Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

To Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη στο Μαρούσι, νέος εταίρος της Περιφέρειας Αττικής στο Cluster Discover North Athens




Tο ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη στο Μαρούσι επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, στο πλαίσιο επαφών με πολιτιστικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στη βόρεια Αθήνα. Παράλληλα ενημερώθηκε για το Τμήμα Ιστορικών Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη στην Κηφισιά. Πρόκειται αφενός για το σπίτι και εργαστήριο του γνωστού Έλληνα ζωγράφου που το 1981 μετετράπη σε έδρα του ιδρύματος, και, αφετέρου το μέγαρο του Στέφανου και της Πηνελόπης Δέλτα όπου στεγάζεται το Τμήμα των Ιστορικών Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη και περιλαμβάνει έγγραφα, αρχεία και άλλα ιστορικά κειμήλια, τα οποία καλύπτουν τους τελευταίους τρεις αιώνες της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής του Ελληνικού έθνους.

Στις συναντήσεις συμφωνήθηκε η συμμετοχή των δυο φορέων στον Συνεργατικό Σχηματισμό “Discover North Athens”, το δίκτυο συνεργασίας δήμων, επιχειρήσεων και άλλων φορέων που συστάθηκε με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής και έχει στόχο την ανάδειξη της βόρειας Αθήνας σε πολιτιστικό και τουριστικό προορισμό. Ο κ. Καραμέρος ξεναγήθηκε στους χώρους και τα εκθέματα του ιδρύματος, ένα μοναδικό χώρο που ενώ παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον με εκατοντάδες αιτήματα επισκέψεων, δεν έχει αξιοποιηθεί μέχρι σήμερα αποτελεσματικά, ενώ για μια πενταετία παρέμενε κλειστό και εγκαταλελειμμένο. «Βλέποντας σήμερα ένα χώρο που ενώ αναγνωρίζεται και αξιοποιείται στο πλαίσιο της documenta 14 δεν έχει την υποστήριξη που αξίζει» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Αποτελεί επιτακτική ανάγκη η διερεύνηση χρηματοδοτήσεων με σκοπό τις αναγκαίες ανακαινίσεις για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του ως εκθετήριο έργων και αντικειμένων ενός διεθνώς καταξιωμένου ζωγράφου, σκηνογράφου και ενδυματολόγου». Eπισήμανε, τέλος, ότι αποτελεί ιδιαίτερα θετικό γεγονός η ένταξη των δυο φορέων στο συνεργατικό δίκτυο Discover North Athens καθώς ως κόμβοι πολιτισμού θα ενταχθούν σε ένα ευρύτερο σχεδιασμό προσέλκυσης επισκεπτών στην βόρεια Αθήνα, με συλλογική δημοσιότητα και αυξημένη τουριστική ροή.

Στις συναντήσεις συμμετείχαν το μέλος της Εκτελεστικής και Διοικητικής Επιτροπής του Μουσείου Μπενάκη, Ειρήνη Γερουλάνου, η υπεύθυνη προγραμμάτων του Μουσείου Γιάννη Τσαρούχη, Βάσω Τζούτη, ο Ιστορικός Τέχνης και Επιμελητής των Ιστορικών Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη, Τάσος Σακελλαρόπουλος και ο υπεύθυνος οικονομικών υπηρεσιών του Μουσείου Μπενάκη, Δημήτριος Δρούγκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου