Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΜΑΡΟΥΛΟΦΥΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΦΑΕΙ Η ΣΤΕΡΦΑ ΚΑΤΣΙΚΑ

του Ν. ΚΟΜΠΟΤΗ
Το κύριο χαρακτηριστικό, που είναι απαραίτητο για να τοποθετήσει κανείς μια δημοτική αρχή στο πολιτικό - ιδεολογικό φάσμα, είναι ο τρόπος και η ευθύνη με την οποία διαχειρίζεται τα χρήματα που εισπράττει από τους δημότες της, δηλαδή το δημόσιο ταμείο.

Η επένδυση αυτών των χρημάτων, ιδιαίτερα αυτή την εποχή, πρέπει να γίνεται με τέτοιο τρόπο, ώστε και η ποιότητα ζωής των δημοτών να βελτιώνεται και υποδομές να δημιουργεί και νέες θέσεις εργασίας να δημιουργούνται, με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας στην πόλη. Οι άνεργοι συνδημότες μας χρειάζονται την αξιοπρέπεια που δίνει η εργασία και όχι τον εξευτελισμό της ελεημοσύνης.

Η παρούσα δημοτική αρχή της πόλης μας, δυστυχώς, τα χρήματά μας ή τα θάβει στην Τράπεζα ή τα σπαταλάει ικανοποιώντας ιδιοτέλειες και συμφέροντα. Φροντίζει βέβαια με έργα βιτρίνας και με φτηνή προπαγάνδα να θολώνει το τοπίο. Βάφει κερκίδες αντί να φτιάχνει. Αντικαθιστά κάδους και ασπρίζει την θέση τους αντί να τους καταργεί. Ανακατασκευάζει πεζοδρόμια αντί να κατασκευάζει. Μαζεύει τα σκουπίδια, όπως είναι αυτονόητο, και θριαμβολογεί, χρησιμοποιώντας είλωτες γαλέρας και όχι δημοτικούς υπαλλήλους, προετοιμάζοντας την ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής των σκουπιδιών.

Δέστε λοιπόν μερικά παραδείγματα, όπου η θαυματοποιός δημοτική αρχή μετέτρεψε τα λεφτά μας σε μαρουλόφυλλα.
  •  Η στέρφα και αδικαιολόγητη «επένδυση» 1,5 εκατομμυρίων Ευρώ για την αγορά του «μουσείου Νόμπελ», το οποίο απαιτεί αρχικά 400 χιλιάδες Ευρώ !!! για μελέτες επισκευής, καθότι, όπως φημολογείται, έχει σοβαρά στατικά προβλήματα . Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πόσα ακόμα εκατομμύρια θα σπαταληθούν για να μπορέσει να γίνει το κτίριο ασφαλές προς αξιοποίηση, αν δεν κατεδαφιστεί.
  •  Η αγορά από το ΤΑΙΠΕΔ του ΧΕΥ 9, που είναι δημόσια γη με 650 χιλιάδες ευρώ και η ενοικίαση του ΧΕΥ 8, για 30 χρόνια με 850 Χιλιάδες Ευρώ. Σημειωτέον ότι και αυτή είναι επίσης δημόσια γη, την οποία χρησιμοποιούσε ο δήμος μας εντελώς δωρεάν όλα τα προηγούμενα χρόνια.
  • Η σπατάλη περίπου 250 χιλιάδων Ευρώ ετησίως σε αναθέσεις υποθέσεων (πολλών επίπλαστων και αδικαιολόγητων) σε εργολάβους δικηγόρους. Σημειωτέον ότι αυτό το ποσό υπερβαίνει αυτό που δαπάνησε η προηγούμενη δημοτική αρχή σε μια ολόκληρη τετραετία!!!! και ότι η νομική υπηρεσία του δήμου μας δεν έχει ούτε ένα δικηγόρο!!!. Αν προσλαμβάνονταν 3 με 4 δικηγόροι Χαλανδραίοι με διαφορετικές ειδικότητες, το κόστος θα μειώνονταν κατά 75% και οι υποθέσεις θα διεκπεραιώνονταν με υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα προς όφελος του Χαλανδρίου. Χαρακτηριστική είναι η υπόθεση του εργοστασίου Δουζένη. Έφαγε ένα σωρό χρήματα ο εργολάβος δικηγόρος για να χαθεί πανηγυρικά η υπόθεση για τον δήμο μας.
  • Τα ενοίκια του δήμου για την στέγαση των Υπηρεσιών του, την στέγαση των ΕΠΑΛ, κλπ , πρέπει να πλησιάζει, αν δεν ξεπερνά το 1 εκατομμύριο Ευρώ ετησίως, όταν υπάρχουν ιδιόκτητα οικόπεδα για την ανέγερση Δημαρχείου αντάξιου της πόλης μας και για κέντρο πολιτισμού που λείπει από την πόλη μας. Σημειωτέον ότι το σκάνδαλο του «κοινωνικού» παντοπωλείου , που θα έκλεινε την επόμενη των δημοτικών εκλογών, παραμένει ακόμα και καταβροχθίζει 5 Χιλιάδες Ευρώ περίπου μηνιαίως για ενοίκιο.
  •  Η ανάθεση πληθώρας διαφόρων και εν πολλοίς αχρείαστων και υπερτιμημένων μελετών. Για παράδειγμα 240 χιλιάδες Ευρώ!!!!!! Για κτηματολογική μελέτη της Ρεματιάς, όταν στο Χαλάνδρι υπάρχει Κτηματολόγιο και όταν η Περιφέρεια Αττικής, κατόπιν πίεσης από τον σύλλογο «προστασίας του Περιβάλλοντος και της Ρεματιάς», έχει δεσμευτεί επίσημα ότι θα προχωρήσει άμεσα στην οριοθέτηση της Ρεματιάς ,μέσα από υδραυλική και περιβαλλοντική μελέτη. Αν αυτό το ποσό διατίθετο για την διαμόρφωση της Α ζώνης της Ρεματιάς, όπως το ΠΔ προστασίας της ορίζει, και εκατοντάδες μεροκάματα θα έπεφταν στην πόλη μας και μια σπουδαία και χρήσιμη για την πόλη μας υποδομή θα είχε δημιουργηθεί.
Ας μην επεκταθώ περαιτέρω σε πληθώρα άλλων περιπτώσεων. Νομίζω ότι τα παραδείγματα αυτά είναι αρκετά για να σκιαγραφηθεί η εικόνα της σπατάλης , που τρέφει την στέρφα κατσίκα.

 ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ
ΔΗΜΟΤΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου