Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2017

Γ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: Να κόψουμε δρόμο!


τυ Γ. Παπαγιαννόπουλου από το ΠΑΡΟΝ της 6-1-2017


«Το της πόλεως όλης ήθος ομοιούται τοις άρχουσιν» (Ισοκράτης, Αθηναίος ρήτορας)

Μετά από επτά συνεχόμενα «Μνημονιακά» χρόνια, τα οποία μας οδήγησαν στο σημείο Μηδέν.

Με την ελληνική Κοινωνία σε αδιέξοδο, τις πολιτικές ηγεσίες να μας επιδεικνύουν την γύμνια τους,
Με ορατούς όλους τους υπαρκτούς κινδύνους στην περιοχή μας όσον αφορά τα Εθνικά μας θέματα:

Ήλθε η ώρα ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΔΡΟΜΟ!

Είναι η στιγμή που πρέπει να γίνει η Αντιστροφή, η ανασυγκρότηση!

1.Με: «Ανάπτυξη της πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγής. ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ, εναλλακτικές μορφές ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. Με Στήριξη μορφών συλλογικής διαχείρισης, όπως: συνεταιρισμών, ομαδικών καλλιεργειών, δημοτικών και δημοσυνεταιριστικών επιχειρήσεων, διαχείριση των λαϊκών αγορών από επιτροπές άμεσων παραγωγών, καταναλωτών κ.ο.κ.

Την Αξιοποίηση του συνόλου του εθνικού πλούτου, ορυκτού και υποθαλάσσιου υπέρ του έθνους και του Λαού. Προστασία της Δημόσιας Περιουσίας. Λαϊκή κινητοποίηση για τη γη, την στέγη, το κλίμα και τους φυσικούς πόρους, την αγροτική αναδιάρθρωση και τη διατροφική επάρκεια.» (από παλαιότερο κείμενο της συλλογικότητας «Σοσιαλιστική Ανασύνθεση»)

2. Με. Την χάραξη ενός άλλου δρομολόγιου Ανάπτυξης και διεξόδου από την Κρίση, που προύποθέτει: Την ανατροπή των Μνημονίων και των αποικιοκρατικών συμβάσεων. την άρνηση πληρωμής του καταχρηστικού τμήματος του Χρέους

3. την διαμόρφωση μιας πολυσχιδούς Εξωτερικής πολιτικής –πέρα από τον «αυτόματο πιλότο» με τον οποίο είμαστε συνδεδεμένοι- που θα περιλαμβάνει στην οπτική της τις σχέσεις με την Ρωσία, τον Βαλκανικό περίγυρο και τις Παραευξείνιες χώρες., τον Αραβικό κόσμο. Για την αποτελεσματική Υπεράσπιση της εδαφικής Ακεραιότητας της χώρας. και της ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Με θεμέλιο λίθο τον σεβασμό των Εθνών και την αλληλεγγύη των λαών.

4. Την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού αδιεξόδου. Διαχωρισμός των Μεταναστών από τους Πρόσφυγες. Άμεσα μέτρα κατά της παράνομης μετανάστευσης. Αλλαγή της συνθήκης «Δουβλίνο 2»

Την ευθύνη ΕΠΙΛΥΣΗΣ όλων αυτών , όπως και πολλών άλλων που απασχολούν την Ελληνική κοινωνία,

-καθώς και το πρόβλημα της «αντιμετώπισης» του φαινομένου της «αποστράτευσης» και του ατομικισμού, της επιστροφής σε συλλογικές δράσεις,

ΟΦΕΙΛΟΥΝ να επωμιστούν ΝΕΕΣ ΥΓΙΕΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ (αντι-μνημονιακές προφανώς) δυνάμεις , που δεν είναι ούτε θέλουν να καταλήξουν «συστημικές». Απεναντίας, πιστεύουν στην Οριζόντια –Ισότιμη διασύνδεση των ενεργών πολυποίκιλων Πρωτοβουλιών και στον καθοριστικό ρόλο του ΛΑΪΚΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ.


Ήλθε η ώρα ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΔΡΟΜΟ!


Καλή Χρονιά!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Αρχιτέκτων- συγγραφέας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *