Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΥΟ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΣ ΤOΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΣ

Με ένα κείμενο που (σωστά) στηλιτεύει όσα στραβά και ανάποδα έχει κάνει η "διοικούσα πλειοψηφία" στον σύλλογο εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου  (ΚΟΥΚΑ και τρεις της ΔΑΣ συγκρότησαν την πλειοψηφία λήψης των αποφάσεων για όσα έγιναν στο Δημοτικό Συμβούλιο το τελευταίο διάστημα αλλά και για το θέμα της αξιολόγησης) δύο μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων που απέχουν τελευταία από το προσκήνιο, παρεμβαίνουν στα όσα γίνονται στον δήμο.

Τα θέματα - τα οποία περιγράφονται  ως ενδεικτικά των λανθασμένων επιλογών της πλειοψηφίας του συλλόγου από τα δύο μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Κατερίνα Μπαλάσκα  και Δημήτρη Χανιωτάκη, είναι γνωστά στον αναγνώστη της ΠΛΑΤΕΙΑΣ γιατί ΕΜΕΙΣ τα έχουμε αναδείξει στην ώρα τους.

Η απόπειρα όμως των δύο συνδικαλιστών να χρεώσουν το σύνολο της ευθύνης για όσα περιγράφουν ΜΟΝΟ στην ΔΑΣ και να βγάλουν από το κάδρο την πρόεδρό τους - με την οποία είχαν κατέλθει σε κοινό συνδικαλιστικό ψηφοδέλτιο με τον μανδύα του "ενιαίου" (λίγη αυτοκριτική δεν έβλαψε ποτέ κανένα) - δεν μπορεί να μην επισημανθεί.


Η προσπάθεια να εξαιρέσουν από τις ευθύνες την ΠΡΟΕΔΡΟ,-  που φοβούνται να κατονομάσουν - ως συνυπεύθυνη (τουλάχιστον) για όσα ΣΩΣΤΑ στηλιτεύουν, αποτελεί μάλλον ατυχή απόπειρα ισορροπίας παλαιοκομματικού στυλ.


Και βέβαια η γνωστή  άποψη περί ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ της ΠΟΕ ΟΤΑ  ως θεσμού και του συνδικαλισμού γενικώς, για να αποφευχθεί η δύσκολη και επώδυνη προσωποποίηση της απόδοσης των ευθυνών σε μια κακώς εννοούμενη "συναδελφική αλληλεγγύη" είναι γνωστός τρόπος για να φύγει η μπάλα στην εξέδρα.


Η αλήθεια είναι καταγεγραμμένη: Η ΔΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΚΟΥΚΑ και όχι το αντίθετο σε όλα τα θέματα που περιγράφουν οι δύο, εκτός της αξιολόγησης.ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ:

Το θεάρεστο έργο ενός «εξασφαλισμένου συνδικαλισμού» και μιας «βολεμένης αντιπολίτευσης» - Μια ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ απάντηση στη ΔΑΣ-ΟΤΑ... 


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι στον Δήμο Χαλανδρίου

Με αφορμή ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΟΤΑ του Δήμου Χαλανδρίου που αφορά σε συναδέλφους – μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων του Δήμου και στη συμμετοχή τους στην (ηλεκτρονική) αξιολόγηση, είμαστε αναγκασμένοι εκ των πραγμάτων να προβούμε σε μια εφ’ όλης της ύλης απάντηση, προκειμένου να αναδείξουμε μια από τις πολιτικές που μετέτρεψαν τη χώρα σε προτεκτοράτο και «μπανανία». Και επειδή κάποιοι μάχονται να κατασκευάσουν εκ νέου (το έτος 2018!!) διλήμματα του τύπου Στάλιν ή δυτικός κόσμος, ας πάρουμε τα πράγματα αναλυτικά.

Πάγια τακτική της ΔΑΣ ΟΤΑ, του Συνδικάτου ΟΤΑ, του ΠΑΜΕ και άλλων…δημοκρατικών (οι μόνοι – άλλωστε – με το αλάθητο του Πάπα!) δυνάμεων, είναι η καταγγελία, η ίντριγκα και η παραπλάνηση πολιτών και εργαζομένων, με απώτερο στόχο την προσέλκυση ψηφοφόρων – ακολουθητών, μιας πολιτικής που έχει παραμείνει σταθερά αγκυλωμένη στην εποχή της «Ιζόλα», της «Πυρκάλ», της «ΤΕΟΚΑΡ-Nissan”, του «Σκαλιστήρη», της «Esso-Πάππας», της «Κλωνατέξ», της «Eskimo», του «Κλαουδάτου» κ.ά.

Με «άνωθεν γραμμή» του «πολιτικού γραφείου» (δηλαδή… «Πολίτ Μπιρό»…) και με την καραμέλα της «αταξικής κοινωνίας», στην οποία ούτε οι ίδιοι καλά καλά πιστεύουν, προωθούν και εφαρμόζουν εδώ και χρόνια έναν ΔΗΘΕΝ συνδικαλισμό, σαν στρατό εσωτερικής κατοχής της χώρας, με το αραχνιασμένο σύνθημα «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ, το ίδιο Συνδικάτο»…
Με γλώσσα «ξύλινη» και εκφράσεις χιλιοειπωμένες, γραφικές και ξεπερασμένες («εργοδοτικός συνδικαλισμός», «κεφάλαιο», «εντατικοποίηση ωραρίου», «χωρίς όρους και προϋποθέσεις», «μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων» κ.λπ.)

Και ας έρθουμε στο προκείμενο, τώρα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι συνάδελφοι της ΔΑΣ ΟΤΑ Χαλανδρίου ενεργούν διασπαστικά και αντισυναδελφικά.
  • Μήπως, να τους θυμίσουμε τι ακριβώς έγινε και ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΘΕΜΑ με τον συμβασιούχο που απασχολήθηκε στον Δήμο μας με το πρόγραμμα “Waste4Think”;
  • Μήπως, να τους θυμίσουμε τι ακριβώς έγινε και ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΘΕΜΑ με τον συμβασιούχο που απασχολήθηκε στον καθαρισμό των δρόμων;
  • Μήπως, να τους θυμίσουμε τι ακριβώς έγινε και ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΘΕΜΑ με την συμβασιούχο καθαριότητας και τη συμπεριφορά της προς προϊστάμενό της;
  • Μήπως, τελικά, να τους θυμίσουμε ΠΩΣ και ΠΟΣΟ διασπαστικά ενεργούν – ΩΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ – εμφανιζόμενοι στους εργαζόμενους ως «Σύλλογος εργαζομένων», χωρίς να έχουν τη σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων μελών του Συλλόγου του οποίου είναι μέλη;
Αυτό θα πει, κυρίες και κύριοι, ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ*. ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ πανευρωπαϊκό!

Σε ότι αφορά στην «αξιολόγηση». Ναι, ο Σύλλογος εργαζομένων με ανακοίνωσή του ενημέρωσε τους εργαζόμενους τι ακριβώς σημαίνει αυτή η αξιολόγηση και γιατί δεν πρέπει να συμμετέχουν σε αυτή.
Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΦΕΙΛΕ να προβεί σε αυτή την ενημέρωση. Από εκεί και πέρα, όμως, η συμμετοχή των συναδέλφων σε απεργία-αποχή ή όχι είναι ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΘΕΜΑ. (1)

Ή, μήπως, οι συνάδελφοι της ΔΑΣ ΟΤΑ θεωρούν ότι δεν είναι δημοκρατικό δικαίωμα του εργαζόμενου να αποφασίσει ο ίδιος για τον εαυτό του;

Ή, μήπως, προσπαθούν να καλύψουν την αποτυχία τους να πείσουν τους εργαζόμενους για αυτό και άλλα, πολλά ζητήματα; Γιατί όλα, αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι, από εκεί ξεκινούν και εκεί καταλήγουν. Όλα τα υπόλοιπα είναι ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ Ν’ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ.

Αλήθεια, συνάδελφοι της ΔΑΣ ΟΤΑ, πόσοι ακριβώς ήταν οι συνάδελφοι που συμμετείχαν στην (ηλεκτρονική) αξιολόγηση; Ή, καλύτερα, πόσους συναδέλφους ΠΕΙΣΑΤΕ να ΜΗΝ συμμετέχουν; Σε μια αξιολόγηση η οποία ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ (Π.Δ. 318/1992 και Άρ. 84 του Ν. 3584/2007). Η απάντηση, λοιπόν, είναι, 77!

77 συνάδελφοι δεν συμμετείχαν στην αξιολόγηση στον Δήμο μας. Και είναι ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ τους να μη συμμετέχουν. Όπως ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ είναι και στην ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των υπολοίπων συναδέλφων μας ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ…

Συμπέρασμα: η ΔΑΣ ΟΤΑ δεν επιθυμεί ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ…
Και όχι μόνο αυτό. Επιθυμεί να επηρεάσει απόψεις και ιδέες.

Και για ποια «συμπόρευση με την ΠΟΕ ΟΤΑ» μιλάτε, αγαπητοί συνάδελφοι; Για αυτή την ΠΟΕ ΟΤΑ, την οποία έχουμε ΠΟΛΛΑΚΙΣ επικρίνει και από την οποία έχουμε διαχωρίσει τη θέση μας;
Ή, μήπως, για…

Α Υ Τ Η την ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ;Άλλωστε, αγαπητοί συνάδελφοι, στο μοναδικό θέμα με το οποίο διαφωνείτε με την ξεπερασμένη πια ΠΟΕ ΟΤΑ είναι τα διαφορετικά σημεία συνάντησης για τις 24ωρες απεργίες «πυροτεχνήματα» …

Οι παλιές και τετριμμένες συνδικαλιστικές τακτικές και πρακτικές, δεν έχουν πια θέση ούτε και υποστηρικτές ανάμεσα στους εργαζόμενους του δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Και εν πάσει περιπτώσει αγαπητοί συνάδελφοι, το «στείρο» ΟΧΙ (συνηθισμένη σας ατάκα), κανένα αποτέλεσμα δεν φέρνει και κανέναν δεν πείθει. Και δεν θα πείσει ποτέ, όσο απουσιάζει μια εναλλακτική πρόταση που ΟΦΕΙΛΑΜΕ ΟΛΟΙ να έχουμε καταθέσει ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ._

Όλα τα υπόλοιπα είναι καθαρά ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ για «ίδια συμφέροντα».


Τα μέλη του Δ.Σ.

του Συλλόγου εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου
Κατερίνα Μπαλάσκα – Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης


(1) ΣΧΟΛΙΟ Α.Ν.: 
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΘΕΜΑ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΙΧΑΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΗΚΏΣΕΤΕ ΠΑΝΤΙΕΡΑ  και ενημερώσατε μεν αλλά δεν κάνατε ΧΑΜΟ στον δήμο και το δημοτικό συμβούλιο για την αξιλόγηση, ούτε την χαρακτηρίσατε "χειρότερη από την αξιολόγηση Μητσοτάκη" με τις απολύσεις)

ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ;;;
Μόνο η ΔΑΣ;;;;
Ή μήπως η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΑΣ, Η ΔΑΣ και - στο δημοτικό συμβούλιο - η Λαϊκή Συσπείρωση και οι 9 της ΛΑΕ;;;;

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΑΣ λοιπόν που ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο να μας επιβάλλει ΕΜΑΣ, τους αιρετούς να πάρουμε απόφαση να σας αποκλείσουμε εμείς, με το ζόρι, από την άσκηση του δικαιώματός σας να επιλέξετε ΕΣΕΙΣ αν θα συμμετάσχετε ή όχι στην  αξιολόγηση και μας κατήγγειλε που δεν ψηφίσαμε "αυτό που ήθελαν οι εργαζόμενοι" - δηλαδή εκείνη, η ΛΑΕ και η ΔΑΣ, αφού όπως λέτε εσείς Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΕ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΘΕΜΑ να αυτοαξιολογείται.

Είναι απόλυτα ενδεικτικό της ΥΠΟΚΡΙΣΊΑΣ ΤΗΣ!
ΕΚΕΙΝΗ  ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ - ΟΧΙ ΩΣ ΚΟΥΚΑ (που μικρή σημασία θα είχε) - ΑΛΛΑ  ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΑΣ που δεν "συμπαραστεκόμαστε στου εργαζόμενους" (δηλαδή ΣΤΗΝ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ, όπως ΕΣΕΙΣ ΛΕΤΕ).

Επίσης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΌ ΘΕΜΑ ότι  κατήγγειλε - ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ (γιατί ως Κούκα μικρή σημασία  έχει) -  από το μικρόφωνο του δημοτικού συμβουλίου,  όσους ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΑΣ είχαν συμμετάσχει στην προηγούμενη αξιολόγηση ως οχτρούς του λαϊκού κινήματος, τσάτσους και "εργοδοτικούς".
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΑΣ το έκανε αυτό  όχι η ΔΑΣ. 
Δεν μίλησε η ΔΑΣ καθόλου στο ΔΣ.
 Η Λούλα μίλησε μόνο ως δημοτικός σύμβουλος.
Η ΔΑΣ ήταν απλά ακροατήριο.
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ της ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΑΣ και του μετώπου "Κουρασικών, ΛΑΕ, ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ).
Έτσι δεν είναι;

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ και θα έπρεπε να την είχατε συμπεριλάβει την πρόεδρό σας στην ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΑΣ για να μη θεωρηθεί ότι υπηρετείτε και εσείς σκοπιμότητες και δεν έχετε και εσείς παρωπίδες σας αυτές που φοράει το άλογο της φωτογραφίας σας.


(Σόρυ που παρά του ότι δεν το πολυγουστάρετε εξακολουθώ να θεωρώ δικαίωμά μου να σχολιάζω και να γράφω την γνώμη μου για όσα απασχολούν τον δήμο και το δημοτικό συμβούλιο. Δεν θα αλλάξει αυτό. Δεν φιμώνομαι με μηνύσεις. Ειδικά όταν τα θέματα των εργαζομένων φτάνουν στο δημοτικό συμβούλιο για ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου