Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Περίπου 1.000 μαθητές εκπαιδεύτηκαν το 2019 στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου ΧαλανδρίουΣημαντικό το έργο του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Χαλανδρίου, αναφορικά με την εκπαίδευση στην οδική κυκλοφορία και την οδική ασφάλεια, καθώς τη χρονιά που πέρασε εκπαιδεύτηκαν εκεί εκατοντάδες μαθητές σχολικής και προσχολικής ηλικίας.

Συνολικά στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής -τη διαχείριση του οποίου έχει η δημοτική ανώνυμη εταιρεία «ΦΛΥΑ»- πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη χρονιά 31 εκπαιδεύσεις κυκλοφοριακής αγωγής, τις οποίες παρακολούθησαν περίπου 1.000 μαθητές, σχολικών και προσχολικών μονάδων της Περιφέρειας Αττικής, ηλικίας 4 έως 9 ετών.

«Η ΦΛΥΑ Α.Ε. συνεχίζει και το 2020 τις εκπαιδεύσεις Κυκλοφοριακής Αγωγής συνεισφέροντας ουσιαστικά στην εκπαίδευση των μαθητών στα θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, έχοντας ως σκοπό την εξοικείωση των παιδιών από μικρή ηλικία στους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και οδικής ασφάλειας, αλλά και την ευαισθητοποίηση του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας», σημείωσε ο πρόεδρος της «ΦΛΥΑ» Κώστας Τσίγκος.

Το Μάρτιο ξεκινούν τα μαθήματα

Τα μαθήματα, που αναμένεται να ξεκινήσουν το Μάρτιο, γίνονται σε συνθήκες προσομοίωσης, με ηλεκτρικά αυτοκινητάκια, τα οποία κινούνται σε πίστες με σήματα οδικής κυκλοφορίας. Μέσα από την κίνηση σ’ αυτές τις πίστες, δίνεται στους μαθητές μια ζωντανή απεικόνιση περιβάλλοντος οδικής κυκλοφορίας. Τα παιδία μαθαίνουν «παίζοντας» με ηλεκτρικά αυτοκίνητα να «διαβάζουν» τα σήματα οδικής κυκλοφορίας, να σέβονται την προτεραιότητα, να προσέχουν τους πεζούς, να παρκάρουν εκεί που επιτρέπεται και το σημαντικότερο να καταλάβουν πως σκέφτεται ένας οδηγός ώστε να προσέχουν, όταν περπατούν στην πόλη. Η όλη εκπαιδευτική διαδικασία είναι εξαιρετικά «ζωντανή» και αποδοτική και κερδίζει το άμεσο ενδιαφέρον των μικρών μας φίλων.

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής λειτουργεί με τμήματα 10 έως 45 παιδιών, ηλικίας έως 9 ετών. Η εκπαιδευτική ώρα διαρκεί περίπου 90 λεπτά και περιλαμβάνει 15 λεπτά σεμιναρίου και περίπου 1 ώρα, ανάλογα με τον αριθμό τον παιδιών, διαδρομή με τα ειδικά οχήματα στην πίστα.

Τα τελευταία χρόνια (1) το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής αποτελεί πόλο έλξης για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς στην ευρύτερη περιοχή των βορείων προαστίων.

«Η εκπαίδευση των οδηγών από μικρή ηλικία είναι το πιο σημαντικό βήμα για να δημιουργήσουμε συνείδηση οδικής ασφάλειας και να συμβάλουμε καθοριστικά στη μείωση των τροχαίων, που στοιχίζουν στη χώρα μας εκατοντάδες ζωές κάθε χρόνο. Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής είναι βέβαιο ότι όχι μόνο θα εξοικειώσει τα παιδιά μας με τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας, αλλά θα ευαισθητοποιήσει και το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας», σημειώνει ο κ. Κώστας Τσίγκος.

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Δήμου Χαλανδρίου λειτουργεί από το 1999 (2) στην περιοχή Πάτημα και είναι εύκολα προσβάσιμο, αφού βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την Αττική Οδό αλλά και τις γειτονικές περιοχές των Βριλησσίων, Μελισσίων, Πεντέλης, Γέρακα και Κηφισιάς.

Το κόστος συμμετοχής για την εκπαίδευση στο Πάρκο Κυκλοφορικής Αγωγής είναι 3 € /παιδί.

Για τα Δημόσια Σχολεία του Δήμου Χαλανδρίου η εκπαίδευση είναι δωρεάν.

ΣΧΟΛΙΟ:  
Το πάρκο λειτουργεί από το 1999 και το λειτουργεί η ΦΛΥΑ. 

Τα ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 21 χρόνια λοιπόν προσφέρει σημαντικό έργο σε έναν τομέα όπου όλοι ξέρουμε πόσο πάσχουμε στην Ελλάδα: Την Κυκλοφοριακή Αγωγή και Ασφάλεια.

Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ και ΤΗΣ ΦΛΥΑ - μετά την κατασκευή της Αττικής οδού σε κλειστό όρυγμα έχει προτείνει το πάρκο να μεταφερθεί στο στέγαστρο της Αττικής οδού - δίπλα στο Αθλητικό Κέντρο "Νίκος Πέρκιζας" - για λόγους πολεοδομικούς αλλά και σημειολογικούς.
Και στον χώρο του, δίπλα στο νεκροταφείο να γίνει το αμαξοστάσιο της καθαριότητας - στο ΒΙΟΤEΧΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ της πόλης.

Τα τελευταία χρόνια .....  Άκου τα "τελευταία χρόνια"
Πρώτη φορά ..... 

Ναι ρε σεις! ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ  ΕΙΚΟΣΙΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ!
Από τότε που το φτιάξαμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου