iaso


Μηχανικός

AHOME REAL ESTATE SERVICES

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Η ΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΝΔ ΤΗΣ ΛΑΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ

Μιλώντας για τον Κλεισθένη 1, κεντρική αναφορά γίνεται βεβαίως για το θέμα της ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ και την μετωπική στάση της ΚΕΔΕ με σκοπό την διατήρηση του σημερινού ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥ καθεστώτος εκλογής δημοτικών αρχών με ΤΕΡΑΤΩΔΕΙΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ πλειοψηφίες των δύο τρίτων των εδρών του δημοτικού συμβουλίου, ακόμα και με ποσοστά του 20%.

Έχουμε μιλήσει πολύ για την απλή αναλογική και θα μιλήσουμε και μία τελευταία φορά στο αυριανό συμβούλιο όπου θα πούμε πιο θα ήταν για εμάς το ΙΔΑΝΙΚΟ εκλογικό σύστημα αλλά και γιατί - παρά του ότι δεν μας καλύπτει 100% το βήμα που γίνεται - δεν θα συμπορευτούμε με τις αντιδραστικές δυνάμεις της συντήρηση, δεν θα αναζητήσουμε ΑΛΛΟΘΙ για να ΚΑΥΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ και να ζητήσουμε την ΑΠΣΥΡΣΗ και αυτών των βημάτων που γίνονται.

Όπως κάνουν ιστορικοί (υποτίθεται) υποστηρικτές της απλής αναλογικής που τώρα ΔΕΝ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ αναζητώντας ΑΛΛΟΘΙ σε ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ εν αμαρτία.

Ας δούμε τι λέει η ΛΑΕ, μέσω του ΜΕΤΑ - ΟΤΑ για τον Κλεισθένη, για να ξέρεις και εσύ ΜΕ ΤΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ, εμείς:

Αε δούμε τι λένε για τον Κλεισθένη - τα κοκκινίσματα δικά μας στην επίσημη ανακοίνωση του ΜΕΤΑ - της ΛΑΕ για τον Κλεισθένη 1

 
H κυβέρνηση, αντί να καταργεί τον «Καλλικράτη», που ήταν ο πρώτος μνημονιακός νόμος, αντιγράφει τα βασικά του κομμάτια και φέρνει τον «Κλεισθένη I» (1) συνεχίζοντας την εφαρμογή αντιδραστικών και αντιλαϊκών πολιτικών. Η «αντιπαράθεση» που υπάρχει, μεταξύ κυβέρνηση – αντιπολίτευσης – ΚΕΔΕ – ΕΝΠΕ, περιορίζεται κυρίως στο εκλογικό σύστημα, είναι αποπροσανατολιστική και διαφαίνεται η συμφωνία τους για τον νεοφιλελεύθερο και μνημονιακό χαρακτήρα του «Κλεισθένη I».

Με τον «Κλεισθένη I» επιχειρείται να μετατραπούν οι Δήμοι σε επιχειρηματίες (2) μέσω των συμπράξεών τους με τους ιδιώτες. Δίνεται την δυνατότητα να δημιουργούν οι Δήμοι επιχειρήσεις παραγωγής και πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας ή και ενεργειακής αξιοποίησης του βιοαποικοδομίσιμου κλάσματος αστικών αποβλήτων, μετακυλίωντας τα βάρη στους πολίτες.

Νέα χαράτσια και αύξηση των Ανταποδοτικών Τελών περιμένουν τους δημότες με την ένταξη του πρασίνου στις ανταποδοτικές υπηρεσίες που εισάγει ο «Κλεισθένης I», πέρα της καθαριότητας και του ηλεκτροφωτισμού που έχουν επιβάλει μέχρι σήμερα.

Το «ενιαίο ανταποδοτικό τέλος της καθαριότητας, φωτισμού και πρασίνου»(3), ανοίγει τον δρόμο, με την ευρύτατη συναίνεση όλων των μνημονιακών δυνάμεων, για την ένταξη και άλλων υπηρεσιών στα ανταποδοτικά τέλη. Την διεύρυνση της ανταποδοτικότητας απαιτεί η Ε.Ε., προβλέπεται στο Μακροπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2017 – 2022, αλλά και την απαιτεί η επιτροπεία για να φτάσουμε στο 70% τα ανταποδοτικά.

Αν σ’ αυτό προσθέσουμε και το αντίτιμο που έχει επιβληθεί στους δημότες για την χρήση κοινωνικών, πολιτιστικών και αθλητικών υπηρεσιών (4)
αντιλαμβανόμαστε την στόχευση της κυβέρνησης να φορτώσει, στα ήδη οικονομικά επιβαρυμένα από την φοροληστεία και τα χαράτσια λαϊκά νοικοκυριά, νέους φόρους και χαράτσια.


Με τον «Κλεισθένη I» ισχυροποιείται, αντί να καταργείται, το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι : «η μέριμνα για την κατάρτιση από τους ΟΤΑ και τα νομικά τους πρόσωπα που εντάσσονται στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης, ρεαλιστικών και τουλάχιστον ισοσκελισμένων προϋπολογισμών σύμφωνα με τους στόχους και τα όρια των πιστώσεων του κρατικού προϋπολογισμού και του εκάστοτε ισχύοντος Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ).» (5)

Ενσωματώνοντας στον «Κλεισθένη I» το «ταλαιπωρημένο» νομοσχέδιο για τους ΦΟΣΔΑ, η κυβέρνηση επιχειρεί να κρατήσει ισορροπίες από τις αντιδράσεις που υπήρξαν και διατηρεί όλες της μορφές Νομικού Προσώπου (Σύνδεσμος – Α.Ε.) δίνοντας την δυνατότητα να υπάρχουν μέχρι 3 ΦΟΣΔΑ ανά περιφέρεια (εκτός της περιφέρειας Αττικής όπου θα είναι μόνο ο ΕΔΣΝΑ). (6) Είναι φανερό ότι στο πεδίο διαχείρισης των απορριμμάτων η κυβέρνηση υποκύπτοντας στα μικρά και μεγάλα εργολαβικά συμφέροντα ανέστειλε εκουσίως για 2,5 χρόνια την ψήφιση της ρύθμισης που προέβλεπε έναν ΦΟΣΔΑ σε κάθε περιφέρεια με την μορφή συνδέσμου ΝΠΔΔ.

Επί της ουσίας και ο «Κλεισθένης I» είναι ενταγμένος στην γενικότερη νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική που έχει συμφωνήσει και η σημερινή κυβέρνηση με τους δανειστές όπως οι προηγούμενες. Μας δείχνει ξεκάθαρα ποια συμφέροντα εξυπηρετεί και η σημερινή κυβέρνηση.

Η «μεταρρύθμιση» για την Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσω της αυστηρής μνημονιακής εποπτείας, της ανταποδοτικότητας, της επιβολής τοπικών χαρατσιών και της επιχειρηματικότητας επιχειρεί να καταργήσει τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των Δήμων.

Η «μεταρρύθμιση» αυτή θα φέρει νέα συρρίκνωση και κατάργηση υπηρεσιών, απολύσεις εργαζομένων και νέα χαράτσια στους Δημότες.

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους των ΟΤΑ να αγωνιστούν για να μην περάσουν τα σχέδια Κυβέρνησης και δανειστών, να ανακόψουν την πλήρη μετατροπή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε μακρύ χέρι του κράτους και σε «φυτώριο» πειραματισμού νέων ελαστικών εργασιακών σχέσεων και υλοποίησης του λεγόμενου «επιτελικού» κράτους που όλα θα ασκούνται από τους ιδιώτες.


ΣΧΟΛΙΑ:
 (1): Να καταργήσει τον Καλλικράτη ή να αναθεωρήσει και να βελτιώσει τον Καλλικράτη; Αυτός ήταν ο καβγάς μας από την εποχή της παράταξης Μητρόπουλου με τους κολλημένους της αριστεράς. Οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ λογικεύτηκαν. Οι ΛΑΕτχήδες ακόμα .... κυνηγάνε ανεμόμυλους.


(2) Με τον Κλεισθένη επιχειρείται να μετατραπούν οι δήμοι σε επιχειρηματίς, λέει η παράταξη του Γρηγόρη Καλομοίρη που θα τσάκιζαν την ΦΛΥΑ στο Χαλάνδρι και θα μας πηγαιναν όλους φυλακή, δεμένους πισθάγκωνα αλλά για τρία χρόνια στήριξαν την λειτουργία της δημοτικής επιχείρησης με την ψήφο τους και την συμμετοχή τους στο ΔΣ αλλά μετά ξαναθυμήθηκαν ότι είναι εναντίον της επιχειρηματικότητας της θυοδιοίκησης. ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ.

(3) Το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος - τα είπαμε εχθές. Πρόκειται ΓΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ!

(4) Η εποπτεία και το παρατηρητήριο. Εδώ θα είχε δίκιο η ΛΑΕ - αν δεν το χάλαγαν μόνοι τους με την ανάλυσή τους. ΔΙΟΤΙ οι σοβαροί άνθρωποι στην αυτοδιοίκηση ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ κανένα ΠΑΤΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ για να έχουν ρεαλιστικούς και ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. ΑΛΛΑ Η ΛΑΕ τι ακριβώς λέει;;;; ¨Οτι είναι κακό αυτό; Και ότι πρέπει να κάνουν οι δήμοι ΜΗ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ προϋπολογισμούς αν δεν εποπτεύονται;

(5) Διαχείριση Απορριμμάτων και ΦΟΣΔΑ. Τι κακό έχει ότι το νομοσχέδιο αφήνει την δυνατότητα για κάθε είδους επένδυση στο μεγάλο αυτό θέμα και δεν προβλέπει μονοπώλειο ενός ΦΟΣΔΑ σε κάθε νομό; Μέσα από μια από τις γνωστές διατυπώσεις ΧΟΤΖΑ προσπαθούν να πουν τι άραγε; Να υάρχει μόνο ένας ΦΟΣΔΑ σε κάθε νομό υποχρεωρικά;
Πάντως για το θέμα καλύτερα να μιλήσουν οι συνάδελφοι της επαρχείας που τους αφορά. 
ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ ΕΣΔΝΑ και αυτό είναι ΘΕΤΙΚΟ.
Πιστεύω να συμφωνεί ακόμα και η ΛΑΕ με αυτό. 
ΑΛΛΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΑΙ ΖΕΟΝ.
Και θέλει αντιμετώπιση με ανοικτό μυαλό. 
Και σύντομα θα τα πούμε αναλυτικά για το θέμα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΑΛΛΟΘΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ και να συμπορεύονται με τη ΝΔ και τους δημαρχάρες της ΚΕΔΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου