Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Ν. ΚΟΜΠΟΤΗΣ: ΠΟΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ?

Αποτέλεσμα εικόνας για ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ
Το Πάσχα, πλάι στον οβελία μια συζήτηση ξεκίνησε γύρω από τον σφιχτό εναγκαλισμό εκκλησίας και κράτους, ο οποίος αποτελεί θανάσιμο κίνδυνο και για τους δυο θεσμούς. Διατυπώθηκε όμως και η άποψη, ότι η εκκλησία της Ελλάδος αντιλαμβάνεται ότι κινδυνεύει μονομερώς από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Για να δούμε όμως ποια στα αλήθεια είναι η πραγματικότητα

· Επί ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται η φαρσοκωμωδία της υποδοχής του «αγίου» φωτός με τιμές αρχηγού κράτους και με έξοδα του ελληνικού λαού, δικαιώνοντας την, αλήστου μνήμης και θρησκοληψίας, Δήμητρα Λιάνη που την καθιέρωσε.

· Επί ΣΥΡΙΖΑ έγινε η υποδοχή του λείψανου της Αγίας Βαρβάρας με τιμές αρχηγού κράτους (Μάης 2015).

· Επί ΣΥΡΙΖΑ έγινε η υποδοχή με τιμές αρχηγού κράτους του λείψανου της Αγίας Ελένης μαζί με τεμάχιο του «τίμιου» ξύλου (Μάης 2017)

· . Επί ΣΥΡΙΖΑ έγινε η υποδοχή με τιμές αρχηγού κράτους της «αγίας» ζώνης (Νοέμβρης 2017). Εκτός αν αυτό θεωρηθεί ως ακραία έκφραση ειδωλολατρίας!!!

· Επί ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται η ορκωμοσία των βουλευτών από τους παπάδες.

· Τον πρώτο που επισκέφτηκε ο Τσίπρας μετά την νίκη του στις εκλογές του Γενάρη 2005 ήταν ο αρχιεπίσκοπος. Ο αρχιεπίσκοπος αποτελεί και τον προνομιακό του συνομιλητή. Συχνά ενημερώνεται αυτός πριν από τους πολίτικους αρχηγούς. Τέτοιο προνόμιο είχε μόνο ο αγιατολάχ Χομεϊνί, ο ελαίω Αλάχ πρόεδρος του σιτικού Ιράν!!!

· Επί ΣΥΡΙΖΑ αντιστάθηκε ο υπουργός παιδείας, επειδή το ζήτησε ο αρχιεπίσκοπος.

· Επί ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή που ασχολείται με το μάθημα των θρησκευτικών συμπεριλήφθηκαν και τρεις μητροπολίτες. Ο ένας μάλιστα είναι ο Μεσογαίας Νικόλαος.

· Επί ΣΥΡΙΖΑ ο Καμένος δηλώνει οτι θα ρίξει την κυβέρνηση, αν του το ζητήσει ο αρχιεπίσκοπος!!!

· Επί ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται η μισθοδοσία των 9.298 ιερέων από το κράτος. 9.298 ιερείς, 7.271 γιατροί στο ΕΣΥ. Ειδικά αυτό, φαντάζομαι, ενοχλεί ιδιαίτερα έναν γιατρό, αλλά και έναν πολίτη.

· Επί ΣΥΡΙΖΑ το κράτος εξακολουθεί να ενισχύει την εκκλησία για την άσκηση του «φιλανθρωπικού» της έργου. Με ξένα κόλλυβα , που έλεγε και η γιαγιά μου.

· Διαφοροποιήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ η σκανδαλωδώς ευνοϊκή φορολογική αντιμετώπιση της εκκλησίας ???

· Επί ΣΥΡΙΖΑ δεν ακούγεται τίποτε - ούτε ως μακρινή προοπτική - για το χωρισμό εκκλησίας και κράτους. Κατά τα άλλα ανήκουμε στην ΕΕ και δεν έχουμε καμμιά σχέση με τους απαίσιους και σκοταδιστές ταλιμπάν.

Ύστερα από όλα αυτά εύλογο είναι το ερώτημα και η απάντηση : ποιος φοβάται ποιον; Μάλλον κανείς από τους δυο, αφού παρατηρείται ένας θερμός εναγκαλισμός τους. Αυτό που πρέπει να φοβούνται και οι δυο τους είναι αυτός ο εναγκαλισμός, ο οποίος διαρκώς θα τους φθείρει θανάσιμα και θα τους απαξιώνει στα μάτια του λαού και της ιστορίας του πολιτισμένου κόσμου.

ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου