Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου:Για το άνοιγμα των Σχολείων


Η θέση της Ένωσης για το επανέναρξη της λειτουργίας των σχολείων

Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου: Για το άνοιγμα των Σχολείων

Τα σχολεία ανοίγουν την Δευτέρα 11 Μαΐου για την Γ΄ Λυκείου και την Δευτέρα 18 Μαΐου για τα Γυμνάσια και τις Α΄ & Β΄ τάξεις Λυκείου. Ανοίγουν με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας μετά από εισήγηση της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής.

Οι ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας μας δημιούργησαν πολλά ερωτηματικά, ανησυχίες και έντονο προβληματισμό γνωρίζοντας την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία με την χρόνια υποχρηματοδότηση, τις ακατάλληλες κτιριακές υποδομές, την έλλειψη προσωπικού καθαριότητας, τα εκπαιδευτικά κενά κ.α.

Ο ρόλος των Οργανώσεων Γονέων είναι να υπερασπιστούμε τη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, την ισότιμη πρόσβαση στην εκπαιδευτική διαδικασία όλων των μαθητών, την υποχρεωτικότητα της εκπαίδευσης, τον παιδαγωγικό ρόλο του σχολείου σήμερα αλλά και με ορίζοντα τη νέα σχολική χρονιά. Να είμαστε δηλαδή τα μάτια και τα αυτιά των γονιών στα σχολεία.

Πρώτη προτεραιότητά μας είναι να διασφαλιστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις ώστε τα σχολεία να ανοίξουν με ασφάλεια, δηλαδή να εξασφαλιστούν μέτρα προστασίας και ατομικής υγιεινής για το σύνολο της σχολικής κοινότητας, με ευθύνη του Κράτους και χωρίς να μετακυλίεται το κόστος και η ευθύνη σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Οι οδηγίες του Υπουργείου για τους όρους με τους οποίους πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία δικαιώνουν τις πάγιες διεκδικήσεις του Γονεϊκού κινήματος, οι οποίες πρέπει να γίνουν πλέον πράξη έστω και με αφορμή την επιδημία του Covid-19. Συγκεκριμένα:

Μέγιστος αριθμός 15 μαθητών ανά τάξη για λόγους πλέον όχι μόνο παιδαγωγικούς αλλά και δημόσια υγείας
Μόνιμο και επαρκές προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία καθ' όλο το ωράριο λειτουργία του
Νοσηλευτές και προσωπικό υπηρεσιών υγείας στα σχολεία
Σύγχρονες σχολικές υποδομές.
Προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων να βρεθούν στα σχολεία ώστε να ελέγξουν αν τηρούνται τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, αν υπάρχει προσωπικό καθαριότητας και πώς υλοποιούνται συνολικά τα μέτρα που εξήγγειλε το Υπουργείο Παιδείας. Απευθυνόμαστε στη Διεύθυνση του σχολείου, στη Δημοτική Αρχή και στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σε περίπτωση που δεν τηρούνται τα μέτρα, και ενημερώνουμε σχετικά την Ένωση. Είμαστε σε επαγρύπνηση για να αντιδράσουμε και να κινητοποιηθούμε.


Για την Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών του Δήμου Χαλανδρίου
esgmhal.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου