P

P

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

«Όμορφες» είναι οι πόλεις που αγωνίζονται ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης και κεφαλαίου (ΦΩΤΟ)


Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Χαλανδρίου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Φλεβάρη η παρουσίαση του συνδυασμού της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Χαλανδρίου, με επικεφαλής την υποψήφια δήμαρχο Λούλα Καρατζά. Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους βρέθηκαν καλλιτέχνες, άνθρωποι από το χώρο του Αθλητισμού και φίλοι του ΚΚΕ, αλλά και εργαζόμενοι που το τελευταίο διάστημα προσεγγίζουν το Κόμμα, αναγνωρίζοντας τη συνέπεια και τη μαχητικότητά του για το δίκιο των εργαζομένων.

Παρέμβαση στην εκδήλωση έκανε ο Γρηγόρης Λιονής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το «παρών» έδωσαν επίσης οι υποψήφιοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για την Περιφέρεια Αττικής Κώστας Παπασωτηρίου και Σοφία Αδαμίδου.

Δήλωση στήριξης στο ΚΚΕ και στη «Λαϊκή Συσπείρωση» έκανε παρεμβαίνοντας στην εκδήλωση ο Χρήστος Κασίμης, νυν ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου και πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και της ΛΑΕ (εκλεγμένος με τη δημοτική παράταξη που στηρίχθηκε από ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Χαλάνδρι).

Ο Γρηγόρης Λιονής, μιλώντας στους συγκεντρωμένους, αναφέρθηκε στα λεγόμενα τοπικά προβλήματα, αναδεικνύοντας πως αυτά είναι απόρροια της γενικής πολιτικής γραμμής και συνεπώς δεν μπορούν να λυθούν σε τοπικό επίπεδο, αναδεικνύοντας τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της ανάπτυξης της επόμενης περιόδου.

«Η ανάπτυξη έχει ταξικό πρόσημο», υπογράμμισε. «Η ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου, η ανάπτυξη για τους ομίλους που θα φέρει η ΕΕ, το αστικό κράτος, οι Περιφέρειες και οι δήμοι του, προϋποθέτει ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων για να είναι κερδοφόρες οι επενδύσεις, ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών, ανταποδοτική λειτουργία γιατί οι κρατικοί πόροι κατευθύνονται στους ομίλους, μια Τοπική Διοίκηση υπηρέτη της καπιταλιστικής κερδοφορίας του.

Γι' αυτό και εμείς, οι κομμουνιστές και οι αγωνιστές στα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" απαντάμε χωρίς μισόλογα και χωρίς περιστροφές: Η ανάπτυξή τους είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους. Κάθε πρόβλημα που ταλανίζει το λαό είναι απόρροια της γενικής πολιτικής γραμμής. Δεν μπορεί να λυθεί με κάποια έξυπνη διαχειριστική λύση, γιατί δεν υπάρχουν λύσεις που να υπηρετούν την ίδια στιγμή το μεγάλο κεφάλαιο και τους εργαζόμενους. Είναι αδύνατο να υπάρχει τοπική ευημερία, φιλολαϊκές τοπικές νησίδες, αντιμετώπιση των τοπικών ανισοτήτων όσο υπάρχει η βάρβαρη και αντιλαϊκή κεντρική πολιτική».

Καταλήγοντας ο ομιλητής τόνισε πως μόνο η οργανωμένη πάλη του λαού μπορεί να δώσει σήμερα ελπίδα στους εργαζόμενους, καλώντας τους εργαζόμενους σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ: «Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς για οργανώσουμε μαζί μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, στις εκάστοτε κυβερνήσεις που τη διαχειρίζονται, στις δημοτικές αρχές που συναινούν.

Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε να φτιάξουμε μια όμορφη πόλη, μια όμορφη χώρα. Και όμορφη πόλη είναι μια πόλη χωρίς κοινωνικές ανισότητες και χωρίς αποκλεισμούς. Όμορφη πόλη είναι η πόλη που συγκρούεται αποφασιστικά με το κέρδος των ομίλων, με τα κάθε λογής αναπτυξιακά σχέδια, με την αστική πολιτική για το περιβάλλον, τη φορολογία, την καταστολή, τοπική και κεντρική. Όμορφη πόλη είναι η πόλη που αγωνίζεται ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης - άρχουσας τάξης ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Όμορφη πόλη είναι η πόλη που προετοιμάζεται για την αποφασιστική αναμέτρηση με τον πραγματικό αντίπαλο. Σ'αυτόν τον αγώνα, φίλες και φίλοι, σας καλούμε ως ΚΚΕ σήμερα. Να παλέψουμε μαζί, να ρίξουμε την Κόκκινη Ψήφο στο ΚΚΕ σε κάθε κάλπη, να συγκρουστούμε συνολικά με την πολιτική του αντιπάλου, να συμπορευτούμε μαζί στους δρόμους, στις γειτονιές, στους τόπους δουλειάς στα σωματεία. Μπορούμε να τα καταφέρουμε!».

Η μόνη δύναμη που έχει ο λαός βρίσκεται στην πάλη του

Η Λούλα Καρατζά, από την πλευρά της, ανέδειξε ότι η δημοτική αρχή Χαλανδρίου κινείται στη βάση του ψηφισμένου από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ Ρυθμιστικού Σχεδίου για την Αττική, το οποίο εφαρμόζει σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. «Όπου ανταγωνιστικότητα σημαίνει οφέλη για το κεφάλαιο και συνεχώς λιγότερα για το λαό και τους εργαζόμενους», σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι αυτή η στρατηγική που ακολουθούν οι κυβερνήσεις και οι δημοτικές αρχές έχουν στόχο μόνο τα οφέλη των πολυεθνικών και όχι τη βελτίωση των συνθηκών ζωής του λαού.

Ως ενδεικτικό παράδειγμα ανέφερε ότι η σημερινή δημοτική αρχή συνέταξε το ίδιο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο που είχε συντάξει και ο πρώην δήμαρχος της ΝΔ και το οποίο ορίζει πως το Μαρούσι είναι κέντρο αναψυχής και το Χαλάνδρι συμπληρωματικό προς αυτό. «Έτσι, με το νόμο 4499 του ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξαν τις προϋποθέσεις να κατέβει το καζίνο της Πάρνηθας στο Χαλάνδρι. Γι' αυτό άλλωστε δεν υπάρχει σχέδιο για Μετρό στο κέντρο του Χαλανδρίου, αλλά προγραμματίζεται για να εξυπηρετήσει τα μεγάλα εμπορικά κέντρα όπως το Golden Hall κλπ». Πρόσθεσε ότι η δημοτική αρχή δεν διεκδικεί σταθμό Μετρό, την ίδια ώρα που οι υπάρχοντες σταθμοί (Χαλανδρίου, Χολαργού) δεν εξυπηρετούν την πλειοψηφία των πολιτών.

Ανέδειξε επίσης την ανυπαρξία υποδομών για την προστασία της ζωής του λαού, όπως ουσιαστικών αντιπλημμυρικών έργων, εστιάζοντας στις περιπτώσεις της «ρεματιάς και του ποταμού Ποδονίφτη», που αποτελούν πηγές κινδύνων, αφού δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες παρεμβάσεις, ενώ συμπλήρωσε πως τα ίδια ισχύουν και για την αντισεισμική προστασία. Όπως είπε, το Προεδρικό Διάταγμα του '96 για την προστασία της ρεματιάς ακόμα και σήμερα δεν έχει εφαρμοστεί και αντί για προστασία ο δήμος κάνει το γεφυράκι της ρεματιάς πάρκινγκ!

Ειδική αναφορά έκανε στο θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών, λέγοντας ότι η δημοτική αρχή «καταφεύγει σε πρόχειρες και επικίνδυνες λύσεις μετατρέποντας την περιοχή του κτήματος Χαλανδρίου σε υποτυπώδη χωματερή που εγκυμονεί κινδύνους και για τους εργαζομένους στην καθαριότητα. Την ίδια ώρα η δημοτική αρχή δεν ενημερώνει τους πολίτες για το μεγάλο πρόβλημα της υπερκορεσμένης χωματερής στα Λιόσια».

Σχετικά με τα οικονομικά η υποψήφια δήμαρχος ανέφερε πως ο δήμος διαφημίζει ένα τεράστιο πλεόνασμα το οποίο όμως έχει αρπάξει κυριολεκτικά από τις τσέπες των Χαλανδραίων, αφού με βάση στοιχεία του ίδιου του δήμου τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει 2.147 κατασχέσεις λογαριασμών απ τους οποίους 778 το 2018. Σε 106 πολίτες μάλιστα δεν χορηγήθηκε φορολογική ενημερότητα εξαιτίας χρεών στο δήμο.

Αναφερόμενη στις προτεραιότητες της «Λαϊκής Συσπείρωσης», η Λ. Καρατζά ξεχώρισε την προστασία του λαού και της νεολαίας από τις φυσικές καταστροφές. «Προτεραιότητα για μας είναι τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, αλλά και της αντισεισμικής θωράκισης με την εφαρμογή συγκεκριμένων προγραμμάτων ειδικά σε ευαίσθητους τομείς όπως τα σχολεία, τα δημόσια κτίρια κλπ.», τόνισε.

«Για όλες τις δημοτικές αρχές που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου οι ανάγκες των πολιτών είναι ψιλά γράμματα. Για τη "Λαϊκή Συσπείρωση" όχι. Οι Χαλανδραίοι και οι Χαλανδραίες ξέρουν πως ό,τι έχουν κερδίσει σε αυτή την πόλη έχει κερδηθεί με Επιτροπές Αγώνα και διεκδικήσεις. Πράγμα που αρνείται να το πράξει κατηγορηματικά η σημερινή διοίκηση που ουσιαστικά "περπατάει με τις παντόφλες" για να μην ενοχληθεί η κυβέρνηση που την υποστηρίζει».

«Η μόνη δύναμη που έχει ο λαός και οι εργαζόμενοι είναι η αντίδραση. Γι'αυτό πρέπει να ενισχυθεί η "Λαϊκή Συσπείρωση"» κατέληξε η Λούλα Καρατζά.
Δίνουμε το «παρών», στηρίζουμε τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο Γιώργος Πομάνσκι, ομοσπονδιακός προπονητής Στίβου, ο Χρήστος Παπαχρήστου, βετεράνος πρωταθλητής Στίβου και πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός Στίβου, ο τραγουδιστής Βασίλης Λέκκας, η τραγουδίστρια Γιώτα Βέη κ.ά.

Σε δήλωσή του στον «Ριζοσπάστη», ο Χρήστος Παπαχρήστου είπε: «Βρίσκομαι εδώ για να στηρίξω τη "Λαϊκή Συσπείρωση" Χαλανδρίου και την επικεφαλής της Λούλα Καρατζά που έχει προσφέρει πολλά στην πόλη μας με την αγωνιστικότητά της και την αποτελεσματικότητά της όπως γνωρίζουμε όλοι στο Χαλάνδρι» .

Ο Γιώργος Πομάνσκι δήλωσε: «Δίνω το παρών για να στηρίξω τη "Λαϊκή Συσπείρωση" Χαλανδρίου και την Λούλα Καρατζά όπως και όλοι όσοι θέλουμε το γνήσιο, το πραγματικό και όχι το αντίγραφο. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή».

Ενώ, ο Βασίλης Λέκκας είπε: «Η παρουσία μου στην εκδήλωση μετά από πρόσκληση της φίλης μου Λούλας Καραζά σηματοδοτεί τη στήριξη τόσο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στις επερχόμενες τοπικές εκλογές, αλλά και των συνδυασμών του ΚΚΕ».
Σ.Σ. Από τις κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ Χαλανδρίου μας, μας ζητήθηκε η αναδημοσίευση του άρθρου από το 902.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου