Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

ΑΚΑΡΠΗ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΚΑΛΕΣΕ Ο ΡΟΥΣΣΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ



Στην  έγκριση του προϋπολογισμού του δήμου Χαλανδρίου για το 2019, του τελευταίου προϋπολογισμού αυτής της δημαρχιακής περιόδου παίζεται μεγάλος πολιτικός τζόγος αφού πρόκειται - ουσιαστικά - για έναν προϋπολογισμό ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ούτε ένας κωδικός του πριν τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου.

Μέχρι να ψηφιστεί, να σταλεί στην περιφέρεια για έγκριση, να εγκριθεί και να γυρίσει θα είναι Γενάρης του 2019 αν όλα πάνε καλά και χωρίς ΚΑΝΕΝΑ απρόοπτο ( μη ψήφιση με την πρώτη την Δευτέρα ή κάποια γραφειοκρατική καθυστέρηση στην έγκριση).

Η πρώτη - υποχρεωτική αναμόρφωσή του, με τα τελικά αποτελέσματα της χρήσης του 2018 θα θα γίνει τον Φλεβάρη και θα έρθει εγκεκριμένη τον Μάρτη.

Τότε θα μπορεί να ΕΦΡΑΜΟΣΤΕΙ ο νέος προϋπολογισμός.
Δηλαδή δύο μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ.

Το 2018 ο προϋπολογισμός - που ψηφίστηκε με την ψήφο του Ακατανόμαστου - αλλιώς δεν πέρναγε - γύρισε εγκεκριμένος στον δήμο ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ.

Είναι λοιπόν προφανές ότι η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2019 γίνεται για να γίνεται και να παράξει αποτελέσματα ..... ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ και μόνο.

Αφού η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου που θα προκύψει από τις εκλογές του Μαΐου θα έχει - βεβαίως - την δυνατότητα να ΑΛΛΑΞΕΙ ό,τι θέλει από τον προϋπολογισμό του 2019.

Άρα για τον μόνο που μπορεί αν παράξει ΠΟΛΙΤΙΚΑ αποτελέσματα η ψήφιση του προϋπολογισμού του 2019 είναι για τον Ρούσσο και την παράταξή του.
 
Και αυτό γιατί εκείνοι καίγονται να έχουν εγκεκριμένο προϋπολογισμό προεκλογικά για να ασκούν το γνωστό ελληνικό σπορ του "εκλογές έρχονται, μοιράστε στους δικούς μας" αλλά και γιατί εκείνοι - αν ο Συμεών είναι δήμαρχος και μετά τις εκλογές του Μαΐου - και οι πολιτικοί σύμμαχοί τους - θα θέλουν να εφαρμοστεί ο προϋπολογισμός όπως κατατίθεται.

ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ.
Και βέβαια αν έχουν κερδίσει οι πολιτικοί αντίπαλοι του Συμεών τις εκλογές θα δικαιούνται να απαιτούν να αλλάξει η πολιτική που εφαρμόζεται στον δήμο και να εφαρμοστεί η δική τους.

ΠΟΙΑ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΟΜΩΣ;;;;
ΕΧΟΥΝ;;;

Η απάντηση είναι ότι έχουν! 
Αλλά δεν την λένε.
Είναι κρυφή ατζέντα και πρέπει να αναζητηθεί από τον σκεπτόμενο ψηφοφόρο από την ιστορική διαδρομή του καθενός και όσα έχει διαχρονικά υποστηρίξει, τις πράξεις, τις συμπεριφορές, τις συμμαχίες, τα συμφραζόμενα ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΡΙΣΚΟΥΣ που θέτουν στα κρίσιμα ζητήματα.

Συμφωνούμε, ΑΛΛΑ .....
Εκεί στο ΑΛΛΑ θα τα βρεις όλα αν έχει κουκούτσι μυαλό.

Εχθές στις 13.00 το μεσημέρι ο Συμεών κάλεσε σύσκεψη των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για τον προϋπολογισμό.

Στην ώρα τους ήταν μόνο ο Γ. Κουράσης και ο κ. Γ. Θωμάς.
Οι άλλοι δεν είχαν πάει καθόλου στην σύσκεψη.

Και οι δύο που πήγαν ..... αποχώρησαν.
Ο Κουράσης γιατί η σύσκεψη δεν έγινε πριν την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (στην οποία είναι μέλος) και ο κ. Γ. Θωμάς επειδή η σύσκεψη συγκλήθηκε χωρίς να υπάρχει μεγάλο χρονικό περιθώριο συζήτησης μέχρι την Δευτέρα που έχει καθοριστεί το ΔΣ.

Δηλαδή μείνανε μόνο στα της διαδικασίας και τοποθέτηση επί των θεμάτων της πόλης δεν έχει κατατεθεί.

Το εκπληκτικό στοιχείο ανάδειξης της θεσμικής κατάπτωσης στην οποία έχει οδηγηθεί ο δήμος είναι ότι ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, όπου ο νόμος προβλέπει την συμμετοχή της αντιπολίτευσης στην σύνταξη του προϋπολογισμού - με συγκεκριμένη καταγεγραμμένη θέση ή αντίθεση - οι "εκπρόσωποι" της αντιπολίτευσης Κουράσης και Πράσσος ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΚΑΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ, ενώ η Καρατζά .... παρευρέθηκε και χαιρέτησε.
Πήγε αλλά έφυγε πριν την ψηφοφορία για να μην καταγραφεί η θέση της.

Καμία δημοτική παράταξη λοιπόν δεν θέλησε να ανοίξει χαρτί πριν την συνεδρίαση της Δευτέρας.

Παίζεται ένα παιχνίδι πόκερ, από όσους .... ξορκίζουν τον τζόγο.
Με αρχηγό - βεβαίως - καζινοεπενδυτή.

Και καλά η αντιπολίτευση.

Αλλά ο Συμεών;;;;
Η διοίκηση του δήμου;

Ο Ρούσσος βρήκε την αντιπολίτευση σκόρπια και αδύναμη να καταθέσει οποιαδήποτε εναλλακτική πρόταση - που δεν έχει (και δεν θέλει να έχει) η αντιπολιτευτική συμμαχία υπό τον Κουράση και την ΛΑΕ, που βεβαίως το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι πόλεμο ΦΘΟΡΑΣ και όχι ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ στο συμφέρον της πόλης.

Και πραγματικά ΤΡΟΛΛΑΡΕΙ ΟΛΕΣ τις άλλες δημοτικές παρατάξεις.

Μας βρήκε και μας δουλεύει.

Διότι μόνο ΔΟΥΛΕΜΑ μπορεί να θεωρηθεί το να φέρνεις στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό 50 θέματα να συζητηθούν πριν από αυτόν.

Μεταξύ των οποίων και κάνα δυο ΙΔΙΑΖΟΝΤΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΚΡΙΣΙΜΑ.

Ο Συμεών άνοιξε το χαρτί της χρηματοδότησης του Δημαρχείου.
Έφερε την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του 2018 όπου εντάσσει την χρηματοδότηση του δημαρχείου πρώτο θέμα στην συνεδρίαση της Δευτέρας.

ΑΝΟΙΞΕ ΤΟΝ ΑΣΣΟ ΤΟΥ και πόνταρε ALL IN σε μια συνεδρίαση του ΔΣ.
Αυτή της Δευτέρας.

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης θα τοποθετηθούν τώρα αναγκαστικά με ποντάρισμα.

Τα ντούκου τέλειωσαν.

Οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ είναι γνωστό ότι είναι μετρ στην τακτική.
Και σκέψου ότι ψήφισαν ένα νόμο - ΤΟΝ ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ, που στηρίξαμε βεβαίως και εμείς χωρίς αστερίσκους - και που προβλέπει την κατ΄άρθρο ψήφιση του προϋπολογισμού.

Και όμως - με ψηφισμένο τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ - εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να ψηφίσουμε ΠΑΚΕΤΟ πάλι.
ΟΛΑ ή ΤΙΠΟΤΑ.
ΑΣΠΡΟ - ΜΑΥΡΟ.
Μεγάλη κομπίνα αυτή που ο Κλεισθένης δεν ισχύει ακόμα αλλά ΘΑ ισχύσει.

Η συνεδρίαση της Δευτέρας θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό της ατζέντα των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου για όσους παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στον δήμο, δηλαδή του λίγους ΠΟΛΙΤΕΣ.

Οι άλλοι, οι μπαμπουίνοι θα ψηφίσουν με κριτήρια ό,τι να' ναι έτσι και αλλιώς.

Θα έπρεπε να καθορίσει και τις πολιτικές συμμαχίες.
Αλλά κόμματα και υπόγεια έχουν άλλα σχέδια.
Θέλουν ΚΑΙ τους δύο πόλους να έχουν μπλεγμένη πολιτική, θολή, για να μπορούν να επιβάλλουν τις επιλογές τους στα ..... "επενδυτικά σχέδια" πατώντας κάθε φορά το κατάλληλο κουμπί.
ΘΕΛΟΥΝ ΜΑΡΙΟΝΕΤΤΕΣ.

Έχω το πλεονέκτημα να μιλάω τελευταίος.
Μεγάλη μαγκιά να είσαι ο μικρότερος και να μιλάς τελευταίος.

Δεν θα ανοίξω χαρτιά σε κανένα λοιπόν ούτε εγώ αν και έχω ήδη καταλήξει στο τι θα κάνω.

Αλλά είμαι περίεργος να ακούσω το μέτωπο των Γ. Θωμά, Σ. Ανδρεόπουλου, ΛΑΕ, Καρατζά τι θα αποφασίσουν στις συνεννοήσεις που κάνουν και έχουν αποφασίσει - εδώ και καιρό - ότι δεν θέλουν την γνώμη μας.

Θα καταψηφίσουν;
Θα πατήσουν την μπανανόφλουδα να καταψηφίσουν την δημοπράτηση του Δημαρχείου;

Το δίλημμα που θέτει ο Συμεών είναι σκληρό και εκβιαστικό.

Θα έχει ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου