Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΕΡΓΙΟΥ ΓΚΑΚΑ


Αγαπητοί συμπολίτες,
Αγαπητοί νέοι της πόλης μας,

Σας ενημερώνουμε πως ο Δήμος Χαλανδρίου προχώρησε στην απόφαση για τη σύσταση Χαλάνδρι, 12.6.17

Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Χαλανδρίου σε συνεργασία με την UYO (Underground youth orchestra), ήδη υπάρχουσα νεανική συμφωνική ορχήστρα με ιδιαίτερη και έντονη παρουσία.

Είναι ένα όνειρο που ξεκίνησε λίγα χρόνια πριν από μια χούφτα ανθρώπων που οραματίστηκαν το απρόσμενο, πώς στα πλαίσια μιας μικρής πόλης μπορούν οι δημιουργικές δυνάμεις της πόλης να ενωθούν για έναν σκοπό που θα επενδύει σε δύο παράγοντες: στους νέους, οι οποίο αποτελούν ούτως ή άλλως το ίδιο το μέλλον, από τη μια πλευρά στη μουσική και από την άλλη και μάλιστα στην ορχηστρική της μορφή, όπου οι νέοι δύνανται να βελτιώνονται ως μουσικοί συνυπάρχοντας σε ένα ορχηστρικό σχήμα, μαθαίνοντας την παιδαγωγική αξία της συνεργασίας και της ουσιαστικής καλλιτεχνικής συλλογικότητας.

Στόχος της πόλης επίσης, μέσα από αυτήν την κίνηση, είναι να πυροδοτήσει τις πράξεις πολιτισμού μέσα στα γεωγραφικά της όρια, αλλά και να αυξήσει το ενδιαφέρον των μαθητών για την εκμάθηση ορχηστρικών οργάνων στα τοπικά ωδεία της πόλης. Αν συμβούν τα δύο παραπάνω, τότε το Χαλάνδρι θα μπορούσε να αποτελέσει, μακροπρόθεσμα ένα υπερτοπικό κέντρο συμφωνικής μουσικής για νέους.

Πρακτικά, δημιουργούμε μια ορχήστρα με τα εξής χαρακτηριστικά:

Κανείς νέος ΔΕΝ αποκλείεται από τη συμμετοχή της σε αυτήν, εφόσον γνωρίζει να παίζει κάποιο ορχηστρικό όργανο

Οι πρόβες της ορχήστρας θα γίνονται σε εβδομαδιαία βάση και σε συγκεκριμένο χώρο του δήμου.

Οι μουσικοί της ορχήστρας θα έχουν την ευκαιρία συμμετοχής σε πολλές συναυλίες, γιατί στόχος μας είναι αυτή η ίδια η εμπειρία της παραγωγής και εκτέλεσης μουσικής σε πραγματικό χρόνο και σε προγραμματισμένους συναυλιακούς χώρους.

Κατόπιν των παραπάνω, είναι σημαντικό να προσέλθετε ως μουσικός, καθηγητής, ή ενδιαφερόμενος για να συζητήσουμε από κοινού το εγχείρημα ως μια πρώτη προσπάθεια επικοινωνίας, την Τρίτη 27 Ιουνίου, στις 7.00μμ στο Αετοπούλειο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Χαλανδρίου ( Φιλικής Εταιρείας & Τομπάζη 18).

Σέργιος Γκάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου