Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Την αλλαγή του ονόματος της Νέας Ελβετίας ζητάει η Ελβετία


Αναστάτωση στην κυβέρνηση έχει προκαλέσει η ξαφνική απαίτηση της Ελβετίας να αλλάξει το όνομα της Νέας Ελβετίας, καθώς όπως ισχυρίζεται θεωρεί τη γειτονιά αυτή της Αθήνας απειλή για την εδαφική της ακεραιότητα.

Σε επιστολή του προς τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, εν μέσω μάλιστα των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης για την ονομασία των Σκοπίων, ο Ελβετός ομόλογος του Αλπεν Μούζλι, χαρακτήρισε ‘αλυτρωτική’ την ύπαρξη γειτονιάς με όνομα Νέα Ελβετία, με κίνδυνο να υπάρξει σύγχυση ως προς το ποια είναι η πραγματική Ελβετία.

«Διεμύνησα στον συνάδελφο μου ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος όποιος μετακομίζει στη Νέα Ελβετία να νομίζει ότι πηγαίνει στην Ελβετία. Επίσης, ότι οι κάτοικοι κάποια στιγμή μπορεί να αποφασίσουν να αρχίσουν να φτιάχνουν τρυπητό τυρί, σοκολάτες ή ρολόγια, προκαλώντας ανυπολόγιστη ζημιά στην εθνική μας οικονομία» δήλωσε ο κ. Μούζλι

Ο Ελβετός υπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Νέα Ελβετία να εγείρει ζήτημα εδαφικών διεκδικήσεων στη χώρα του. «Ποιος μας εγγυάται ότι οι κάτοικοι της Νέας Ελβετίας δεν θα πάρουν το τρόλει νούμερο 11 μέχρι τη Γενεύη να διεκδικήσουν δικά μας εδάφη;» είπε χαρακτηριστικά.

«Εμείς δεν έχουμε τρόπο να αμυνθούμε. Ακόμα προσπαθούμε να καταλάβουμε πώς δουλεύουν αυτοί οι ελβετικοί σουγιάδες που φτιάχνουμε» κατέληξε ο Ελβετός υπουργός.

Αναλυτές εκτιμούν ότι το αίτημα της Ελβετίας είναι πιθανό να έχει παγκόσμιες διπλωματικές προεκτάσεις, με ορατό το ενδεχόμενο η Υόρκη να ζητήσει αλλαγή ονομασίας από τη Νέα Υόρκη, το Δελχί από το Νέο Δελχί, και η Ζηλανδία από τη Νέα Ζηλανδία, με απρόβλεπτες συνέπειες για τη διεθνή σταθερότητ

Κλεμενο απο το ΦΒ
ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου