Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Θ. Βαρδουλάκη: Σημεία των καιρών

Οι κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια καταστροφολόγοι της διαρκώς διολισθαίνουσας προς την Άκρα Δεξιά Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζουν το έργο τους. O κ. Μητσοτάκης συνθλίβεται ανάμεσα σε δύο μυλόπετρες. Από τη μια λόγω των μεγάλων πιέσεων που δέχεται από τον προεδρεύοντα αντιπρόεδρό του κ. Γεωργιάδη και από την άλλη από τον «οραματιστή» της ακροδεξιάς στροφής και υποστηρικτή της αμνήστευσης της Χρυσής Αυγής με τα ανομήματά της πρώην πρωθυπουργού κ. Σαμαρά. O κ. Μητσοτάκης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη των στελεχών της Χρυσής Αυγής, κατηγορουμένων για σοβαρές αξιόποινες πράξεις, έσπευσε, προτρέχοντας της Δικαιοσύνης, να απαλλάξει τα στελέχη της, «καθαγιάζοντας» τη δράση τους!

Μετά το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης και τη χάραξη, διά της συμφωνίας με τους δανειστές, οδικού χάρτη εξόδου της χώρας στις αγορές και συνεπακόλουθης επαναφοράς της στην κανονικότητα των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, αυτοί οι καταστροφολόγοι απώλεσαν το προνομιακό τους πεδίο να επενδύουν στον πολύμηνο φόβο, την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα των Ελλήνων. Ευρίσκονται τώρα σε ένα πραγματικό παραλήρημα ασυνάρτητου λόγου και θεσμικών επιθέσεων και απρεπειών κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Με τη συμπόρευση της μεγαλύτερης μερίδας των παρανόμως λειτουργούντων επί τριακονταετία τηλεοπτικών σταθμών της χώρας.

Παραληρούν, υβρίζουν και ασχημονούν

* Αυτοί που οικοδόμησαν και εισήγαγαν στον δημόσιο βίο της χώρας το ευνοιοκρατικό σύστημα πατρωνίας - πελατείας, εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη για εργασία εκατομμυρίων νέων.

* Αυτοί που ως κυβερνήτες της χώρας, αντί προστασίας του δημοσίου συμφέροντος, όπως επέτασσε το καθήκον τους, μετεξέλιξαν τη μεταπολεμική και μετεμφυλιακή Ελλάδα σε άνδρο σήψης, διαφθοράς και παρακμής τελευταίων ημερών του Βυζαντίου. Με μίζες και αρπαχτές εαυτών και ημετέρων, από τις παγωμένες πιστώσεις του Σχεδίου Μάρσαλ, των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, των εξοπλιστικών προγραμμάτων, έως προσφάτως και των θαλασσοδανείων τραπεζικών ιδρυμάτων σε ημέτερους του επιχειρείν και των μέσων ενημέρωσης, προκειμένου να εξασφαλίζουν τη σιωπή τους στο πάρτι της λεηλασίας του δημόσιου πλούτου της χώρας και την κατά συνήθεια θεσμική ανομία των κυβερνήσεών τους, ασκούσαν την εξουσία εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος.

* Αυτοί που κατά τη διακυβέρνηση 2004-2009, προπομπό της χρεοκοπίας της χώρας, δεν έβαλαν, αν και κοπτόμενοι για επενδύσεις, ούτε ένα ευρώ, ως επένδυση, στη χώρα!

* Αυτοί που με τις πολιτικές τους εκτόξευσαν την ανεργία στο θηριώδες ποσοστό του 30%, σπρώχνοντας χιλιάδες νέους και ευφυείς επιστήμονες στον δρόμο της ξενιτειάς χωρίς επιστροφή.

* Αυτοί οι οποίοι, στην κατ’ επίφαση κυβέρνηση του κ. Σαμαρά και του πρωθυπουργεύοντος αντιπροέδρου του κ. Βενιζέλου, συνεπικουρούντος και του τότε υπουργού των Οικονομικών κ. Στουρνάρα, διετράνωναν σε όλους τους τόνους και εκλιπαρούσαν τους δανειστές για χορήγηση πιστοποιητικών βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους.

Οι ηγεσίες των δύο αμαρτωλών κομμάτων, τα οποία με συνευθύνη του συνένοχου τραπεζικού συστήματος της χώρας έλαβαν εκατομμύρια ευρώ «δάνεια», δανεικά και αγύριστα, ως οικονομική ενίσχυση, με μοναδικές εγγυήσεις «αέρα κοπανιστό» και μελλοντική προσδοκία επανεκλογής τους στα προ κρίσης ηγεμονικά ποσοστά τους.

Σ' αυτόν τον παραληρηματικό ξεπεσμό της σημερινής ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας και των ακροδεξιών στελεχών της προστρέχουν διαγωνιζόμενοι και συναγωνιζόμενοι σε ακραίο παραληρηματικό λόγο με πάθος και περίσσευμα μισαλλοδοξίας τα θλιβερά απομεινάρια, «μιντιακά» δημιουργήματα, του πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ, με προεξάρχουσα στον χορό την κ. Γεννηματά, υπό την επίνευση και καθοδήγηση του κ. Σημίτη, εμπνευστή της καταψήφισης της απλής αναλογικής.

Οι τοποθετήσεις των δύο ηγεσιών Μητσοτάκη - Γεννηματά είναι ταυτόσημες μέχρι τελείας σε όλα τα θέματα δημοσίου διαλόγου, μέσα και έξω από τη Βουλή, σαν να υπάρχει ένας αόρατος κοινός λογογράφος και των δύο (!) που επιμελείται την κοινή τους συμπόρευση, υπερθεματίζουσας μάλιστα της κ. Γεννηματά σε ακρότητα λόγου και υπερβαίνουσας ενίοτε και τον κ. Μητσοτάκη σε πάθος και μισαλλοδοξία.

Όμως έχουν γνώση οι φύλακες - ψηφοφόροι της Κεντροαριστεράς, που εξάλλου στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις βρήκαν τον φυσικό τους χώρο στον φιλόξενο ΣΥΡΙΖΑ. Οι οποίοι, όποτε γίνουν εκλογές, θα δώσουν διά της ψήφου τους συντριπτική απάντηση στην ετερόκλητη και παρά φύση επιχειρούμενη και μετεκλογικά συμπόρευση Νέας Δημοκρατίας και των απομειναριών του ΠΑΣΟΚ.

Και αυτό βέβαια υπό την απαράβατη προϋπόθεση μη προσκόλλησης ορισμένων στελεχών στην ουτοπική υπό τις σημερινές συνθήκες ιδεολογική καθαρότητα, αλλά με φυγή προς τα εμπρός στην ευρύτερη κοινωνία και την ανεξάντλητη δεξαμενή της Κεντροαριστεράς.

Σ.Σ.1: Το άρθρο του δημοτικού συμβούλου Χαλανδρίου Θωμά Βαρδουλάκη, που σήμερα φιλοξενούμε, πρωτοδημοσιεύτηκε στην ΑΥΓΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου