Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Ν. ΚΟΜΠΟΤΗΣ: ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


Εδώ και 2 περίπου χρόνια, η Δημοκρατία δεινοπαθεί στο Χαλάνδρι, και η κατάσταση διαρκώς χειροτερεύει. Αυτή η κατάσταση μόνο δεινά θα φέρει σε όλους όσους είμαστε πολίτες αυτής της πόλης.

Στο επίπεδο του Δημοτικού Συμβουλίου δεν υπάρχει δεξιά αντιπολίτευση. Η αξιωματική αντιπολίτευση που εκφράζεται από την παράταξη του Κου Κουράση έχει ξεδοντιαστεί από την πολιτική που εφαρμόζει η σέκτα που διοικεί τον Δήμο μας. Η πολιτική αυτή είναι ακροδεξιά που περνά όμως μέσα από μια αριστερή φρασεολογία και μια θλιβερή προπαγάνδα. Έτσι, αν επιχειρήσει να αντιπολιτευτεί η παράταξη του όντως ευγενούς Κου Κουράση, θα φαντάζει ως μια αριστερή παράταξη. Για να μη θεωρηθεί η θέση μου αυτή ως υπερβολική και άδικη, θα σας θυμίσω 3 πολιτικές μόνο από τις πολλές, για να μη σας κουράσω.

1. Η πρωτοπορία του δήμου μας στην αποδοχή και την προπαγάνδιση της «κοινωνικής εργασίας» με μεροκάματο 19,5 Ευρώ, χωρίς ασφάλεια και εργασιακά δικαιώματα. (Arbeit macht Frei}
2. Το χαράτσι στους υπερήλικες και στους ανέργους που χρησιμοποιούν τους αθλητικούς χώρους για να βελτιώσουν την σωματική και την ψυχική τους υγεία.
3. Τη μετατροπή της ιστοσελίδας του δήμου μας α) σε μέσο προβολής της «κοινωνικής ευθύνης» των πολυεθνικών και των πολυκαταστημάτων της πόλης μας και β) σε προβολέα της «ακτινοβολίας» του δημάρχου.

Η παράταξη του Κου Ανδριόπουλου διαρκώς απουσιάζει από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η παράταξη του Κου Λαδόπουλου έχει συνάψει «πολιτική συμφωνία»!!!!!!! αποκλειστικά με τον δήμαρχο, καθομολογία της αντιδημάρχου και ψηφίζει με υπερβάλλοντα ζήλο ό,τι και αν προτείνει ο δήμαρχος.

Στα δύσκολα που μπορεί να τους εκθέσουν ανεπανόρθωτα, απουσιάζουν πάντα αδικαιολόγητα 4 με 5 Δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας , άλλοι 2 με 3 άλλοτε ψηφίζουν διαφωνώντας ή καταψηφίζουν και ένας μεγάλος αριθμός από τους υπόλοιπους με σκυφτά τα κεφάλια ούτε μιλούν ούτε λαλούν (παραταξιακή φιλοπατρία) και θεωρούνται υπερψηφίζοντες χωρίς να ρωτηθούν.

Έτσι η αντιπολίτευση έχει περιοριστεί στους 2 συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης και στους Κους Νταβία, Θωμά και Τζούρα που ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη της πλειοψηφίας.

Στο επίπεδο της διοίκησης του δήμου μας, ο «ακτινοβολών» δήμαρχος κάνει ό,τι μπορεί για να προστατέψει την «λάμψη» του. Προπηλακίζει τους συμβούλους της παράταξης του που διαφωνούν μαζί του. Χρησιμοποιεί αθέμιτα μέσα για να φιμώσει την κριτική και την αντίθετη άποψη. Πληρώνει δικηγόρους με λεφτά του Δήμου μας για να ασκήσουν αγωγές κατά αντιπολιτευόμενων δημοτικών συμβούλων διότι ασκούν σωστά τα καθήκοντα τους και κατά μη εξαγορασμένων sites και εντύπων που του ασκούν κριτική ως οφείλουν. Συμπεριφέρεται σκαιότητα προς τους εργαζόμενους του δήμου που διεκδικούν την νομιμότητα. Υβρίζει και προπηλακίζει τους συνδικαλιστές του σωματείου των εργαζομένων του δήμου μας. Την περασμένη εβδομάδα πέτυχε και το ακατόρθωτο. Ανάγκασε το εργοδοτικό σωματείο που έχει στήσει στο δήμο να κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας για να κάνει γενική συνέλευση με σκοπό να κριθεί η απαράδεκτη συμπεριφορά του απέναντι σε εργαζόμενους και σε συνδικαλιστές.

Τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν καμμιά σχέση με την δημοκρατική τάξη. Μόνο συμπλεγματικά άτομα και τραμπουκοφασιστες συμπεριφέρονται καθαυτόν τον τρόπο. Μόνο όσοι δεν έχουν δουλέψει ποτέ στην ζωή τους τρώγοντας τα λεφτά του μπαμπά τους, δεν έχουν πληρώσει ούτε μια δραχμή συνδρομή σε εργατικό σωματείο, δεν έχουν απεργήσει ούτε μια μέρα στη ζωή τους, δεν συμμετείχαν ούτε ένα λεπτό σε συνέλευση εργαζομένων, μπορούν να συμπεριφέρονται με τόσο σκαιό τρόπο σε εργαζόμενους και μάλιστα γυναίκες και σε συνδικαλιστές. Είναι επείγουσα ανάγκη να σταματήσει αυτός ο αντιδημοκρατικός κατήφορος.. Αυτοί που μπορούν να το κάνουν ας κουνηθούν επιτέλους για να σωθεί ό,τι μπορεί να σωθεί. Είναι θέμα δημοκρατίας.

ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ
ΔΗΜΟΤΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου