Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗΦΟΡΑ


Σε πρόσφατη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο ο Συμεών έκανε μια πολύ καλή τοποθέτηση για τα οικονομικά των δήμων.

Ανάμεσα στα άλλα μίλησε για το θέμα που έχει προκύψει με τους συνδημότες μας που έχουν κάνει ρύθμιση των οφειλών τους στην ΔΕΗ  - δηλαδή τους ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ - και  δημοτικά τέλη που ως γνωστόν είναι μέρος των λογαριασμών του ρεύματος.

Μάλιστα είπε Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ότι ίσως βρισκόμαστε μπροστά σε ένα τεράστιο σκάνδαλο που ερευνούν,  αν τα δημοτικά τέλη έχουν συμπεριληφθεί στα ποσά των ρυθμίσεων, την ώρα που η ΔΕΗ στέλνει καταλόγους όσων έχουν κάνει ρύθμιση στους δήμους υποδεικνύοντας τους ότι δεν έχουν εισπραχθεί τα δημοτικά τέλη και άρα οι οικονομικές υπηρεσίες των ΟΤΑ πρέπει να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες για την είσπραξη των δημοτικών τελών (ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ και ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΑΦΜ και ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ) δηλαδή πιθανά ΝΑ ΔΙΠΛΟΠΛΗΡΩΣΟΥΝ τα δημοτικά τέλη (μία στον δήμο και μία στην ρύθμιση της ΔΕΗ αν είναι τα πράγματα όπως τα είπε ο δήμαρχος, επαναλαμβάνω).

"Το ερευνούμε και εμείς για να δούμε αν διπλοχρεώνοτναι τα τέλη και βέβαια δεν θα καταφύγουμε σε αναγκαστικές μεθόδους είσπραξης" είπε μεγαλόστομα  ο "αριστερός μας δήμαρχος".

Και την ώρα που ο δήμαρχος έκανε στο ΔΣ αυτό που ξέρει καλά, δηλαδή βερμπαλίζε και εξαπατούσε τον εαυτό του και τους ιθαγενείς από την οικονομική υπηρεσία του δήμου στο τέλος του Νοεμβρίου δέσμευσαν εκατοντάδες ΑΦΜ και τραπεζικούς λογαριασμούς συμπολιτών μας και έκαναν αναγκαστικές κατασχέσεις!!!

"Είχαμε πάρα πολλούς μήνες να προβούμε σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, από το καλοκαίρι του 2015 και έπρεπε να προχωρήσουμε" μου είπε τηλεφωνικά στέλεχος της ταμειακής υπηρεσίας όταν πήρα να ρωτήσω αν είναι αλήθεια αυτά που μου είπαν συνδημότες μας."

-" Και το κάνατε τώρα που έρχονται Χριστούγεννα και περιμένουν τα μαγαζιά έστω και λίγο να δουλέψουν. Πήγατε και τους δεσμεύσατε τους τραπεζικούς λογαριασμούς για να μπλοκαριστούν εν όψη εορταστικής περιόδου.  Μα δεν καταλαβαίνετε ότι αυτό σημαίνει ΕΚΤΕΛΕΣΗ - ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ στους επαγγελματίες της πόλης, ειδικά τον Δεκέμβριο που - υποτίθεται - ότι λίγο θα κινηθούν να μαζέψουν κανένα σεντ μπας και σας πληρώσουν καμία δόση;

- "Εμείς είμαστε υπάλληλοι και εφαρμόζουμε τις διατάξεις του νόμου. Ας μας καλύψετε από το δημοτικό συμβούλιο" μου είπε.

- Μα ο δήμαρχος είπε στο συμβούλιο .....

- Δεν μας καλύπτει εμάς το τι συζητιέται στο δημοτικό συμβούλιο. Εμείς θέλουμε αποφάσεις και ΕΝΤΕΛΕΣΘΑΙ για να μην εφαρμόσουμε το νόμο, μου είπε αποστομωτικά.

ΜΑΛΙΣΤΑ!

ΆΡΑ Η ΔΗΜΑΡΧΑΡΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ όταν κάνει τον φιλολαϊκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου