Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΧΑΓΕΡ

<<Η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου και ο κύριος Αμπατζόγλου παίρνουν πίσω την εξαγγελία για την άμεση έναρξη της μελέτης για την κατασκευή των σχολείων στην Αγία Φιλοθέη>>

Στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης στις 27/11/19 συζητήθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Αμαρουσίου για το 2020. Μέσα σε αυτό είχε ενταχθεί και πάλι η μελέτη για την κατασκευή των νέων κτιρίων του 8ου Γυμνασίου και 9ου Λυκείου στην Αγία Φιλοθέη.
Σε ερώτηση που είχα απευθύνει στον Δήμαρχο κύριο Αμπατζόγλου σχετικά με την προοπτική πραγματοποίησης του συγκεκριμένου έργου λόγω διαφόρων τεχνικής φύσεως προβλημάτων, είχε απαντήσει κατηγορηματικά πως αυτά έχουν λυθεί και τα σχολεία θα γίνουν.

Δυστυχώς η αλήθεια είναι πως οι εκκρεμότητες παραμένουν και το έργο δεν μπορεί να ξεκινήσει γι'αυτό και η παράταξη Ενωμένο Μαρούσι όταν κατέθεσε τις εναλλακτικές της προτάσεις για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό είχε ζητήσει να μην περιληφθούν οι συγκεκριμένες πιστώσεις αλλά να μεταφερθούν σε άλλους κωδικούς για να γίνει απορρόφηση προς όφελος των κατοίκων του Αμαρουσίου.
Η πρόταση βεβαίως απορρίφθηκε από τις παρατάξεις που συμπράττουν στη διοίκηση Αμπατζόγλου.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 20/5/20 η διοίκηση εισηγείται την αναμόρφωση του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού με σημαντικές αποκλίσεις σε σχέση με τις προτάσεις που κατέθεσε προς ψήφιση στην Επιτροπή Διαβούλευσης τον Νοέμβριο.
Η πίστωση των 50.000€ για τη μελέτη των σχολείων στην Αγία Φιλοθέη έκανε φτερά αφού μειώνεται κατά 49.000€ και πλέον ανέρχεται στο ποσό των 1.000€ όπου παραμένει για καθαρά τυπικούς λόγους.

Τα ερωτήματα που εύλογα προκύπτουν είναι τα εξής:

- Ο τόσο σίγουρος για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου κύριος Αμπατζόγλου και οι συνεργάτες του συνειδητοποίησαν μετά από 6 μήνες πως δεν υπάρχει η δυνατότητα και ανέκρουσαν πρύμναν ή γνώριζαν από πριν αλλά ήθελαν για επικοινωνιακούς λόγους να κάνουν ανέξοδες εξαγγελίες;

- Γιατί απέρριψαν τις εναλλακτικές προτάσεις της παράταξης Ενωμένο Μαρούσι και τώρα ορισμένες από αυτές τις εισηγούνται;

- Γιατί αφού προχωρούν σε ευρεία αναμόρφωση δεν ενημέρωσαν την Επιτροπή Διαβούλευσης ακυρώνοντας ουσιαστικά τον ρόλο της οδηγώντας την εκεί που την είχε τοποθετήσει και η προηγούμενη διοίκηση Πατούλη;

Τα ερωτήματα είναι ρητορικά αλλά στην ουσία τους αποδεικνύουν αυτό που φοβόμασταν για τη "Νέα" διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου.
Με παλιά υλικά δεν χτίζεις το μέλλον..

Κυριάκος Χάγερ
Μέλος Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου