Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΕΙ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ;Το θέμα της δημοτικής έκταση - χαρακτηρισμένης για δημαρχείο - στην Μητροπούλου και Καλλιανλιου στα Βριλήσσια συνεχίζει να μας απασχολεί, να το ερευνούμε στην ουσία και τις προεκτάσεις του - περιβαλλοντικές και πολιτικές - και φαίνεται ότι θα γίνει η αιτία η ΠΛΑΤΕΙΑ να βγει από τα όρια του Χαλανδρίου και να κάνει ό,τι κάνουν όλα τα αυτοδιοικητικά μέσα ενημέρωσης της περιοχής, δηλαδή να ασχοληθεί και με΄θέματα γύρω δήμων του Βόρειου Τομέα.
Μάλιστα ήδη συζητάμε με γνωστό ενεργό πολίτη - δημότη Βριλησσίων την συνεργασία μας ώστε να αναλάβει να παρακολουθεί τα θέματα του γειτονικού δήμου για την ΠΛΑΤΕΙΑ και μόλις ολοκληρώσουμε θα κάνουμε και τις ανακοινώσεις.

Βλέπετε το ΠΟΛΙΤΙΚΟ αλλά και το ΑΣΤΙΚΟ  περιβάλλον ΣΤΡΤΗΓΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ διαμορφώνεται πλέον σε ευρύτερο του δήμου επίπεδο για μια σειρά μεγάλα και στρατηγικής σημασίας θέματα της αυτοδιοίκησης που πρέπει να αντιμετωπίζονται σε ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ή ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΌ επίπεδο αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί: ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ και χωροθετήσεις σημείων διαχείρισης αποβλήτων, αθλητικοί χώροι, επενδυτικές πρωτοβουλίες και βέβαια ΚΥΡΙΩΣ η ΡΕΜΑΤΙΑ μας είναι θέματα η διαχείριση των οποίων υπερβαίνει κάθε δήμο χωριστά, απαιτούν διαδημοτικές συνεννοήσεις και η ΠΛΑΤΕΙΑ - όταν δεν κάνει πλάκα - ασχολείται με τα στρατηγικής σημασίας θέματα ΣΟΒΑΡΑ όπως ο τακτικός αναγνώστης μας το έχει διαπιστώσει.
Δεν μπορούμε πλέον να αυτοπεριοριζόμαστε όταν τοποθετούμαστε και αναλύουμε γι' αυτά.

Είναι απαραίτητη μια πιο σφαιρική, διαδημοτική και "περιφερειακή" ματιά στα πράγματα από την ενεργή κοινωνία, τους ΑΥΤΟΝΟΜΟΥΣ ενεργούς πολίτες.

Πόσο μάλλον που τα μεγάλα επιχειρηματικά, εργολαβικά και κτηματομεσιτικά συμφέροντα δεν έχουν σύνορα και διαθέτουν πολύ ισχυρά μέσα πίεσης ανά δήμο χρησιμοποιώντας κεντρικά πολιτικά μέσα τους στα κόμματα για να διαμορφώνουν το πολιτικό περιβάλλον πιέσεων στους "μεγάλους" αυτοδιοικητικούς.

Το αντίβαρο σε αυτά ήταν και είναι η αυτοργάνωση των τοπικών κοινωνιών και βέβαια η έκφρασή τους. Και έκφραση χωρίς φωνή δεν υπάρχει.
Ας λένε ό,τι θέλουν όσοι ενοχλήθηκαν από την παρέμβαση της ΠΛΑΤΕΙΑΣ.
Θα ενοχληθούν και άλλο.

Στην αρχική ανάρτησή μας για το θέμα έγινε σήμερα  μία διόρθωση - αφαίρεση μετά τις διαμαρτυρίες του Αθ. Μπέλτσιου στο σχόλιό του, όχι γιατί φοβηθήκαμε τις απειλές - συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια -  αλλά γιατί η πληροφορία που μας ήρθε ΣΤΟ ΕΝΑ ΣΚΕΛΟΣ της δεν διασταυρώθηκε από την πηγή της.

Και βέβαια η ΠΛΑΤΕΙΑ δεν ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ συνειδητά κανέναν και αν χρειάζεται διορθώνει.
Και αν τεκμηριώσει επανέρχεται.
Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΤΊΘΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ και θα συνεχίσει ΑΠΤΟΗΤΗ, με όσους λειτουργούν με τρόπο που πολιτικά ελέγχεται.
ΚΑΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΨΗ, δεν είναι ουδέτερη. Αυτό ας το καταλάβουν όλοι.

Η εμπλοκή  του βριλησσιώτη παράγοντα των ΑΝΕΛ  στα δημοτικά θέματα του Χαλανδρίου  δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, ούτε τα περί αυτού ανακαλούνται από την ΠΛΑΤΕΙΑ.
Ας κάνει ό,τι θέλει, ας ρίξει όσους τόνους χολή θέλει, ας μας κάνει δίκη προθέσεων ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΥΕΘΑ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ.
Θα μάθει ότι είμαστε πολύ χοντρόπετσοι και δεν καταλαβαίνουμε από αυτά.
Θα μάθει ότι ΚΑΘΑΡΟΙ ΟΥΡΑΝΟΙ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ!
Ειδικά από κάποιον που κάποτε μας υποσχέθηκε ότι θα συλλάβει την ΜΕΡΚΕΛ, όταν φτάσει στο ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.

Και ότι από το να ασχοληθούμε με την ουσία της υπόθεσης και των συμφερόντων που υποκρύπτονται πίσω από την υπόθεση δεν θα μας αποτρέψει.

Και για να κρατήσουμε ζωντανό το ΜΕΓΑΛΟ ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για το θέμα θα κάνουμε σήμερα μόνο μία ερώτηση:

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΤΟ ΟΤ 365 που είναι χαρακτηρισμένο για ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ - ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ που βέβαια είναι ΔΗΜΟΤΙΚΌ, δηλαδή περιουσία των δημοτών της πόλης έχει προνομιακό συντελεστή δόμησης 2,4 - αν δεν κάνω λάθος - από την ένταξη της περιοχής στο σχέδιο;

Και ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΤ, με στρατηγική σημασία για ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή, με δυνατότητα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΝΟΜΙΜΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΗΣΗΣ, έχει μετατραπεί σε .... ποδοσφαιρική αλάνα, λες και είναι ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ;

Θα μας διαψεύσει κανείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου