P

P

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΠΑΤΗΜΑ 2 ΔΕΧΘΗΚΕ ΜΕ ΧΑΡΑ Ο ΝΤΑΒΙΑΣ
Με τον πρόεδρο του εξ. συλλόγου του Πατήματος 2, Νίκο Καλαθά η σχέση του Νταβία είναι μακροχρόνια, ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ σχέση ΔΙΑΦΩΝΙΑΣ, ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ αλλά αλληλοσεβασμού, προερχόμενου από την ¨χημεία" των δύο (είναι ίδιοι τρελαμένοι) αλλά κυρίως από τον σεβασμό στους συνδημότες μας της περιοχής που έχουν φάει το παραμύθι της αρκούδας.

Νταβίας και Καλαθάς συζητάνε και διαφωνούν, αλλά υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση γιατί και οι δύο ξέρουν ότι ο απέναντι κάνει την δουλειά του, υπερασπίζεται έντονα και με πάθος τις απόψεις του καθαρά και αυτό τους κάνει να σέβονται και να εκτιμούν χρόνια ο ένας τον άλλο.
Και να μην ξεφεύγουν - εδώ και τριάντα χρόνια - σε προσωπικό καβγά και προσβολές.

Το θέμα βέβαια της συζήτησης ήταν - τι άλλο;
Ο χώρος της καθαριότητας στο Πάτημα.
Στον ΧΕΥ ή στο νεκροταφείο.

Στο ΠΑΤΗΜΑ 1 ή στο ΠΑΤΗΜΑ 2.

- Ποιοι ψήφισαν να γίνει ο ΣΜΑ στον ΧΕΥ 8 Άγγελε;
- ΟΛΟΙ εκτός από Θωμά, Κατατζά και Νταβία. ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ!
- Και ο ..... Μπρόκολας;
- Ναι και ο Μπρόκολας.
- Μα τώρα λέει ο .... Μπρόκολας στην εφημερίδα ότι ...
- Αφού σας περνάνε για μαλάκες λένε, ό,τι θένε. Εσείς τι θα κάνετε είναι το θέμα. Και γιατί μας λες για τον Μπρόκολα που δεν είναι και τόσο σημαντικό το τι λέει και δεν μας λες για τον Κουράση δηλαδή ρε Νίκο;

- Να, ξέρεις ο Κουράσης δεν μίλησε προχτές στη συνάντηση, μόνο άκουγε.
- Βεεεβαια. Έχει την spokewoman του, ο Γραμματιάκιας. Σιγά μη μιλήσει.
Για να τον ψηφίζεις και εσύ και ο άλλος ο δικός σας στο Πάτημα 1.
Σας λέει και των δύο ό,τι θέλετε να ακούσετε και είστε χαρούμενοι και οι δύο.
-  Και εσύ τι λες ρε Άγγελε τώρα;
- Αυτό που λέω ΕΔΩΚΑΙΣΑΡΑΝΤΑ χρόνια, σταθερά, χωρίς κωλοτούμπες και παλινωδίες φίλε Νίκο.
-  Και γιατί δεν θες να γίνει στον ΧΕΥ 9 η εγκατάσταση, δηλαδή;
- Γιατί στον ΧΕΥ 9 από κάτω έχει ένα τρένο και δεν μπορεί να γίνει η εγκατάσταση έτσι όπως εμείς θέλουμε: Υπόγεια και με πάρκο από πάνω. Τι θα μου πεις τώρα; Ότι έχω προηγούμενα με το Πάτημα 2 και είμαι με το Πάτημα 1; ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ που μας ξέρεις πολιτευόμαστε εμείς έτσι, ρε Νίκο;

Αλλά αφού - ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ, ούτε καν την ανοχή μας ο χώρος αγοράστηκε με δημόσιο χρήμα πρέπει να αξιοποιηθεί. Και εμείς προτείναμε στον ΧΕΥ 9 να μεταφερθεί και να οργανωθεί η - μη οχλούσα - υπηρεσία ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑΣ του δήμου, που σήμερα λειτουργεί στον χώρο του πρώην Μαμμόπουλου.

- Δεν σας έχω εμπιστοσύνη όμως εσάς των πολιτικών όταν λέτε ότι θα τον κάνετε υπόγειο Σταθμό Μεταφόρτωσης και από πάνω πάρκο. Είστε πολιτικάντηδες.

- Σωστά τους κρίνεις, αυτούς τους πολιτικούς που έχεις στηρίξει και έχεις ψηφίσει. Αυτούς που αλλάζουν θέσεις τρεις φορές ανά τετραετία.

- Δηλαδή μας λες να σας εμπιστευθούμε τώρα τους δημοτικούς άρχοντες που λέτε ότι ..... Δεν ΣΑΣ ξέρουμε ότι μετά θα την στρίψετε πάλι;

- Όπα. Μπάστα. "Μας"; Ποιους "μας";
 Αυτά τα "ολοιμαζίδικα" στου "ολοιμαζίδες".
Σου έχω πει εγώ ποτέ ψέμματα;
Γι΄αυτό δεν με έχεις στηρίξει ποτέ άλλωστε. 
Γιατί εγώ σου έχω πει από το 1998 να βάλουμε την ζώνη γύρω από το νεκροταφείο στο σχέδιο πόλης μέχρι τα 150 μέτρα απόσταση από τη μάντρα και εσύ ήθελες να πιστεύεις ότι θα φτάσει η πολεοδόμηση στην μάντρα. ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ εδώ και τριάντα χρόνια.
Έχω προτείνει και υπερασπιστεί από τότε να γίνει ο χώρος καθαριότητας δίπλα στο νεκροταφείο και μάλιστα ανέξοδα, στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, όταν το είχατε ρίξει στην αυτοεξυπηρέτηση.
Τώρα ο Συμεών αγόρασε χώρο δίπλα στο νεκροταφείο - πολεοδομικά είναι το ίδιο, εμείς δικαιωνόμαστε. Εκείνος σου έλεγε ότι θα κάνει υπόγειο στον ΧΕΥ 9, τράβα βάρ΄ του.
ΤΙ "ΜΑΣ" λοιπόν;

- Και καλά τώρα καταλάβατε ότι δεν γίνεται υπόγειος χώρος στον ΧΕΥ 9. Τώρα είδατε το τρένο.
- Πάλι όλους μαζί μας τσουβαλιάζεις; Τώρα το κατάλαβε ο Σέσκουλας. Εμείς οι έρμοι ... φωνάζαμε. Δεν μας άκουγες να έρθεις μια βόλτα από το δημοτικό συμβούλιο;
Ή μόνο όταν έχει εκλογές το θυμάσαι;

- Δεν έχω εμπιστοσύνη στους πολιτικούς.
 - Καλά κάνεις. Στον εαυτό σου και τις επιλογές του δεν έχεις εμπιστοσύνη.
Στηρίζεις τους άλλους που σου λέγανε ότι θα σε σώσουν από αυτά που έλεγα εγώ και τώρα τα κάνουν!
Δεν τους έχεις εμπιστοσύνη, μου λες γιατί πιστεύεις ότι θα  ξανακωλοτουμπιάσουν (με βάζεις και μένα μέσα στο τσουβάλι για να γουστάρεις).
Φοβάσαι ότι θα σε ξαναδουλέψουν - αυτοί που σε έχουν δουλέψει τριάντα χρόνια.
 Φοβάσαι ότι αντί για υπόγειο, σύγχρονο χώρο με πάρκο από πάνω,  θα φτιάξουν κανένα τσαντιρμαχαλά σαν και αυτό που έχουμε δίπλα στο γήπεδο για την καθαριότητα.
Τι θες να σου κάνω εγώ τώρα που δεν τους πιστεύεις;

Εσύ δεν εμπιστεύεσαι αυτούς που ψηφίζεις επειδή σου είπαν ψέμματα ότι θα πάνε το αμαξοστάσιο αλλού και στο φέρνουν εκεί και δεν ψηφίζεις εμάς που σου λέγαμε την αλήθεια μήπως τυχόν τώρα σου πούμε και εμείς ψέμματα και υπαναχωρήσουμε σε σχέση με τις προδιαγραφές!

ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΓΙ΄ΑΥΤΟ; ΣΗΚΩΝΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ!
Δεν είναι θέμα που μπορεί να λυθεί χωρίς να κοιταχτούμε όλοι μαζί λίγο σε κανένα ψυχίατρο.

Τες πάντων:


ΦΙΛΕ ΝΙΚΟ, 
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΤΗΜΑΤΟΣ και ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΟΥ Π2:

ΝΙΚΟ, ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ ΤΟΥ ΠΑΤΗΜΑΤΟΣ 2 ΝΑ ΟΡΚΙΣΤΟΥΜΕ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ, ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ:

- Να είμαστε εκείνοι  που θα εγγυηθούν ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟ ΚΡΑΣΑΚΙ ΤΟΥΣ, ότι δίπλα στο νεκροταφείο θα γίνει ένας ΥΠΟΓΕΙΟΣ χώρος ΠΡΟΤΥΠΟ για την καθαριότητα, υπόδειγμα για όλους τους δήμους της Αττικής με όλα τα ευρωπαϊκά στάνταρτς και με ένα πράσινο χώρο, ένα πάρκο από επάνω.

Και αν κανένας Μαυρογυαλούρος πάει να κάνει ματσαράγκες και προχειροδουλειές σας το λέμε καθαρά: θα μας έχει απέναντι.

Και αν είμαστε εμείς εκείνοι που θα κληθούν δια της ψήφου σας να υλοποιήσουν το σχέδιο να είστε ΠΟΛΥ ΑΥΣΤΗΡΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ. Να μην πέσει κάτω τίποτα.

Αυτό σου δεσμεύομαι και σε καλώ φίλε Νίκο. 
Αυτό σας υποσχόμαστε συνδημότες στο Π2.

Συγνώμη αλλά εμείς Μαυρογυαλούροι δεν θα γίνουμε να σας πούμε ότι διαφωνούμε και με αυτή την επιλογή του Συμέων μπας και ψηφίσετε ..... Κουράση, Καρατζά ή Σέσκουλα με ήσυχη την συνείδησή σας.

ΣΑΣ ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ.

Είναι μια δέσμευση από την οποία δεν θα ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΠΟΤΕ, όπως ξέρετε ότι κάνουμε με τις δεσμεύσεις μας

Άσχετα από το τι θα κάνετε εσείς.

Είτε μας στηρίξετε, είτε πάτε πάλι σε κανέναν που σας έχει δουλέψει στο παρελθόν, αδύναμοι να υπερβείτε το σύνδρομο Στοκχόλμης, τον έρωτα του ομήρου προς τον δεσμοφύλακά του.

Αν δεν σου αρκεί αυτή η δέσμευσή μας φίλε Νίκο και θες να παίξεις με τους υποψηφίους δημάρχους την κολοκυθιά με την χωροθέτηση του χώρου καθαριότητας, το παιχνίδι που έχει κρατήσει πίσω την πόλη καμιά τριανταριά χρόνια, πήγαινε να ψηφίσεις τον Μπρόκολα που θα στο υποσχεθεί.

Έτσι και αλλιώς εμείς χαμένο εκλογικά σε μετράμε όπως πάντα.

Ποτέ δεν μας στήριξες γιατί ΣΟΥ ΛΕΓΑΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!
Και είστε 30 χρόνια εκτός σχεδίου επειδή πίστευες τους άλλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου