Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

ΕΠΙΠΟΛΑΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Μια ιστορία  θα σας πω σήμερα.
Θα γυρίσουμε λίγο πίσω να θυμηθούμε τι παιζόταν μεταξύ καλοκαιριού και Νοεμβρίου του 2015.

Κάτι τρελά σενάρια αχαλίνωτης επιστημονικής φαντασίας.

Βρισκόμαστε στο 2015.
Τον Μάιο έχει καεί το θέατρο της ρεματιάς.

Η νέα διοίκηση του δήμου Χαλανδρίου - είχε αναλάβει πριν μερικούς μήνες.

Ο Ακατανόμαστος από την πρώτη ώρα μετά τον εμπρησμό γράφει ένα άρθρο - το απόλυτο διαχρονικό viral της Πλατείας -  και μιλάει καθαρά για εμπρησμό και συμφέροντα που δεν θέλουν το θέατρο χωρίς να περιμένει πορίσματα και γραφειοκρατίες.
ΞΕΡΕΙ ότι κάποιοι "ειδικοί" της περιοχής θέλουν να αξιοποιήθει η αγάπη του Χαλανδραίου για το θέατρο για να ανοίξει δρόμο για έκδοση οικοδομικής αδείας μετά τον  εμπρησμό, για να ξαναγίνει το θέατρο.

Να καταπατηθεί δηλαδή από τον ίδιο τον δήμο Χαλανδρίου, το προεδρικό διάταγμα για την ρεματιά, για έναν σκοπό που θα μπορούσε να γίνει αποδεκτός από το Χαλάνδρι - την ανακατασκευή του θεάτρου - ώστε στην συνέχεια να "αξιοποιηθεί" αυτή η οικοδομική άδεια για να συμπαρασύρει και άλλες και .... να χτιστεί ολόκληρη η ρεματιά.
Να λέει ο κάθε μηχανικός και ο δικαιόρος του κάθε ιδιοκτήτη: "Δίπλα βγήκε οικοδομική άδεια, να βγει και στο δικό μας".

Τότε ο Ακατανόμαστος φώναζε - για όποιον θυμάται ή γυρίσει πίσω και ψάξει την Πλατεία - να ξαναγίνει το θεατράκι με τον τρόπο που τελικά έγινε, δηλαδή με μη μόνιμες κατασκευές που δεν χρειάζονται οικοδομική άδεια. 
Και να ανοίξει ένας σοβαρός διάλογος για τα σημεία που θα έπρεπε ίσως να προταθεί η αναθεώρηση του ΠΔ, αλλά με τρόπο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ που δεν θα αφήνει κενά προς εκμετάλλευση.

Το θέατρο ανακατασκευάζεται - όπως θα θυμάστε - προσωρινά, για το καλοκαίρι του 2015, με νοικιασμένες εξέδρες και από τον Σεπτέμβριο του 2015, ξεκινάει η συζήτηση ΞΑΝΑ, για το τι θα γίνει για τα επόμενα χρόνια: ΜΟΝΙΜΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ή μη μόνιμες κατασκευές που δεν χρειάζονται άδεια.

ΕΥΤΥΧΩΣ από την διοίκηση του δήμου Χαλανδρίου, δεν προχώρησε ο Συμεών σε έκδοση αδεία όπως του εισηγούνταν οι καραειδικοί.

Αν το είχε κάνει σήμερα - ακόμα - δεν θα είχε θέατρο να κάνει παραστάσεις και να μαζεύει ροβίθια και το προεδρικό διάταγμα της ρεματιάς θα είχε "πλαδαρώσει"  χωρίς να είναι σε βάθος μελετημένες οι αλλαγές. Θα είχε μπει το κάρο μπροστά από το άλογο.
Και μέχρι  να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και οι μελέτες θα είχε προλάβει η αγορά, εκμεταλλευόμενη το κενό, να υλοποιήσει ένα πολύ ωραίο πρότζεκτ, που προβαλλόταν στην τελεόραση για μια ρεματιά υπερτοπικό πάρκο. ΘΥΜΑΣΤΕ;;;
Τα έχει γράψει αυτά η Πλατεία και τα έχει δείξει.

Υπήρχει διχογνωμία και μεταξύ κορυφαίων στελεχών της διοίκησης του δήμου Χαλανδρίου: Από την τεχνική υπηρεσία και τον δικηγόρο οι εισηγήσεις πάνε προς την έκδοση αδείας.
Από την αντιδημαρχία πολιτισμού προκρίνεται η λύση της αγοράς των μη μόνιμων εξεδρών για την ανακατασκευή του θεάτρου ΧΩΡΙΣ ΜΟΝΙΜΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ και  ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ. Έτσι δεν είναι;;;;

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ!

Το θέατρο ξαναστήνεται ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΥΑ ΑΕ (Να τα λέμε και αυτά).

Ο Ακατανόμαστος - τότε - φωνάζει ακόμα και για την απομάκρυνση των νοικιασμένων εξεδρών. "ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΑΥΤΕΣ, ΜΗΝ ΤΙΣ ΠΕΙΡΑΞΕΤΕ, μην τις βγάλετε, μπορεί να σας σταματήσουν όταν θα βάζετε τις άλλες" φωνάζει καθ' υπερβολή  ο τρελός,  ξέροντας ότι από πίσω, στο παρασκήνιο, τα κοράκια είναι έτοιμα και ετοιμάζονται να κατασπαράξουν τη ρεματιά.
(Ευτυχώς η δημοσιότητα που έχει πάρει το θέμα δεν επέτρεψε να κάνουν όσα σχεδίαζαν μερικοί. Αλλά ΔΕΝ ΤΟ ΧΩΝΕΨΑΝ, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις και θέλουν εκδίκηση.)

Ο Ακατανόμαστος κάνει ένα ασυγχώρητο για την εμπειρία του λάθος. ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ εκεί που είχε καθήκον να το κάνει, ζητώντας ως αντάλλαγμα μόνο εχεμύθεια απλά για την προστασία .... αμάχου πληθυσμού που θα μπορούσε να στοχοποιηθεί ΑΔΙΚΑ.
Φαίνεται όμως ότι όσα είπε σε μια τετ α τετ συζήτηση  διέρρευσαν.
Ίσως απλά ως επιχείρημα ενίσχυσης της απόφασης που τελικά ελήφθη σε πιο πλατιές συζητήσεις.
Ίσως γιατί  ήταν βολικό να υποδειχτεί ως άλλοθι απέναντι σε ισχυρούς,  για την άρνηση του δήμου  να υλοποιηθεί η .... εντολή των ισχυρών κέντρων ο Ακατανόμαστος, η Πλατεία  και η μούρλα του, και όχι η διοίκηση που δεν υλοποιεί την  "μη συμβατή με τας εντολάς" απόφαση.
Τελικα ο δήμος ανακατασκευάζει το θέατρο χωρίς μόνιμες εγκαταστάσεις.

Όσα είπε ο Ακατανόμαστος φωτογράφιζαν εύκολα αδύναμο κρίκο ως πηγή του, για όποιον βολεύεται να βγάζει συμπεράσματα που εξυπηρετούν τα σχέδια του , για να τα αξιοποιήσει μικροπολιτικά και ανήθικα. Η ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟΥ ήταν όμως άλλη, σοβαρή , έγκυρη, γνωρίζουσα καλά τα πράγματα αλλά και το τι παιζόταν υπογείως για την ρεματιά και τους Δούρειους Ίππους που είχαν επιλεγεί σε ΔΥΟ ΔΗΜΟΥΣ για να ανοίξει το πάρτυ.

Η συζήτηση για την ανακατασκευή του θεάτρου της ρεματιάς τελειώνει με θετική κατάληξη για την πόλη. Οι εισηγήσεις για έκδοση οικοδομικής άδειας ΕΥΤΥΧΩΣ απορρίπτονται και το θέατρο γίνεται οριστικά όπως είναι σήμερα. Η διοίκηση του δήμου Χαλανδρίου αντέχει τις πιέσεις, παίρνει - και δικαίως - το πολιτικό όφελος.

Το σενάριο για εκ των έσω πρόκλησης ρήγματος στο προεδρικό διάταγμα  έχει αποτραπεί από τον δήμο Χαλανδρίου.
ΚΑΠΟΙΟΙ ΧΑΛΙΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ!

Και κάποιος πρέπει να φταίει; Ποιος;;;;;

Ο Νταβίας και η Πλατεία που αν δεν υπήρχαν ίσως να τα είχαν καταφέρει.

ΒΑΡΑΤΕ ΤΟΝ! Και αυτό και όλο του το σόι!
Έτσι και αλλιώς κανείς δεν έχει τα άντερα να βεβαιώσει όλη την αλήθεια, τους άλλους τους έχουμε του χεριού μας.

Ήταν φθινόπωρο του 2015.

Λίγο πριν τον Νοέμβριο του 2015.

Γιατί τα γράφω σήμερα αυτά;

ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΗΡΘΕ!

ΥΓ 1: Η θητεία του προηγούμενου ΔΣ του συλλόγου Εργαζομένων στον δήμο Βριλησσίων έληξε τον Οκτώβριο του 2105! ΑΣΧΕΤΟ.

ΥΓ2:  - Αυτές τις βλακείες που γράφεις μπορεί κανείς να τις επιβεβαιώσει;
          - ΝΑΙ! Αλλά δεν θα το κάνει γιατί είναι μικρούτσικος.

ΥΓ 3: ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ, ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ, ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΑΝΑΝΔΡΕΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου