Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Η ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ Η ΤΑΥΤΙΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ


Το πιο γελοίο, το πιο ακραίο, το πιο χυδαίο, το πιο πολιτικάντικο, το πιο καιροσκοπικό, το πιο υποκριτικό ζήτημα που θέτει η καργαριστερά στην κριτική της απέναντι στις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στην αυτοδιοίκηση - τόσο του Καλλικράτη, όσο και του Κλεισθένη - αλλά και την λειτουργία των δήμων είναι η κατασυκοφάντιση της δημοτικής επιχειρηματικότητας μέσω των δημοτικών επιχειρήσεων και των ΣΔΙΤ με μια ελεεινή, ακραία μανιχαϊστική κριτική και στάση που ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΕΙ και θέλει να καταργήσει το ΕΡΓΑΛΕΙΟ, την δημοτική επιχείριση - το ΜΑΧΑΙΡΙ γιατί ενίοτε κάνει και φόνους - και βρίσκονται κάποια λαμόγια να το εκμεταλλευτούν.

Δεν θα γράψω πολλά καινούργια, δεν θα κάνω αποκαλύψεις, για το θέμα που έγινε ΣΗΜΑΙΑ από το συνόλου του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον μου προσωπικά, το 2013 -2014, μετά την συμπόρευσή μας στην παράταξη Μητρόπουλου ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΕΝΤΙΜΗ συμπεριφορά τους να θυμηθούν, μόλις έφυγαν από το 3% και γίνανε .... μεγάλο κόμμα,  ότι παλιά ήμουν ΠΑΣΟΚ.

Λες και τους το είχα κρύψει.

Για τις απόψεις μου - ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ (αφού ήταν απόψεις της ΤΟΡΑ, κατατεθειμένες δημόσια) για το θέμα της επιχειρηματικότητας της αυτοδιοίκησης κατηγορήθηκα ως δεξιός και πέρασα ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ από του ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ - κυρίως αυτούς που στη συνέχεια έγιναν ΛΑΕΤΖΗΔΕΣ - της ΔΟΜ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, τότε που ο διάολος (και οι σύντροφοι στο Νέο Αγωνιστή) τα έφερε να είμαι μέλος της και να περάσω την σχολή αιχμαλώτων που πέρασα.

Κλήθηκα σε ιερά εξέταση! Μόνο πυρωμένο παλούκι δεν είχαν!

Για να δώσω εξηγήσεις kai να απαρνηθώ την ΦΛΥΑ, που θα καταργούσαν πάραυτα διότι ήταν νεοφιλελέυθερη παρεκτροπή από το πρόγραμμα του "όλα τσάμπα από το κράτος", με λεφτά που θα τους έδινε ο φίλος τους ο Πούτιν ή οι Κινέζοι για να σκίσουμε τα μνημόνια μόλις θα παίρναμε την κυβέρνηση το 2015.

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ, παρά το γεγονός ότι - ως κομματικό μέλος τους - τους είχα κάνει τη χάρη να παραιτηθώ από το διοικητικό συμβούλιό της δημοτικής επιχείρησης, το 2013, της ΦΛΥΑ που θεωρώ πολιτικό τέκνο των επεξεργασιών ΜΑΣ, για να μην μου λένε (εμένα ....  αυτοί, χαχαχα) ότι είμαι καρεκλάκιας.

Για το πόσο  αναλυτικά τους τα είπα τότε, στην πάνω από δίωρο εξέτασή μου, πόσο μέσα έπεσα στις προβλέψεις μου για το τι θα γίνει όταν πάρουν τον δήμο και πόσο τους εξήγησα ότι το εργαλείο που λέγεται δημοτική επιχείρηση είναι ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ εργαλείο, αν το χρησιμοποιήσεις σωστά,  είμαι σίγουρος ότι θα τα θυμούνται και εκείνοι που το παίζουν .... αμνησία.
Για τον πολίτη δεν έχει μεγάλη σημασία να τα δημοσιοποιήσω με λεπτομέρειες.

Δεν έχουν όμως το θάρρος και την πολιτική εντιμότητα, να τα παραδεχτούν οι ίδιοι οι συκοφάντες μου, έμποροι φακής και ιδεοληψιών.

Ούτε εκείνοι που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν έσκισε τα μνημόνια και δεν έκανε ντου στο νομισματοκοπείο, και μετά το έπαιξαν "φεύγουμε"  για να κρατήσουν την καθαρότητά τους (εκτός αυτών όμως που πήραν μισθούς κάνα - δύο χρόνια από την ΦΛΥΑ, πριν επανέλθουν στην "καθαρή", "καργαριστερή" άποψή, περί κατάργησής της  - η πρώην συντονίστρια της ΟΜ, αντιπρόεδρος της ΦΛΥΑ, διορισθείσα "φωτοκόπυ manager" στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια μέλος της ΛΑΕ, χωρίς καν να παραιτηθεί από την μετακλητή θέση της στην βουλή, θέση του κόμματος που καταγγέλλει - Η ΕΠΙΤΟΜΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΥ και ΤΗΣ ΠΑΡΤΗΣ), αλλά ούτε οι - πιο έντιμοι κατά την άποψή μου - παραμένοντες στον ΣΥΡΙΖΑ είχαν το θάρρος να ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ και να αποκαταστήσουν τα πράγματα.

Αντί να συνεχίσω για ένα θέμα ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΓΝΩΜΗ, όσοι μετακινήθηκαν τώρα σε ρεαλιστικές, εφαρμόσιμες προοδευτικές θέσεις που δεν ήθελαν να ακούσουν, που δεν ήθελαν καν να διαλεγούν μαζί τους και ελεεινολογούσαν τους εκφραστές τους, συνεπαρμένοι από τον οίστρο που τους είχε προκαλέσει ο επικείμενος, αναμενόμενο; οργασμός από το σκίσιμο των μνημονίων με ένα νόμο, θα δείξω - και πάλι - τι λέγαμε το 2002 εμείς για το θέμα της επιχειρηματικότητας της αυτοδιοίκησης και της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, αυτά που ανακάλυψαν οι σύντροφοι δύο δεκαετίας μετά.

(Ξέρω ότι τους ενοχλεί αυτό που κάνω, και τους αναδεικνύω ποιοι μετατοπήθηκαν και προς τα πού. Η αλήθεια πονάει όσους δεν έχουν την δύναμη να την αποδεχτούν. Ενώ ο καιροσκοπισμός, το ψέμα, η λάσπη και η συκοφαντία ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ).




ΑΣ ΔΟΥΜΕ - για όσους δεν μπορούν να διαβάσουν από τα jpg - ΤΙ ΕΙΠΑΜΕ ΤΟ 2002 και γιατί εμείς λέγαμε το 2014 στην κεντρική πλατεία ότι ο ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ δεν μπορεί να είναι ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ γιατί δεν δέχεται να του υπαγορεύει κανείς αυτό που πρέπει να κάνει, αφού το διαπραγματεύεται και το συζητάει άμεσα με την κοινωνία. 

Και γιατί λέμε ΠΡΩΤΟΙ ΕΜΕΙΣ ότι έξοδος από το μνημόνιο δεν ΠΡΕΠΕΙ να σημαίνει επιστροφή στο "ηρωικό" παρελθόν γιατί ΤΟΤΕ δεν θα είναι ΚΑΘΑΡΗ αφού σύντομα θα ξαναοδηγήσει πάλι στην αγκαλιά του ΔΝΤ και του ΕΜΣ και θα είναι πενταβρώμικη.

Μόνο με ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ και σχέδιο εκ βάθρων ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ της οικονομίας σε όλα τα επίπεδα, με σταθερά και προσεχτικά βήματα θα έχουμε ΚΑΘΑΡΗ ΕΞΟΔΟ μετά από κάποια χρόνια και θα μπορούμε να ξαναπάρουμε την χώρα μας πίσω.
Όχι τον Αύγουστο αλλά αρκετά μετά.
ΑΝ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.

Και δεν θα σοβαρευτούμε με την παλινόρθωση των ηγετών και των αντιλήψεων που μας έφεραν στην καταστροφή. 

Πρέπει να το πάρουμε αλλιώς.

Να τι γράφαμε λοιπόν τότε, εισάγοντας καινά δαιμόνια και τολμώντας να πούμε αυτά που όλοι έλεγαν στα κρυφά αλλά φοβόντουσαν να τα πουν δημόσια γιατί τους την έπεφταν οι αντιαυτοδιοικητικοί κρατιστές και γιατί το κόλπο των καθεστώτικών για να πάρουν την εξουσία ήταν να λένε γενικολογίες, να μην καταθέτουν συγκεκριμένα προγράμματα ώστε να μπορούν να κάνουν συμμαχίες, βασισμένες στα συμφέροντα τους: "Θα πάρουμε ΟΛΟΙΜΑΖΙ τον δήμο, εσύ θα πάρεις αυτόν τον τομέα, ο άλλος θα πάρει προίκα τον άλλο τομέα, ο τάδε θα μας στηρίξει από το κόμμα για να νοικιάσει ο δήμος το κτίριό του, ο τάδε θα κοροϊδεύει τους δικούς της με έκδοση ψηφισμάτων που θα τους "φτιάχνουν" και όλοιμαζί θα έχουμε την εξουσία, που δεν θα την κάνουμε τίποτα.

Αν είχαν καταθέσει προγράμματα θα ήταν καθαρό ποιών τα προγράμματα είναι συμβατά και θα έπρεπε να συνεργαστούν, για την εφαρμογή τους, ή έστω μέρους τους.

Όχι με βάση την παρέα της μπιρίμπας ή της ποκίτσας.
Ούτε με βάση την "φιλική εταιρεία" της πλάκας.

ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟΙ, ούτε οι περιπλανώμενοι ψηφοφόροι των διαδικασιών των  κομμάτων του  "ήρθα από το άλλο κόμμα για να ψηφίσω τον φίλο μου".

Η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΒΑΖΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, την εξυπηρέτησή τους και επί των απόψεων γι΄αυτό, γίνονται οι συζητήσεις, οι συμφωνίες, οι διαφωνίες και οι πιθανές συμμαχίες  που ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ στον δημότη.

Το άλλο, η παρασκηνιακή συμφωνία βασίζεται στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ υποκρισία: Φταίει για όλα η κεντρική πολιτική, δεν υπάρχει εξειδίκευση των διαφορετικών στρατηγικών στο τοπικό επίπεδο, στην τοπική πολιτική σκηνή άρα μπορούμε να κάνουμε ντηλ γαλαζοπρασινολουλακί συμπόρευσης, ανάλογα με τα συμφέροντά μας.

Μπορούμε κάλλιστα να ΣΥΓΚΟΛΛΗΘΟΥΜΕ και να παραστήσουμε ότι συστήσαμε  τη νέα Φιλική Εταιρεία όπου συμπορεύονται αντιλήψεις ακραιφνών δεξιών αντιαυτοδιοικητικών ή εμμονικών (π.χ Δ. Παπαδόπουλος για όσους θυμούνται, με τον Γρ. Κλαομοίρη και τη Λούλα) - και φτάνει τελικά η ώρα που πρέπει ΟΛΟΙΜΑΖΙ να είναι ενάντια στην απλή αναλογική για να διατηρήσουν την συνοχή ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ και να δικαιολογήσουν τις καιροσκοπικές επιλογές τους.

Πάμε να δούμε τι λέγαμε (και τι λέμε ακόμα) για να δούμε αν - παρά την περιθωριοποίηση από τα κόμματα και το τοπικό ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΛΟΥΛΑΚΙ τοπικό κατεστημένο που έδιωχνε τότε το ΜΕΤΡΟ, παρουσίαζε το πρόγραμμα της ΑΥΤΟΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ,  λάσπωνε τους πολιτικούς του αντιπάλους - χωρίς να έχει από τότε μέχρι σήμερα να αποδείξει έστω και μία καταγγελία του για όσους λοιδώρησε, ξεφτίλισε, σπίλωσε, κατέστρεψε, επιτέθηκε ακόμα και στην προσωπική τους ζωή, υπό την ανοχή και τελικά την ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ από τα ισχυρά κόμματα εκείνης της εποχής -    έχουμε δικαιωθεί στην πράξη:

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ


Περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες χρηματοδότησης των Ο.Τ.Α. από τους κρατικούς φορείς και νέες απαιτήσεις παροχής ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ υπηρεσιών ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ προς τους πολίτες, συνθέτουν το πεδίο, στο οποίο η αυτοδιοίκηση αναζητά τον ρόλο της σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η επιχειρηματικότητα της αυτοδιοίκησης, σε συνεργασία με τις τοπικές οικονομικές δυνάμεις, αποτελούν τον μοναδικό τρόπο εξέλιξης του θεσμού και της συμβολής του στην τοπική ανάπτυξη, στην διασφάλιση θέσεων εργασίας και στην παραγωγή - εκτός του οικονομικού - και κοινωνικού κέρδους, με την μορφή παρεχομένων προς τον πολίτη, υπηρεσιών.

Με την αρχή της ανταποδοτικότητας στις παρεχόμενες υπηρεσίες αλλά και στην συμβολή των επιλογών του δήμου στην οικονομική πρόοδο των κατοίκων του, μπορεί να διαμορφωθεί ένα μεγάλο δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης και προστασίας για την κάλυψη των αναγκών της σύγχρονης οικογένειας και την προστασία των οικονομικά ασθενέστερων τάξεων.

Ο χώρος της κοινωνικής οικονομίας αποτελεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το πεδίο της σύγκρουσης των ζωντανών αυτοδιοικητικών δυνάμεων με τις παρωχημένες αντιλήψεις που αρνούνται την επιχειρηματικότητα της αυτοδιοίκησης. Μένοντας προσκολλημένες στην λογική του κρατισμού και τελικά της ΜΙΖΕΡΙΑΣ, καταδικάζουν τον θεσμό σε ουσιαστική αδυναμία κάλυψης των ΜΕΤΑΒΑΛΟΜΕΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ των πολιτών.

Εμείς, επιθυμούμε να αναπτύξουμε αυτό το δίκτυο κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης και θεωρούμε ότι το έχει ανάγκη η κοινωνία μας.

Το πλαίσιο της οικονομικής μας πολιτικής βασίζεται στην επιχειρηματικότητα της αυτοδιοίκησης ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ στις επιλογές και στην ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ και την ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ότι το όφελος θα χρηματοδοτεί υπηρεσίες προς τους πολίτες:

ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΥΑ:


Παραχώρηση χώρων και διοργάνωση από τον δήμο εκδηλώσεων ιδιωτών - catering.
Συνεργείο βαρέων οχημάτων - απορριμματοφόρων.
Προσωρινή χρήση χαρακτηρισμένων χώρων για κοινωφελείς χρήσεις, κυρίως στις νεοεντασσόμενες στο αχέδιο περιοχές π.χ. parking ταχυπλόων.
Παραχώρηση χώρων και διοργάνωση από τον δήμο εκδηλώσεων ιδιωτών - caterin

Διαχείριση υπαίθριας διαφήμισης.
Ραδιοφωνικός σταθμός σε συνεργασία με όμορους δήμους.
Διαχείρηση Κυλικείου και Ανθοπωλείων στο Κοιμητήριο.
Ασφαλιστικές υπηρεσίες στους πολίτες.
Συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα για διαμορφώσεις χώρων ΟΧΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΕΝΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ, δεν αναφερόμαστε στους ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ αθλητικούς χώρους - σε χρήσεις διαφορετικές από την πλήρη τσιμεντοποίηση (π.χ. αθλητικοί χώροι - κινηματογράφοι κ.λ.π.)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΠΑΧ :

Καλλιτεχνικά εργαστήρια. Σχολές Εφαρμοσμένων τεχνών(φωτογραφία, ζωγραφική, κεραμική κ.λ.π.)
Οργάνωση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων σε συγεργασία με το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Λειτουργία Δημοτικών Κινηματογράφων.

Ηχητική Κάλυψη Εκδηλώσεων

Διοργάνωση Συναυλιών.

Θεατρικές και Μουσικές παραγωγές, εκδόσεις, παραγωγές δίσκων κ.λ.π.

Οργάνωση Εκδρομών, ξεναγήοεων, κατασκηνώσεων.

Οργάνωση ομάδων φύλαξης ηλικιωμένων, νηπίων, ΑμΕΑ. κ.λ.π.

Βρισκόμαστε σε μια μεταβατική περίοδο για την τοπική αυτοδιοίκηση, που διεκδικεί την ολοκλήρωση της σαν αυτόνομη βαθμίδα κοινωνικής οργάνωσης® Η οικονομική πολιτική των δήμων με όραμα, σχέδιο και ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ πρέπει να αναζητήσει τρόπους συμβολής στην οικονομική πρόοδο και ευημερία των δημοτών και να μην εξαντλείται στην ταμειακή διαχείριση των έτσι και αλλιώς προβληματικών πόρων τους. Μια δυναμική τοπική οικονομία, όπως αυτή του Χαλανδρίου μπορεί να εξασφαλίσει κοινωνική πρόοδο και ένα σημαντικό δίκτυο κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.

Δήμος στρατηγείο τοπικής Ανάπτυξης.

Αυτά τα λέγαμε το 2002 οι κερατάδες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ τα λέει τώρα.

Κάποιοι λένε σήμερα ότι είναι μνημονιακές επιταγές και ιδιωτικοποίηση γιατί όοολα αυτά - λέει - πρέπει να τα κάνουν οι δήμοι τσάμπα. Και να τα πληρώνει το κράτος.

Εκτός αν τα κάνουν εργολάβοι, ιδιώτες, πολυεθνικές οπότε είναι όλα καλά καμωμένα.

Είναι οι ίδιοι που μιλάνε για φορομπηχτικές πολιτικές και καταγγέλλουν - μαζί μας - την υπερφορολόγηση ως αντιαναπτυξιακό περιβάλλον για την οικονομία και την παραγωγική ανασυγκρότηση, αλλά αν τους μιλάς για αναζήτηση άλλων δρόμων σου λένε "εμάς δεν μας νοιάζει, να κάνουμε τέτοια κουβέντα μέσα στον καπιταλισμό, ξάπλωσε και περίμενε να πεθάνεις μέχρι να ωριμάσουν οι συνθήκες δια την κομμουνιστική επανάσταση. Ανάθεσε μας, σε εμάς και τους δικούς μας φιλικούς την σωτηρία σου"

Αν βάλεις εσύ σε σειρά την σκέψη τους και στην δράση τους και πώς οι σωστές αναλύσεις τους έχουν αντίκρισμα σε ενεστώτα χρόνο, προεκτινώμενο και στον ορατό μέλλοντα , πες μου και μένα που δεν καταλαβαίνω.

Κάνουν πλάτες με την στάση τους βέβαια στην συντήρηση της σημερινής κατάστασης και των υπηρετών της, γι΄αυτό και κάνουν μέτωπα μόνο με εκείνους που φταίνε που στην χώρα δεν έγιναν αυτά που έπρεπε - ΤΟΤΕ, ώστε να μην καταρρεύσει, έκαναν τις αντίθετες επιλογές και στήριξαν εκείνους τους κολλητούς τους και τα τέκνα τους, που έβγαζαν τα λεφτά των κουτόφραγκων στα Καϋμάν, έπαιρναν οικόπεδα, έπαιρναν τις μιζάρες από τους εργολάβους, τη NOVARTIS, τη SIEMENS, τα αθλητικά events κλπ και γίνονταν πλούσιοι οι ίδιοι, πουλώντας είτε εκσυγχρονισμό, είτε μεταρρυθμίσεις,είτε  σοσιαλισμό και βέβαια επανάσταση και αριστερά (μπαίνοντας).

Και δεν είναι σε ένα κόμμα.

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΛΟΥΛΑΚΙ η τοπική απόληξη στο Χαλάνδρι, του κατεστημένου της χρεωκοπίας της χώρας που θεωρεί ότι πρέπει να μας ξανασώσει.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα μας σώσουν τώρα.

Τσιμπάς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου