Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016

Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΕΓΙΝΕ ΡΕΖΙΛΙ ΤΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΝΟΚΙΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ!


ΡΕΖΙΛΙ ΤΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου Μαρία Διακολιού ;έκανε ερώτηση για το θέμα της κοπής πεύκων στην ρεματιά, στην Φραγκοκλησσιάς, στον δήμο του διπλανού χωριού.

Αναφερόμαστε στο θέμα το οποίο ανέδειξε η πρόεδρος του Συλλόγου Ρεματιάς Κέλυ Δάνου στο φατσομπούκι και τα ανεβάσαμε και εμείς εδω στην κωλοφυλλάδα που όλο ψέματα γράφει και λασπώνει την ελέω Μωάμεθ και εκλογικού νόμου για την αυτοδιοίκηση Σουλτανική Αυλή.
Να κάνε κλικ εδώ αν δεν θυμάσαι:
ΚΟΠΗ ΠΕΥΚΩΝ ΣΤΗΝ ΡΕΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΨΕΥΔΟΜΕΝΟΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΣΥΜΒΟΥΛΑΣ.

Ο αντιδήμαρχος λοιπόν του γειτονικού χωριού, ο αντιδήμαρχος Αμαρουσίου απάντησε στην κα Διακολιού.

Θέλετε να διαβάσετε την απάντηση που είναι αναρτημένη στο επίσημο site του Δήμου Αμαρουσίου;

ΡΕΝΤΙΚΟΛΑ ΓΙΝΑΜΕ ΠΑΛΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΜΕΩΝ και την Σουλτανική του νοοτροπία, να μην λέει ποτέ "ΣΥΓΝΩΜΗ ΛΑΘΟΣ" αλλά να ρίχνει τις ευθύνες του όπου βρίσκει πρόχειρο κάθε φορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

Απάντηση του Αντιδημάρχου Τεχνικής Υπηρεσίας Έργων και Μελετών Β. Κόκκαλη στην Μ. Διακολιού για την κοπή δέντρων στη Φραγκοκλησιάς - (1/12/2016)

Η κα Διακολιού ως μέλος του Δ.Σ. που ασχολείται με τα κοινά επί σειρά ετών, αλλά και ως μέλος του Συλλόγου Προστασίας Ρεματιάς Χαλανδρίου στον οποίο όπως αναφέρει έχει την τιμή να είναι μέλος, όφειλε να έχει ενημερωθεί σχετικά με την κατανομή αρμοδιοτήτων στα ρέματα, πριν από την οποιαδήποτε δημοσίευσή της στον Τύπο και την αναπαραγωγή ανακριβειών, αλλά και να είναι σε θέση να τοποθετηθεί σε δηλώσεις που εμπλέκεται ο Δήμος Αμαρουσίου χωρίς να έχει καμία ευθύνη.

Σε κάθε περίπτωση ενημερώνουμε την κα Διακολιού ότι ο καθαρισμός και οιονδήποτε εργασία στα ρέματα και στις κοίτες αυτών, και ως εκ τούτου η απομάκρυνση των ξηρών και επικίνδυνων δέντρων, είναι αποκλειστική ευθύνη της Περιφέρειας.
Εάν, ο Δήμος Χαλανδρίου προχώρησε στην απομάκρυνση των δέντρων αυτών το έπραξε με δική του ευθύνη και φυσικά δεν ενημέρωσε ποτέ το Δήμο Αμαρουσίου ούτε εγγράφως , ούτε προφορικώς όπως είναι λογικό, καθώς το σημείο παρέμβασης για την κοπή των δέντρων ανήκει στα διοικητικά όρια του Δήμου Χαλανδρίου και συγκεκριμένα στο ΟΤ 497Α.

Εξάλλου, μας προκαλεί εντύπωση και ερωτηματικά η άγνοια του Δημάρχου Χαλανδρίου κου Σίμου Ρούσου, εφόσον η δήλωση του έχει μεταφερθεί ορθά ότι «ο χώρος από όπου κόπηκαν τα δέντρα βρίσκεται στο Μαρούσι και ότι η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Χαλανδρίου παρενέβη και τα έκοψε εξαιτίας της πλήρους αδιαφορίας του γειτονικού Δήμου».

Αναρωτιόμαστε ο κ. Ρούσος έχει άγνοια των διοικητικών ορίων του Δήμου του;Δεν γνωρίζει ότι η συγκεκριμένη αρμοδιότητα ανήκει στην Περιφέρεια;

Με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι αντί να στρέψει τα βέλη του προς τον αρμόδιο φορέα, δηλαδή την Περιφέρεια για πλήρη αδιαφορία καταγγέλλει το Δήμο Αμαρουσίου.
Και η κα Διακολιού υιοθετεί και δημοσιεύει ανακρίβειες και ψεύδη;

Εάν ευσταθούν τα όσα μεταφέρει εκ μέρους του Δημάρχου Χαλανδρίου η κα Διακολιού, τότε, καλό θα ήταν ο κ. Ρούσος να φροντίζει τα του οίκου του και να μην προβαίνει σε ψευδείς και ανέξοδες καταγγελίες για το Μαρούσι.

Η υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Αμαρουσίου επιτελεί άψογα και καθήκοντά της και σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Αμαρουσίου έχει αποδείξει έμπρακτα τη διάθεση συνεργασίας και βοήθειας προς τους όμορους Δήμους, όπως και στο Δήμο Χαλανδρίου, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την περισυλλέγη ογκωδών απορριμμάτων από τις οδούς Διοφάντους και Γαζίας που ανήκουν στα διοικητικά όρια του.

Είμαστε ανοικτοί να συνδράμουμε όποτε μας ζητηθεί, καθώς για τη Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου προτεραιότητα έχουν πάντα οι πολίτες.

http://www.maroussi.gr/default.aspx?lang=el-gr&page=2&newsid=30396


ΣΧΕΤΙΚΑ:
Η ερώτηση της Μαίρης Διακολιού ΕΔΩ

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΙΡΗΣ ΔΙΑΚΟΛΙΟΥ :

Διαβάστε την ερώτηση της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου Μαίρης Διακολιού προς το επερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, σχετικά με την κοπή πεύκων στο ρέμα της Φραγκοκλησιάς.

«Η Κέλλυ Δάνου, Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Ρεματιάς Χαλανδρίου κατήγγειλε προ ημερών την κοπή 3-4 πεύκων στην κοίτη της ρεματιάς στο τμήμα της οδού Φραγκοκλησιάς.

Σε σχετική ενημέρωση που έκανε στα μέλη του συλλόγου, στα οποία έχω την τιμή να ανήκω, ο Δημήτρης Χριστουλάκης, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Καθαριότητας Δήμου Χαλανδρίου, δήλωσε ότι τα εν λόγω πεύκα ήταν ξερά και επικίνδυνα και για το λόγο αυτό η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Χαλανδρίου αποφάσισαν την κοπή τους.

Αργότερα όμως, ο ίδιος ο Σίμος Ρούσος, δήμαρχος Χαλανδρίου, δήλωσε ρητά ότι ο χώρος απ’ όπου κόπηκαν τα πεύκα βρίσκεται στο Μαρούσι, και ότι η αρμόδια υπηρεσία του δήμου Χαλανδρίου «παρενέβη» και τα έκοψε «εξαιτίας της πλήρους αδιαφορίας του γειτονικού Δήμου».

Παραθέτω αυτολεξεί την επίμαχη πρόταση:

«Ο χώρος ανήκει στο Μαρούσι και εξαιτίας της πλήρους αδιαφορίας του γειτονικού δήμου η υπηρεσία παρενέβη και έκοψε τα ξερά, μιας και υπήρχε κίνδυνος που επεσήμαναν οι περίοικοι το καλοκαίρι».

Η δήλωση του δημάρχου Χαλανδρίου με μεγάλη σαφήνεια εκθέτει το Δήμο μας, υπονοώντας ότι ως Δήμος δεν έχουμε την ικανότητα να επιβλέψουμε το πράσινο των περιοχών στα όριά μας και ότι αδιαφορούμε πλήρως.

Ερωτάται:

1) Η δημοτική αρχή Χαλανδρίου ενημέρωσε το Δήμο Αμαρουσίου για τυχόν καταγγελίες κατοίκων σχετικά με τα πεύκα; Αν ναι, τι έπραξε ο Δήμος μας σχετικά;

2) Το γεγονός της παρέμβασης της Υπηρεσίας Πρασίνου του γειτονικού Δήμου στο Δήμο μας το γνωρίζει η δημοτική αρχή; Αν ναι, γιατί το επέτρεψε και αν όχι, τι σκοπεύει να πράξει;

3) Με ποιο τρόπο γίνεται η επίβλεψη και η προστασία του πρασίνου στα διοικητικά όρια του Δήμου μας; Τι περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν ώστε να αποφεύγονται τέτοιες δυσάρεστες επισημάνσεις εις βάρος της πόλης μας;

Μαίρη Διακολιού
Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Δ. Αμαρουσίου
Δικηγόρος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: ΟΧΙ στην κατάργηση της απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

  Tο ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τις προθέσεις της κυβέρνησης να καταργήσει την απλή αναλογική στις εκλογές της τοπικ...