση δεν μπορεί να ακολουθεί νεοφιλελεύθερη πολιτική και να βάζει χαράτσια σε γέροντες και ανέργους.

Τότε η χλεύη από την μεριά του Κου Κουραση (πρώην δήμαρχου) και της παράταξης του ήταν ασήκωτη: «Τι λέτε Κε συνάδελφε, η πολιτική των χαρατσιών είναι δική σας. Είναι πολιτική της αριστεράς. Επι των ημερών μας, που μας αποκαλείτε νεοφιλελεύθερους, όλες οι ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας έκαναν χρήση των αθλητικών χώρων και των προγραμμάτων εντελώς δωρεάν, παρακαλώ να προσέχεται πως εκφράζεστε»

Η μεγάλη ξεφτίλα όμως ακολούθησε κατά την ψηφοφορία. Αντί να ψηφίσουν με την σειρά: ΝΑΙ, ΟΧΙ, ΛΕΥΚΑ,ΠΑΡΩΝ ως είθισται, ψήφισαν με την σειρά: ΟΧΙ , ΛΕΥΚΑ. Το ΝΑΙ και το ΠΑΡΟΝ βγήκαν με αφαίρεση ως ΝΑΙ με το «κομπιουτεράκι»!!!!

Το αποκορύφωμα: Με το κλείσιμο , ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος λέει: «Όσοι ψήφισαν ΟΧΙ προφανώς ψήφισαν να μη μειωθεί το χαράτσι». (πολιτικός αυτισμός). «Τι είναι τούτοι πάμε να φύγουμε» φώναξαν εν χωρώ και όρθιοί πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι.

Δεν γνωρίζω τι έκαναν τελικά, διότι έφυγα αμέσως γεμάτος ντροπή για την κατάντια της παράταξής μου.
Απορώ πως αντέχουν τέτοιες συμπεριφορές και τέτοιες πολιτικές οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης, που στην πλειοψηφία τους είναι αξιόλογοί άνθρωποι.

Ούτε να ψηφίσουν δεν τους επιτρέπουν και είμαι σίγουρος ότι ούτε τους ρωτούν για τα θέματα και τις πολιτικές που εισηγούνται στο ΔΣ ο αξιότιμος Κος δήμαρχος και η αυλή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου