Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

ΣΥΡΙΖΑ - ΟΜ ΠΕΝΤΕΛΗΣ: Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται
ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13/4/2020

Η Συνδιοίκηση Κεχαγιά- Παλαιοδήμου …εκτός τόπου και χρόνου, …ή αλλιώς “στην αναμπουμπούλα, ο λύκος χαίρεται”


Πολίτες του Δήμου Πεντέλης

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πεντέλης της Μεγάλης Τρίτης 14/4, εν μέσω πανδημίας και αφού αντιμετωπίστηκαν ”επαρκώς” (;) τα θέματα δημόσιας υγείας της πόλης μας, είναι πια καιρός να πάρει προτεραιότητα η ιδιωτικοποίηση του έργου καθαριότητας του Δήμου όπως επίσης και η συλλογή και διαχείριση των κλαδεμάτων, μπάζων και ογκωδών αποβλήτων (για υπερ-τριετή περίοδο!).

Η αλήθεια είναι πως “όταν θέλεις κάτι πολύ, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το πετύχεις”.

Τώρα είναι η καλύτερη ευκαιρία που μπορούσε κανείς να διανοηθεί για να περάσει η ιδιωτικοποίηση, αφού λόγω του κορωνοϊού ο κόσμος είναι κλεισμένος στα σπίτια του και λόγω Μεγάλης Εβδομάδας η προσοχή του θα είναι στραμμένη αλλού. Λογικό.

Τώρα είναι η ώρα να περάσει αυτή η διχαστική απόφαση, από μια συνδιοίκηση μειοψηφίας, χωρίς εξηγήσεις ή σοβαρή τεκμηρίωση βάσει συγκριτικής μελέτης, για ποιο λόγο άραγε η προτεινόμενη επιλογή είναι η καλύτερη.

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή, με λυμένα τα χέρια από την κυβέρνηση της ΝΔ, να υλοποιηθεί η νεοφιλελεύθερης αντίληψης εκχώρηση λειτουργιών του δημόσιου τομέα στους ιδιώτες, εκμεταλλευόμενοι ευκολότερα τα περαιτέρω αποδιαρθρωμένα εργασιακά δικαιώματα και τις ελαστικές μορφές εργασίας.

Φίλες & Φίλοι

Στην εποχή που για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας με επάρκεια, όλοι αναγνωρίζουνε την σημαντικότητα ύπαρξης κατάλληλα οργανωμένου Δημόσιου Συστήματος Υγείας, τώρα ακόμη περισσότερο είμαστε πεπεισμένοι ότι μια ιδιωτικοποίηση είναι η χειρότερη ιδέα για να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον. Είναι γνωστές πολυάριθμες περιπτώσεις διεθνώς που οι ιδιωτικοποιήσεις βασικών δημόσιων αγαθών και υποδομών οδήγησαν σε χειρότερες υπηρεσίες και συχνά οδήγησαν στην επαναφορά τους στη δημόσια - δημοτική ιδιοκτησία και διαχείριση.

Εκφράζουμε την κάθετη διαφωνία μας
και στη σκέψη ακόμα, να σπαταληθεί δημόσιο χρήμα ύψους €1,8εκ. σε μια εποχή που θα έπρεπε να δρομολογούμε τρόπους στήριξης και ανακούφισης των συμπολιτών μας, που έχουν υποστεί αναγκαστική παύση της εργασίας τους αλλά και αυτών που θα αντιμετωπίσουν σύντομα το φάσμα της ανεργίας.

Εκφράζουμε την κάθετη διαφωνία μας στην ιδιωτικοποίηση κρίσιμων υπηρεσιών του δήμου με αφορμή ή εν μέσω της πανδημίας. Αυτή είναι ξεκάθαρα η πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης της ΝΔ. Αλήθεια, ποια είναι η συμμετοχή σε αυτό του γνώριμου σε μας νυν Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ κ.Γραφάκου;

Ζητάμε σταθερά άμεσες προσλήψεις στην καθαριότητα (υπήρχαν δυνατότητες από την προκήρυξη ”3Κ” ή τα 8μηνα προγράμματα), στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι”, στις κοινωνικές δομές.

Λέμε όχι στις συμβάσεις παραχώρησης σε ιδιώτες.

Καλούμε τη Συνδιοίκηση Κεχαγιά-Παλαιοδήμου να σταματήσει τη διχαστική της επιλογή, να πάρει πίσω τα θέματα της ιδιωτικοποίησης και να δείξει ζέση για την αναβάθμιση των δημόσιων υποδομών υγείας της πόλης μας που σήμερα παρά ποτέ απαιτείται, κατευθύνοντας εκεί τους πολύτιμους πόρους του Δήμου και όπου αλλού χρειαστεί για τη στήριξη των συνδημοτών μας στη δύσκολη περίοδο που έρχεται.


ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου