Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Ψήφισµα καταδίκης της αστυνοµικής επέµβασης στους κοινωνικούς χώρους από το δημοτικό συμβούλιο Χαλανδρίου


Το δημοτικό συμβούλιο Χαλανδρίου εξέδωσε την Τετάρτη το ακόλουθο ψήφισμα:

Τα ξηµερώµατα της ∆ευτέρας 13/3 έλαβαν χώρα δύο φαινοµενικά διαφορετικά γεγονότα.

Αστυνοµικές δυνάµεις εισέβαλαν στον αυτόνοµο/αυτοδιαχειριζόµενο χώρο της Βίλας Ζωγράφου ενώ άλλες αστυνοµικές δυνάµεις εκκένωσαν τον κατειληµµένο χώρο που προσέφερε στέγη σε 127 πρόσφυγες στο παλαιό κτήριο του ∆ρακοπουλείου Κέντρου Αιµοδοσίας στην οδό Αλκιβιάδου 4 στην Αθήνα.

Για άλλη µία φορά επιλέχθηκε ως λύση στο «πρόβληµα», η επέµβαση αστυνοµικών δυνάµεων που ούτως ή άλλως τον τελευταίο καιρό κάνουν όλο και πιο συχνά αισθητή την παρουσία τους σε κάθε µορφή κοινωνικής διαµαρτυρίας.

Έτσι ένας αυτοδιαχειριζόµενος χώρος µε αντιφασιστική και κοινωνική δράση στην πόλη του Ζωγράφου έκλεισε ενώ 127 πρόσφυγες ανάµεσά τους γυναίκες και παιδιά προσήχθησαν στη ∆ιεύθυνση αλλοδαπών για να εγκαταλειφθούν τελικά οι περισσότεροι στην Οµόνοια, κάποιοι να συνεχίσουν να κρατούνται ενώ ελάχιστοι οδηγήθηκαν στο στρατόπεδο του Σκαραµαγκά. Για εµάς είναι προφανές ότι οι δράσεις αλληλεγγύης οποιασδήποτε µορφής καθώς και η δραστηριότητα των αυτοδιαχειριζόµενων χώρων στις γειτονιές αποτελούν υπόθεση των τοπικών κοινωνιών και όχι των δυνάµεων καταστολής. Με τα ΜΑΤ δεν λύνεται το µεταναστευτικό, ούτε αντιµετωπίζονται οι νεολαιίστικες πρωτοβουλίες. Καταδικάζουµε τις αυταρχικές πολιτικές και τις κατασταλτικές επιθέσεις, που θέλουν να φιµώσουν χώρους αντίστασης και αλληλεγγύης στις πόλεις µας.

∆ηλώνουµε τη συµπαράστασή µας στους συλληφθέντες και καλούµε την κυβέρνηση να σταµατήσει αυτή την επικίνδυνη για την κοινωνία τακτική.

Οι κ.κ. Κ. Αγγελής, Ε. Νιώτη, και Μ. Λοτσάρη ψήφισαν λευκό.

Μειοψήφησαν οι κ.κ. Κ. Καρατζά, Π. Αναστασιάδης και Π. Τζούρας.

ΣΧΟΛΙΟ: Άκου τώρα Μπαμπουίνε ΨΗΦΟΦΟΡΕ ΤΟΥΣ, πώς σε εκπροσωπούν:

ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ψήφισε κατά του ψηφίσματος  καταδίκης των βιαιοπραγιών κατά του συναδέλφου του στη Φιλαδλφεια  - αρνήθηκε να καταδικάσει την βία δηλαδή - αλλά ψήφισε κατά της αστυνομικής βίας  για περιπτώσεις που η αστυνομία ελευθέρωσε καταλειμμένους επί χρόνια χώρους.

Με αυτό συμφώνησαν και οι γνωστοί αναρχοελευθεριακοί  ΠΡΑΣΣΟΣ (αυτός ντε που έκανε τον μπάτσο της ΦΛΥΑ στους εργάτες, στον δρόμο,  ε αυτός είναι τώρα υπέρ των χώρων κοινωνικού διαλόγου και κατά των κανονικών μπάτσων, των ενστόλων),  ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (χρόνια στα κινήματα ο γιατρός) και ΒΑΡΔΟΥΛΑΚΗΣ (χρόνια και αυτός στις καταλήψεις)  ενώ ΛΕΥΚΟ (όχι κατά) ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΠΑΡΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΑΕΙΚΙΝΗΤΟΥ - που δεν τον πιάνεις πουθενά δηλαδή από την συνεχή κίνηση -  ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΟΥΡΑΣΗ, μέλη του κόμματος του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Σπυρίδωνος Αδώνιδος Γεωργιάδου.

Τέτοιο πράμα δεν έχει ματαξαναγίνει με την συμφωνία να αλληλοστηρίζονται οι γνωστοί του κατεστημένου!

Δεν ΄χει χιούμορ όμως ο Κουράσης. 

Αν είχε θα έβαζε και κόντρα ψήφισμα υπέρ του Άδωνη και του καψίματος του βιβλιοπωλείου του και θα ζήταγε αλληλουποστήριξη στα ψηφίσματα με την πλειοψηφία.

ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΛΙΕΡΟ, ΚΑΣΣΙΜΗ και λοιπές ακροαριστερές δυνάμεις να ψηφίζουν υπέρ του Άδωνη να ΞΕΡΑΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ!

ΜΕ ΤΑ ΓΕΛΟΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΟΫΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ!

Η παριστάμενη κανονική ΑΡΙΣΤΕΡΑ (Λαϊκή Συσπείρωση και Τζούρας)  βεβαίως ψήφισε ΚΑΤΑ της έκδοσης αυτού του ψηφίσματος και αρνήθηκε το τσουβάλιασμά της στον απροκάλυπτο και αβάσταχτο οπορτουνισμό των άλλων της αντιπολίτευσης.

(Αυτό θα έκανε και ο Ακατανόμαστος αν ήταν παρών, ενώ ΒΕΒΑΙΩΣ θα είχε ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕΙ το ψήφισμα για τους συναδέλφους της Νέας Φιλαδέλφειας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου