Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Αναγνώστη μου η διεύθυνση του blog σου ζητάει συγνώμη.Είναι δική μου η ευθύνη ότι δεν έχω καταφέρει να πείσω ολόκληρη την μικρή παρέα της ΠΛΑΤΕΙΑΣ να μείνει εντός ενός πλαισίου - πολιτικά ιδιαίτερα ευρύχωρου θέλω να πιστεύω - αρθρογραφίας και σχολιασμού των άλλων αρθρογράφων αλλά και του αναγνώστη μας, που είναι ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ, μας διαλέγει γι' αυτό που είμαστε και μας διαλέγει ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.

Ενός πλαισίου που επιθυμεί και επιτρέπει να έρχεται ο αναγνώστη μας, σε επαφή με όλες τις απόψεις που ξεκινούν από τον νεοφιλελευθερισμό του Κρούστη μέχρι την κομμουνιστική αριστερά και από την απόλυτη (και ενίοτε ξενοδουλική) ταύτιση με την γερμανική σοσιαλδημοκρατία του ΓΓ μέχρι την ανδρεοπαπανδρεϊκή προσέγγιση των θεμάτων του ακατονόμαστου (καλά σαράντα στο τρίπτυχο).

Η χθεσινή επίθεση του ΓΓ στις απόψεις του Κομπότη αλλά κυρίως η ειρωνία του στο master του Νίκου, με εξόργισε. Φαίνεται ότι "όσα δεν φτάνει η Αλεπού ....".
Αλλά επειδή εξοργίστηκα πήρα το χάπι μου να μου περάσει για να μην γράψω τσαντισμένος.

Η σημερινή ανάρτηση του ΓΓ όμως, πραγματικά με ανάγκασε να γράψω δυο λόγια.

Διότι με στεναχώρησε.
Στεναχωρήθηκα, δεν νευρίασα, γιατί ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ διακινήθηκαν αυτά τα λαϊκοφασιστικά επιχειρήματα κατά του Φλαμπουράρη και της φρουράς του που θα πάει μαζί του στην Αίγινα.

Δηλαδή ρε Γιώργο εσύ τι θες; ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ η φρουρά στον πρώτο υπουργό της κυβέρνησης;

Εδώ φυλάνε ακόμα οι μπάτσοι τους δικούς σου υπουργούς (και καλά κάνουν) που είναι πρώην όπου πάνε. ΤΟΝ ΝΥΝ δεν πρέπει να φυλάνε;
Και τι θα έγραφες εσύ για την αστυνομία και το κράτος αν - ο μη γένοιτο - γίνει καμιά στραβή στην Αίγινα;
Τον Φλαμπουράρη έχουν επιχειρήσει να τον κάψουν τρεις φορές.
Τι προτείνεις;
Να αφεθεί να πυρποληθεί επειδή ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ με τις πολιτικές του επιλογές και θέσεις;

Αυτού του είδους η "πολιτική"επιχειρηματολογία αδικεί όσους κάνουμε πολιτική κριτική στην κυβέρνηση για τις επιλογές της και την σταδιακή της ενσωμάτωσή και υποταγή Γιώργο και σίγουρα αδικεί και τηνν ΠΛΑΤΕΙΑ που ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ από επιλογή.

Βέβαια αυτό επιδιώκεις ενδόμυχα - γιατί για χαζό δεν σε έχω: Να αδικήσεις την ουσιαστική κριτική στην κυβέρνηση ώστε να εισπράξει το μνημονιακό στρατόπεδο του οποίου είσαι φανατικός οπαδός, την αποσυσπείρωση και την απογοήτευση όσων ψηφίσαμε ΣΥΡΙΖΑ με επιχειρήματα τύπου "Ο ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ ΕΧΕΙ ΦΡΟΥΡΑ" (σώωωωωωπα).
Και να χάσουν οι απογοητευμένοι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΟΧΙ τον προσανατολισμό τους.
Τουλάχιστον ο Αντώνης (ο Κρούστης) είναι ΚΑΘΑΡΟΣ στην διατύπωση της άποψής του και άρα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΝΤΙΜΟΣ: Θέλει ΝΔ και Κυριάκο ο άνθρωπος, ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ, γούστο του και καπέλο του.

Εμείς ξεσκίζουμε από εδώ Γιώργο την εξουσία - την τοπική κυρίως -  επί ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ, επί των πράξεών τους και των επιλογών τους Και το κάνουμε πάντα με ΚΑΘΑΡΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ της κριτικής μας. Με ορατό το "από ποια οπτική γίνεται η κριτική".
Με συγκεκριμένο ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ πάντα, σου υπογραμμίζω, αν δεν το έχεις αντιληφθεί.
"ΚΑΝΑΤΕ ΑΥΤΟ ΕΝΩ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ".
Γι' αυτό πιστεύουμε ότι δεν ρίχνουμε λάσπη στιν ανεμιστήρα, κατά την γνώμη μας.

Δεν μου πέρσαε ποτέ από το μυαλό να κάνω αντιπολίτευση "γιούργια".  στον φίλο σου τον Ρούσσο  ή τον Γερολυμάτο γιατί ο δήμος .... του πληρώνει το κινητό. Μάλιστα τους ψήφισα και την δαπάνη αφού ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι το δικαινούνται από το νόμο αυτό το προνόμιο, αυτό το εργαλείο  ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.
Εμείς τους κρίνουμε για το αν και πώς κάνουν την δουλειά τους ΓΙΩΡΓΟ και μόνο, όχι αν χρησιμοποιούν τα εργαλεία που τους δίνονται για να την κάνουν.

Και ο Φλαμπουράρη πρέπει να έχει φρουρά για να είναι ζωντανός να κάνει την δουλειά του και να τον κρίνουμε γι' αυτήν, όσο είναι ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Ζητώ συγνώμη αναγνώστη μου για την αποτυχία μου να πείσω τον ΓΓ να σεβαστεί το ευρύχωρο πλαίσιο της ΠΛΑΤΕΙΑΣ.

Αλλά αυτό το πλαίσιο της ΠΛΑΤΕΙΑΣ, όπως το αντιλαμβάνεται η διεύθυνσις και δεν καταφέρνει να κάνει κατανοητό σε όλους όσους γράφουν, δεν επιτρέπει ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ  ΔΙΕΥΘΥΝΣΙΣ να τον φιμώσει κόβοντας αναρτήσεις που δεν της αρέσουν.

Άρα θα ανεχτούμε μαζί τις παρεκτροπές στις αναρτήσεις του Γιώργου και αυτού του είδους την κριτική στην αριστερά, ακόμα και την παραδομένη.

Είναι κατά μία έννοια χρήσιμο άλλωστε και για την αριστερά αυτό το μετωπικό πέσιμο.

Αναδεικνύει την διαφορά, αναδεικνύει ότι ο λαϊκισμός υποβόσκει ακόμα και μεταξύ των  "Ευρωπαίων εκσυγχρονιστών", δεν ταυτίζεται με καμιά πολιτική δύναμη, με καμιά ιδεολογία.

Και αναδεικνύει ΟΤΙ Η ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ για την εξουσία και τα προνόμιά της για μερικούς αμετανόητους δεν έχει εκλείψει παρά την μεγάλη τους "πιτυχία" να κάνουν το ΠΑΣΟΚ τιμάρια με τέτοιες πρακτικές, όταν πήραν το πάνω χέρι.

Διότι τελικά τι άλλο είναι εκτός από ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, το να κάνεις κριτική στον αντίπαλό σου που χρησιμοποιεί τα προνόμια που του δίνει ο νόμος εκ της ΕΚΛΕΓΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ θέσεώς του, ενώ για το ίδιο θέμα στον δικό σου όταν ήταν στην εξουσία δεν έχεις κάνει αντίστοιχη κριτική;

 Και που τώρα δεν σε βλέπω ΓΓ να γράφεις "Λεφτά υπάρχουν για να φυλάνε οι μπάτσοι τον Μιχάλη ή την Άννα" (Και καλά κάνεις και δεν το γράφεις για να μην παρεξηγηθώ: Διότι διαφωνώ σε πολλά μαζί τους αλλά τους θέλω ζωντανούς, έτσι;)

Αλλά εσείς, τα παιδιά της νέας  "άρχουσας τάξης και του συστήματος" θεωρείτε ότι  τους δικούς σας πρέπει να τους φυλάνε αλλά για τους άλλους είναι .... σπατάλη.

Α.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου