iaso


Μηχανικός

AHOME REAL ESTATE SERVICES

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ ΝΑ ΠΕΡΙΛΗΦΘΕΙ (ΕΠΙΣΗΜΑ) ΣΤΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ - Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ


2014
2002


Εμείς δεν είμαστε καιροσκόποι, ούτε οπορτουνιστές σαν αυτούς τους αριστερούληδες που τώρα κατάλαβαν ότι απλή αναλογική σημαίνει συγκλίσεις και περιορίζει την "κυβερνησιμότητα" των δήμων - ΜΟΝΟΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΑ από τον Δημαρχοσουλτάνο και την παρέα του.

Εμείς όταν μιλάμε για ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ της αυτοδιοίκησης, ό,τι προχωράει τα πράγματα προς τα εκεί το στηρίζουμε.

Για την ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ (όχι σαν την αριστερά των καργαριστερών οπορτουνιστών) πρόταση για ένταξη της υπηρεσίας πρασίνου στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων (μαζί με καθαριότητα και φωτισμό) εμείς ένα θα πούμε:

ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΕΙΝΑΙ! ΑΤΕΛΕΣ ΒΗΜΑ! ΑΤΟΛΜΟ! ΚΟΥΤΣΟ!

Η δική μας άποψη είναι να περάσουν στις ανταποδοτικές υπηρεσίες ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΩΝ, αυτά που συνηθίσαμε να λέμε "συνεργεία αυτεπιστασίας τεχνικής υπηρεσίας"!

Για να είναι ενιαίο στην στελέχωση, οργάνωση  και λειτουργία του,  το σύνολο του εργατοτεχνικού  προσωπικού των δήμων, Η ΚΑΡΔΙΑ της λειτουργίας της αυτοδιοίκησης για την εικόνα της πόλης.

Εκείνο το κομμάτι με το οποίο ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, δεν ασχολούνται γιατί κάνει τζιζ. Και προτιμούν την ασφάλεια των πολιτιστικών, αθλητικών, κοινωνικών για να κάνουν τους - εκ του ασφαλούς - παράγοντες.

Ξέρετε, είναι σπαστικό και για εμένα τον ίδιο να συνειδητοποιώ - κάθε φορά, με κάθε ευκαιρία - ότι αυτά που λέγαμε εμείς όταν οι άλλοι έτρωγαν βελανίδια, έρχονται σιγά - σιγά να τα συνειδητοποιούν και να τα προτείνουν ακόμα και ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ πολέμιοί μας, όταν τα είχαμε πρωτοπεί, σαν τον Σκουρλέτη και την "αριστερή πτέρυγα" του τότε ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ.

Θέλετε πειστήρια;

Το 2002 - που είχαμε πέντε φράγκα για να αγοράσουμε χαρτί, είχαμε τυπώσει πιο αναλυτικό πρόγραμμα προτάσεων για την κάθοδο της ΤΟΠΙΚΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ στις δημοτικές εκλογές.

Το 2010 περιοριστήκαμε - σαν Χαλάνδρι Αλλάζουμε Πορεία -  σε ένα εντυπάκι που απλώς έθεσε 10 προτάσεις - κεφάλαια.
Γιατί λεφτά ΔΕΝ υπήρχαν για πιο πολλά.

Έτσι δεν μπορούσαμε να είμαστε αναλυτικοί, αλλά στην κεντρική ομιλία του Ακατανόμαστου στην πλατεία έγιναν - και είναι καταγεγραμμένες - αναφορές σε όλα αυτά που έλεγε η ΤΟ.Ρ.Α το 2002.

ΔΙΟΤΙ - το έχω ξαναπεί - χαίρομαι όταν βλέπω να μας τα παίρνουν, αλλά τσαντίζομαι που έχουν το θράσος αντί να μας ευχαριστούν, να μας λένε μια καλή κουβέντα, να μας απαξιώνουν από πάνω, όπως έκαναν οι Σκουρλέτηδες το 2014.

Θυμίζω ότι για την ΤΟ.Ρ.Α συνδιαμορφώσαμε το πρόγραμμα μια σειρά νέων - τότε - αυτοδιοικτηικών στελεχών προερχομένων από το ΠΑΣΟΚ και τον τότε ΣΥΝΑΣΠΣΙΣΜΟ (για να μαθαίνουν, όσοι δεν ξέρουν).

(Βέβαια ούτε ΠΑΣΟΚ, ούτε ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΌΣ μας στήριξαν γιατί ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ και δεν δίνουμε κ..... στο κόμμα, ενώ "αριστερό" τότε - μάλλον και τώρα - είναι να είσαι με το ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΛΟΥΛΑΚΙ κατεστημένο, που συγκροτήθηκε στη βάση των κοινών συμφερόντων των παραγόντων του και όχι ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΒΑΣΗ. Αυτή που χρειάζεται για την επιτυχία της ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ).

Λοιπόν ΤΙ ΕΙΠΑΜΕ ΤΟΤΕ;;;;

ΓΙΑ ΔΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ:

ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ - ΠΡΑΣΙΝΟΥ και ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ!!!

Έτσι λέγαμε!

Αυτό βέβαια δεν το έχει πει ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ - ΠΟΤΕ!

Και σας διαβεβαιώ ότι δεν μας είχε επιβάλλει κανένα μνημόνιο και καμία ΤΡΟΪΚΑ να τα λέμε αυτά το 2002!

Γιατί εμείς δεν έχουμε ντυθεί τον μανδύα του μεταρρυθμιστή των ιδιωτικοποιήσεων και των περικοπών μισθών και συντάξεων.

Είμαστε ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΈΣ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΩΝ ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΝ ΔΟΜΩΝ  για την ΒΕΛΤΙΩΣΗ της λειτουργίας των υπηρεσιών και την ΠΡΟΣΦΟΡΑ καλύτερων υπηρεσιών προς τους πολίτες που πληρώνουν.


Τι μας λένε όσοι ψάχνουν άλλοθι για να μην ψηφίσουν την απλή αναλογική, προσπαθώντας να "κάψουν" άλλη μια  ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ τομή στις υπηρεσίες των δήμων;

Ότι αυτή η πρόταση γίνεται από την κυβέρνηση για να μεταφέρει το κόστος της μισθοδοσίας των εργατών του πρασίνου στους δήμους  από τους ΚΑΠ που είναι σήμερα.
Είναι η γραμμή ΚΚΕ και ΛΑΕ, την οποία βεβαίως καταπίνει αμάσητη και η Νέα Δημοκρατία , σε μια απίστευτη συναλλαγή για την στάση τους - την χυδαία κωλοτούμπα τους - στο θέμα της απλής αναλογικής.

1. Αλλά γιατί αυτό είναι υποχρεωτικό "σύντροφοι";
 Όταν μιλάει η αυτοδιοίκηση, και δη η αριστερά της - ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ   ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ δεν εννοεί ότι κάποιο μέρος της φορολογίας θα φύγει από την κεντρικό κράτος για να περάσει στην αυτοδιοίκηση;
Μια σοβαρή ΚΕΔΕ, αυτό θα έπρεπε να κοιτάξει να διασφαλίσει κάνοντας ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ και όχι ασκήσεις κομματικής ετοιμότητας, όσων θα πάρουν το χρίσμα της ΝΔ.
Η ΚΕΔΕ έπρεπε να ασχολείται με το αν - περάσουν και τα αντίστοιχα κονδύλια από τους ΚΑΠ στην αυτοδιοίκηση μέσω άλλου δρόμου (δεν θα υποστήριζα προσωπικά τέτοια γραμμή), είτε εναλλακτικα αν θα υπάρξει αντίστοιχη μείωση των φόρων των πολιτών προς το κεντρικό κράτος, με το πέρασμα του πρασίνου στα ανταποδοτικά (αυτό θα υποστήριζα).

ΑΛΛΑ Ο ΜΑΝΙΧΑΪΣΜΟΣ,  Η ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ λογική τους, ΤΟΥΣ εξυπηρετεί, για να παίξουν το στείρο κομματικό παιχνίδι τους μαζί με όσους πουλάνε αριστερά και είναι με την δεξιά και την .... κυβερνησιμότητα του 20% του εκλογικού σώματος.

2. Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΟΣΩΝ ΧΡΗΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΧΕΊΡΗΜΑ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ.
Διότι είναι οι ίδιοι - με τους οποίους ΜΑΖΙ ΛΕΜΕ - ότι τα ανταποδοτικά για την καθαριότητα που εισπράττουν ήδη οι δήμοι είναι ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΜΕΝΑ του ΚΕΡΑΤΑ και γνωρίζουν (όχι όλοι, όχι οι άσχετοι με την αυτοδιοίκηση συνδικαλιστές, αλλά όσοι ξέρουν) ότι ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ καλύπτουν ήδη μεγάλο μέρος της λειτουργίας και άλλων υπηρεσιών των δήμων ΠΑΡΑΝΟΜΑ.

Όταν λένε (το ΜΕΤΑ - ΟΤΑ του Γκιτάκου, αν είναι δυνατόν) ότι θα πάει η αναλογία ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΏΝ - ΚΑΠ  στο 70 -30% θέλουν να μας πουν ότι τώρα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ;;;; 

Αυτοί κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους και νομίζουν ότι δεν φαίνονται!

Αλλά η ΚΕΔΕ;

Σα δεν ντρέπονται, είναι και ..... θεσμικοί, δεν είναι σαν εμάς περιθωριακοί και λένε τέτοια φίδια.

3. Δηλαδή να με συγχωρείται αγαπητοί συνάδελφοι της ΚΕΔΕ, αλλά και εσείς υποκριτές αντιμνημονιακοί της πλάκας: Οι δήμοι τώρα που τους έχει επιβληθεί να έχουν πλεονάσματα, κατατεθειμένα στις τράπεζες δεν κάνουν φορομπιχτική πολιτική;
Και μάλιστα ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ;
Από πού στο διάλα τα βρίσκουν;
Από την επιχειρηματικότητα της αυτοδιοίκησης που - και αυτή - την καταγγέλλετε; 
(Στο επόμενο άρθρο  θα το πιάσουμε). 
Λεφτά από ευρωπαϊκά προγράμματα δεν θέτε, ανταποδοτικά δεν θέτε, επιχειρηματικότητα δεν θέτε, ΤΙ ΘΕΤΕ; ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ; Πού στο διάλα έχει τέτοια;

Από τα ανταποδοτικά λοιπόν τα βρίσκουν για να φουσκώνουν τραπεζικά διαθέσιμα, οι δήμοι και το ξέρετε.
Άμα πάνε αυτά στο πράσινο θα σας χαλάσει;

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΊΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ - ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ - ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ως ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ, ΟΜΩΣ!

- Θα μπορούν οι δήμοι να την ενισχύσουν με μόνιμο προσωπικό, μέσω ΑΣΕΠ, όπως με την καθαριότητα;
 ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ!
- Θα μπορούν οι δήμοι - αν έχουν διοικήσεις με αδένες, όχι αδένες διοικήσεις- να οργανώσουν έτσι την υπηρεσία όπου ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΦΩΤΙΣΜΟΣ, ΦΥΤΕΥΣΕΙΣ,  ΚΑΛΛΟΠΙΣΜΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ και ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΚΑΙ ΔΡΟΜΩΝ να αντιμετωπίζονται από ενιαία, συντονισμένα  συνεργεία;

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΎΘΜΙΣΗ και όποιος έχει μυαλό ας καταλάβει πόσο καλύτερα θα μπορούσε να λειτουργήσει η ΕΜΠΡΟΣΘΟΦΥΛΑΚΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ, αν δεν είναι κατακερματισμένη σε βιλαέτια που λειτουργούν με διαφορετικό θεσμικό πλαίσιο, όπου οι ανισότητες και τα προνόμια των μεν γίνονται άλλοθι απραξίας για τους δε.

Αυτά βέβαια δεν μπορούν να τα αντιληφθούν οι επαγγελματίες συνδικαλιστές, ούτε τα κομματόσκυλα που δεν έχουν δει στην πράξη τι γίνεται στα βαθιά των δήμων. Δεν κάτσανε ποτέ κάτω να μοιράσουν δυο γαϊδουριώνε άχυρο.
Παπαρολογούν εκ του ασφαλούς.

ΝΑΙ - ΜΕ ΤΑ ΧΙΛΙΑ - ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΤΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΛΟΙΠΟΝ!

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ στα επόμενα δεκαέξι χρόνια.
Γιατί τόσα πέρασαν από τότε που το ΕΙΠΑΜΕ αυτό για να το δούμε να προχωράει.

Και μη μου πει καμιά κ.... φάλα ότι είμαι μνημονιακός και ΣΥΡΙΖΟγλύφτης.

Γιατί εμείς τα λέγαμε το 2002!
Και εμείς δεν είμαστε ΛΑΕ να λέμε ό,τι κάτσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου