Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΛΑΚΙΣΘΕΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΞΟΡΙΣΘΕΝΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΩΝ Σ.Φ.Ε.Α: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Είμαστε υποχρεωμένοι να δημοσιοποιήσουμε την απορία μας για τους λόγους που δεν επιτρέπουν την επαναφορά του αντιτορπιλικού ΒΕΛΟΣ στο Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης Φλοίσβου.

Την απορία μας αυτή και τις ανησυχίες μας έχουμε κοινοποιήσει στον Αρχηγό Πολεμικού Ναυτικού αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη στις 10/10/2018.

Ο Αρχηγός Π.Ν. μας απάντησε στις 27/11/2018 ότι οι επισκευές συνεχίζονται κανονικά και θα ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Επίσης για το θέμα έχουμε ενημερώσει τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Παναγιώτη Ρήγα.

Το ΒΕΛΟΣ απουσιάζει από τη θέση του επί 22 μήνες, από την ημέρα δηλαδή που ρυμουλκήθηκε στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας για εργασίες συντήρησης/αναπαλαίωσης ώστε να βελτιωθεί η λειτουργικότητά του ως επισκέψιμο Μουσείο. Οι εργασίες, και με την οικονομική συμβολή ιδιωτών ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ, έχουν από καιρό περατωθεί και το πλοίο ελλιμενίζεται έκτοτε στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας χωρίς να διαφαίνεται προοπτική επιστροφής του στο Φλοίσβο. Απεναντίας, περίεργο δημοσίευμα προ τετραμήνου στην εφημερίδα Real News, απαξιώνει την αντιδικτατορική δράση του πλοίου με τον ανιστόρητο ισχυρισμό ότι η συμβολή του στο Κίνημα του Ναυτικού ήταν μύθος.
Βεβαίως η Ιστορία έχει καταγράψει το αναμφισβήτητο γεγονός ότι το Κίνημα του Ναυτικού θα ήταν μύθος εάν ο αείμνηστος Ναύαρχος Νίκος Παππάς με τη δράση του δεν αποκάλυπτε παγκοσμίως την έκτασή του στερώντας τη χούντα και τους πάτρωνες της από το επιχείρημα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις στήριζαν τη δικτατορία.
Πιστεύουμε ότι δεν είναι δυνατό να αποσύρεται μια σελίδα της Νεώτερης Ιστορίας της Ελλάδας, η μοναδική που τιμά τις ΄Ενοπλες Δυνάμεις και παιδεύει τις νέες γενιές που μπορούν να επισκέπτονται το Μουσείο, που θυμίζει διαχρονικά τους αγώνες ηρώων, όπως ο αείμνηστος Σπύρος Μουστακλής, που συμμετείχαν στο Κίνημα του Ναυτικού καθώς και όλων των μελών και αξιωματικών από όλα τα όπλα που πήραν μέρος στον Αντιδικτατορικό Αγώνα.
Μετά από όλα αυτά ως Σύνδεσμος Φυλακισμένων Εξορισθέντων Αντιστασιακών, ζητάμε να απαντηθούν οι απορίες μας, να υπάρξει κάποια απάντηση για το πότε θα επιστρέψει το αντιτορπιλικό ΒΕΛΟΣ εκεί όπου ανήκει. Αθήνα, 7/3/2019 Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Κώστας Μανταίος
Ο Γενικός Γραμματέας  Θόδωρος Καλογήρου 

Για την ανάρηση στην Πλατεία: Αλ. Αβράαμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου