Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΩΜΑΣ: Χαιρετισμός για την νέα σχολική χρονιά

ΧΑΛΑΝΔΡΙ 11-9-2017

Αγαπητοί μαθητές,
Αγαπητοί εκπαιδευτικοί
Αγαπητοί γονείς

Η σημερινή ημέρα είναι μια ημέρα γιορτής για τη σχολική κοινότητα

Σήμερα αρχίζει μια ακόμα σχολική χρονιά, μια νέα σχολική χρονιά, γεμάτη όνειρα, φιλοδοξίες, επιθυμία για έργο και αληθινή πρόοδο!

Μια χρονιά που φέρνει μαζί της νέες προκλήσεις, νέες αγωνίες, αλλά και νέες ελπίδες για όλους και ιδιαίτερα για τους νέους .

Μαθητές και εκπαιδευτικοί επιστρέφουν στις αίθουσες με όνειρα και διάθεση να κάνουν τη σχολική ζωή πηγή αληθινής γνώσης δημιουργικότητας και επιτυχιών.

Δυστυχώς και αυτή η νέα σχολική χρονιά φαίνεται να ξεκινά με παρόντα όλα τα προβλήματα του χθες, που απαξιώνουν τον εκπαιδευτικό, στραγγαλίζουν την διάθεση για έργο, και ψαλιδίζουν τα όνειρα των νέων παιδιών για μόρφωση.

Τα σχολικά κτήρια, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της σχολικής κοινότητας, συνεχίζουν να παρουσιάζουν τεράστια προβλήματα και παραμένουν χώροι «ψυχροί», αντιλειτουργικοι και αφιλόξενοι για την καλλιέργεια της έμπνευσης, της δημιουργίας και της μάθησης.


.Ενώ όλοι αναγνωρίζουνε ότι ο χώρος της Παιδείας πρέπει να αποτελέσει κεντρική προτεραιότητα για όλους μας, να γίνει η βάση για την ευρύτερη κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας, το υπόδειγμα για μια κοινωνία που θα μας βγάλει από το τέλμα, πολιτεία και τοπική αυτοδιοίκηση, θιασώτες της κουλτούρας της ήσσονος προσπάθειας, αντιμετωπίζουν τον εκπαιδευτικό και τον χώρο της παιδείας , ως άλλη μια «αναγκαία υπηρεσία» που πρώτη μπαίνει στην προκρούστεια κλίνη των περικοπών και μνημονικών προσαρμογών και τον χώρο της εκπαίδευσης ως ένα χώρο που θα πρέπει να αποστρέφεται την αριστεία και την ευγενή άμιλλα. Αξίωμα τους η πολιτεία των μετρίων.

Σαν Δημοτική Παράταξη θέλουμε και επιδιώκουμε ένα σχολείο, ανοικτό στη γνώση, την καινοτομία, την συνέργεια, την έμπνευση και τη δημιουργία, με χώρους σύγχρονους, λειτουργικούς, με περισσότερο πράσινο, που δυστυχώς στο Χαλάνδρι μας όλο και λιγοστεύει, με φιλόξενες αυλές και σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή.

Ένα σχολείο που θα δουλεύει πάνω στο ανήσυχο νεανικό πνεύμα και θα δίνει τη δυνατότητα της καλλιέργειας των πολλών ταλέντων και δεξιοτήτων της νέας γενιάς.

Ένα σχολείο που θα εξασφαλίζει στους μαθητές και τις μαθήτριες τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες να ικανοποιήσουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους, αλλά και να αποκτήσουν τα εφόδια για τις μετέπειτα απαιτήσεις της ενήλικης ζωής τους.

Με αυτές τις σκέψεις θα ήθελα να ευχηθώ σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές καλή πρόοδο, με δύναμη, πίστη και υπομονή για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Στο διευθυντικό και διδακτικό δυναμικό των σχολείων του Δήμου μας, αλλά και όλων των σχολείων, ευχόμαστε να έχουν δύναμη και να επιτύχουν στον εκπαιδευτικό και δημιουργικό τους ρόλο.

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
 
Γιώργος Θωμάς
Δικηγόρος
 
Δημοτικός Σύμβουλος – επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «μια πόλη για να ζεις, ΧΑΛΑΝΔΡΙ η πόλη μας».

Τηλ 2103618490 / 2106836588/ φαξ 2103644438 / email : thomasgp52@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου