Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

ΠΕΔΑ: ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής  εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη και στήριξή της στον δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο και στην Δήμαρχο Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη, που δικάζονται την 1η Νοεμβρίου 2017 επειδή τον Σεπτέμβριο του 2014 αρνήθηκαν να παραδώσουν στοιχεία για τον «επανέλεγχο» των συμβάσεων εργαζομένων των Δήμων τους.
Τονίζουμε ότι στο άρθρο 100 του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών που ψηφίστηκε το καλοκαίρι από τη Βουλή προβλέπεται η «παύση πειθαρχικών και ποινικών διώξεων δημοτικών υπαλλήλων και αρμοδίων προς διορισμό οργάνων των ΟΤΑ για μη χορήγηση στοιχείων εργαζομένων». Σημειωτέον,  ο Δήμαρχος Χαλανδρίου ενήργησε υλοποιώντας σχετική ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του.
Η ΠΕΔ Αττικής  αντιστέκεται στην ποινικοποίηση της στάσης των Δημάρχων που στήριξαν το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία.
Ζητάμε να παύσει οριστικά η δίωξη για το ζήτημα αυτό κατά όλων των αιρετών και υπαλλήλων των Δήμων.
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη και στήριξή της στον δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο και στην Δήμαρχο Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη, που δικάζονται την 1η Νοεμβρίου 2017 επειδή τον Σεπτέμβριο του 2014 αρνήθηκαν να παραδώσουν στοιχεία για τον «επανέλεγχο» των συμβάσεων εργαζομένων των Δήμων τους.

Τονίζουμε ότι στο άρθρο 100 του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών που ψηφίστηκε το καλοκαίρι από τη Βουλή προβλέπεται η «παύση πειθαρχικών και ποινικών διώξεων δημοτικών υπαλλήλων και αρμοδίων προς διορισμό οργάνων των ΟΤΑ για μη χορήγηση στοιχείων εργαζομένων». Σημειωτέον, ο Δήμαρχος Χαλανδρίου ενήργησε υλοποιώντας σχετική ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του.

Η ΠΕΔ Αττικής αντιστέκεται στην ποινικοποίηση της στάσης των Δημάρχων που στήριξαν το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία.

Ζητάμε να παύσει οριστικά η δίωξη για το ζήτημα αυτό κατά όλων των αιρετών και υπαλλήλων των Δήμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου