P

P

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ: ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ 1

Στην συζήτηση για τα δημοτικά τέλη, τον Οκτώβρη του 2019 αναλύσαμε με επιχειρήματα το γιατί δεν ψηφίσαμε την μείωση των δημοτικών τελών που πρότεινε ο Ρούσσος.

ΑΠΟΔΕΙΞΑΜΕ ότι παρά την "απλόχερη" (sic) πολιτική προσλήψεων συμβασιούχων (Αυτή τη στιγμή πληρώνεις δημότη 300 άτομα προσωπικό ενώ Η ΜΕΛΕΤΗ που έφερε ο ίδιος ο Συμεών στο ΔΣ λέει ότι η υπηρεσία καθαριότητας στο Χαλάνδρι χρειάζεται 170 άτομα) , τα λεφτά που ΠΕΤΑΧΤΗΚΑΝ για την αγορά ττου ΧΕΥ 9 - και που βγαίνουν βέβαια από τα ανταποδοτικά, παρά την ΤΕΡΑΣΤΙΑ μείωση στο κόστος ανταλλακτικών αυτοκινήτων από την περίοδο Κουράση - Κρανίδη ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΑ 25%.
Με νούμερα το αποδείξαμε, δεν είναι λόγια, δεν είναι αποτέλεσμα "μικροπολιτικής διάθεσης".
ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ την προσπάθεια που γίνεται, συγκρίνουμε με το παρελθόν της απίθανης διοίκησης Κουράση και των αποτελεσμάτων της στην καθαριότητα και επισημαίνουμε τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν.

Αλλά ήμασταν σαφέστεροι όσο αφορά την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΜΟΝΟΜΕΡΗ, ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ, ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΗ, ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ, πρόταση της διοίκησης για μείωση των δημοτικών τελών των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥΣ - κατά 30% - ως κίνητρο ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ,
Να τηρούν την κανονιστική διάταξη - δηλαδή το νόμο.

ΜΠΟΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ!!!!
ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ!

Ενώ όλο το υπόλοιπο Χαλάνδρι πρέπει να είναι νόμιμο .... τσάμπα.
Και αντιπροτείναμε το ποσό που η διοίκηση Συμεών αφαιρεί από τον προϋπολογισμό ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΥΝΟΙΑ μερικών επιχειρηματιών να γίνει οριζόντια μείωση σε ΟΛΑ ΤΑ ΚΥΕ του Χαλανδρίου.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ αλλά μας είπαν ότι αυτό το μέτρο θα εφαρμοστεί ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥΣ.

Εμείς σε αυτό είμαστε δύσπιστοι. ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ και ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ.
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΤΑΛΕΙ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΔΕΗ για τα καταστήματα των πεζοδρόμων.

Και επειδή οι πελατειακές σχέσεις θεωρούμε ότι έχουν καταστρέψει την ελληνική κοινωνία θέτουμε στο συγκεκριμένο θέμα ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ.

ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ 2


Η παράταξή μας είναι Η ΜΟΝΗ δημοτική παράταξη που δεν εκπροσωπείται σε ΚΑΝΕΝΑ θεσμικό όργανο του δήμου μετά την παραίτηση Νταβία - για λόγους πολιτικής ευθιξίας - από την Οικονομική επιτροπή

Στην επιτροπή ποιότητας ζωής παραμένει συνάδελφος που ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξή του .

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ - αν δεν είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ και έπρεπε ήδη να είχε αντικατασταθεί, όπως έγινε πρόσφατα στα Βριλήσσια με την θέση του αντιπροέδρου του ΔΣ.

Την ίδια ώρα στο ΔΣ της ΦΛΥΑ παραμένει ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης ο κ. Ανδρεόπουλος, ο οποίος σπάνια - έως ποτέ - παρευρίσκεται στις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου.

ΑΡΑ Η ΦΛΥΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΤΟΝ ΑΔΥΝΑΜΟ ΕΛΕΓΧΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ που προβλέπει το καταστατικό της. Πόσο μάλλον αυτός να ενισχυθεί, όπως έπρεπε και λέγανε οι .... αριστεροί (όπως έρχεσαι) που δεν ήταν υπέρ του κλεισίματος της ΦΛΥΑ, όπως ο Συμεών.

Έχουμε ζητήσει από πέρυσι από τον δήμαρχο την συμμετοχή μας στο ΔΣ της ΦΛΥΑ - σε άμισθη βεβαίως θέση.

Η απάντηση "θα το δω" ένα χρόνο τώρα - δεν έχει διευκρινιστεί. Καθαρή απάντηση δεν παίρνουμε - παρά μόνο αναβολές.

Γνωρίζουμε ότι είναι ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟ να ζητήσουμε το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, δηλαδή την συμμετοχή μας στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής γιατί δεν περνάει μόνο από το χέρι της πλειοψηφίας και το μέτωπο (Ανδρεόπουλου, Καρατζά, ΛΑΕ, ΚινΑλ), δεν θα μας υποστηρίξει, διότι ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ του Συμεών στην ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ περί των νόμων και της διαπαραταξιακότητας.

ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΦΛΥΑ - σε 13μελές ΔΣ - δεν την ζητούμε από το μέτωπο των δυνάμεων με τις οποίες συνεργαζόμαστε, συναντιόνται οι θέσεις μας και τελικά βασίζονται στην ψήφο μας που τους την προσφέρουμε ένα χρόνο τώρα.

ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ.

Και την απαιτούμε ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ με απόφαση του ΔΣ.
Αν δεν είμαστε ικανοί και χρήσιμοι ως συνεργάτες δεν χρειάζεται να ζητούν και την ψήφο μας και εμείς δεν έχουμε λόγο να την προσφέρουμε.

ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΝΜΗ.

Ενημερώνουμε δύο μέρες πριν για να έχει κάθε δυνατότητα ο Συμεών να αναζητήσει αλλού τις ψήφους έγκρισης του προϋπολογισμού.

ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ και της παράταξής του - όλων της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ εσ και της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ εξ - να έχει ο δήμος προϋπολογισμό.

Δεν είναι καμίας παράταξης της αντιπολίτευσης άρα ούτε δική μας και το Bulling των φατσομπουκικών φρουρών του στέμματος εμάς μας αφήνει παγερά αδιάφορους.

Πρέπει να μάθουν οι ακροδεξιοί φατσομπουκικοί υποστηρικτές του Συμεών - ότι για εμάς τους προοδευτικούς υπηρέτες της απλής αναλογικής με τις άλλες παρατάξεις γίνεται ή δεν γίνεται ΘΕΣΜΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και όχι συναλλαγή. Συναλλαγή γίνεται ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ.
Και η βούληση για ΘΕΣΜΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  δεν αφορά την μία πλευρά μόνο και αυτό πρέπει να αποτυπώνεται από τις πράξεις και των δύο πλευρών.

Αυτά λέγαμε και λέμε εμείς οι υποστηρικτές της απλής αναλογικής.

Η απαίτησή μας αφορά βεβαίως ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ.

Και εκείνοι - ψηφίζοντας τον προϋπολογισμό, χωρίς την στήριξη της ικανοποίησης του ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ αιτήματός μας ουσιαστικά θα συνδράμουν τον Συμεών να μας αποκλείει.

ΜΑΖΙ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΟΚΛΕΊΣΟΥΝ αν στηρίξουν τον Συμεών να αγνοήσει τη νόμιμη και δημοκρατική απαίτηση - διεκδίκηση των ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.

ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ.

Βρήκαμε ευκαιρία να κάνουμε άλλο ένα μάθημα απλής αναλογικής και ΘΕΣΜΙΚΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ για να ξέρουμε ότι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ χτίζεται με ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ και ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ και όχι με ΣΟΥΛΤΑΝΙΛΙΚΙΑ, φετφάδες και απειλές.

ΥΓ: Δεν είναι δα και κανένα μεγάλο προνόμιο αυτό που ζητάμε.

Για πέντε μήνες είναι η φασαρία, μέχρι τις δημοτικές εκλογές. ΑΛΛΑ Ο ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ που κρύβεται πίσω από την στάση μας θα εκτιμηθεί ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΗ, είμαστε σίγουροι.

ΚΑΙ ΘΑ ΦΑΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ BULLING ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΩΝ ΣΟΥΛΤΑΝΙΚΩΝ ΗΓΕΣΙΩΝ ως "εκβιασμός" και "συναλλαγή" και "πρόταξη μικροπαραταξιακών συμφερόντων του καλού της πόλης"

Είναι ευκαιρία λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ.


ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙ.

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΗΝ ΝΤΥΣΟΥΝ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΥΣΑΦΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΙΧΑΡΔΟΙ!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ
ΚΑΛΟ Σ-Κ.ΣΧΕΤΙΑ ΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ:

ΝΤΑΒΙΑΣ: ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ 2019 - ΤΙ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΣ (μέρος 1)
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ 2019 - Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΡΟΣ (μέρος 2)
ΧΑΛΑΝΔΡΙ - Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΛΥΠΗΜΕΝΗΣ ΘΛΙΨΗΣ - ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΔΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου