Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018

Συστημική Συμβουλευτική Οικογένειας και Ζεύγους - Νέα υπηρεσία ψυχολογικής υποστήριξης από τον Δήμο Βριλησσίων


Ο Δήμος Βριλησσίων μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης (ΟΚΠΑ) δημιουργεί μία ακόμα υπηρεσία για όλους τους κατοίκους της πόλης μας: τη Συστημική Συμβουλευτική Οικογένειας και Ζεύγους.

Η νέα υπηρεσία απευθύνεται σε οικογένειες και ζευγάρια που οι σχέσεις τους χαρακτηρίζονται από δυσκολίες επικοινωνίας, από αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις, από συναισθήματα απογοήτευσης, ματαίωσης και θυμού, από έλλειψη αμοιβαίας κατανόησης και συναισθηματικής εγγύτητας.

Μέσα σε ένα ασφαλές πλαίσιο εμπιστοσύνης και διερευνώντας τις δυναμικές των σχέσεων όπως εξελίσσονται μέσα στο χρόνο και μέσα από τα διάφορα στάδια του κύκλου ζωής, απώτατος στόχος της διαδικασίας είναι να αναδυθεί τι είναι αυτό που εμποδίζει τα μέλη της οικογένειας ή του ζευγαριού από το να απολαύσουν ικανοποιητική επικοινωνία, να αναγνωριστούν και να ακουστούν οι ανάγκες, οι προσδοκίες και οι προθέσεις του καθενός, να εκφραστούν καταπιεσμένες σκέψεις και συναισθήματα, να κατανοήσει ο ένας την θέση του άλλου, να υιοθετηθούν νέοι πιο λειτουργικοί κώδικες επικοινωνίας και να αναζητηθούν πιο αρμονικοί τρόποι συνύπαρξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Λιβύη: Η κατάσταση στη χώρα 100 ημέρες πριν τις προγραμματισμένες εκλογές

του Γ. Παπαγιαννόπουλου Εκατό ημέρες πριν από τις κοινοβουλευτικές και προεδρικές εκλογές στη Λιβύη, που έχουν προγραμματιστεί για τις 24 ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις