Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΛΛΑΔΑ-ΓΑΛΛΙΑ…ΤΙΜΩΡΙΑ (”ΣΚΡΑΠ” Αξίας 10 Δις ευρώ)…


Σύμφωνα με ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Άγη Μάρκου στην εφημερίδα ”Τα Νέα” την 9η Αυγούστου 2012, με τίτλο, ”Με ένα ευρώ η εξαγορά της Εμπορικής”, ο Γαλλικός Τραπεζικός Όμιλος της Credit Agricole, (μεγαλομέτοχος της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδας), θα περιορίσει αισθητά την έκθεσή του στην Ελλάδα, ευελπιστώντας ότι σε περίπτωση που η Ελληνική οικονομία ”γυρίσει”, θα μπορέσει να μειώσει την χασούρα του, που από το 2000, ξεπερνά το ποσό των 10 δις ευρώ.

Επίσης σε ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Μαρίας Μακρίδου στην Εφημερίδα ”Τύπος της Κυριακής” την 27 Μαϊου 2012 αναφέρει για την Κριστίν Λαγκάρντ, που ως Διευθύντρια τότε του ΔΝΤ, δήλωσε, ότι ήρθε η ώρα να τιμωρηθεί η Ελλάδα. Με πολύ σκληρή γλώσσα μάλιστα για την Ελλάδα και τους Έλληνες, έλεγε, ότι ”είναι ώρα να πληρώσετε και μη περιμένετε την συμπάθειά μας”.




Οι Γαλλικοί όμιλοι, αναγκάστηκαν και αποχώρησαν από την Ελλάδα το 2012, ως θύματα απάτης του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος, χωρίς καμία προστασία από τις Ελληνικές Κυβερνήσεις, αναμένοντας, όπως αναφέρεται και στο άρθρο του δημοσιογράφου των ”Νέων”, Άγη Μάρκου, την κατάλληλη στιγμή να καλύψουν τις οικονομικές ζημιές που υπέστησαν. Έτσι η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αγοράζει ”ΣΚΡΑΠ” με την ονομασία ”ΡΑΦΑΛ”, ”ΜΠΕΛΧΑΡΑ” και ”ΕΞΟΣΕΤ”, αξίας 10 δις ευρώ, όσο και οι ζημιές του Γαλλικού ομίλου, συν 15 δις ευρώ, επιπρόσθετο πακέτο, σε ανταλλακτικά, εκπαίδευση, ειδικές εγκαταστάσεις και ασκήσεις, για την κάλυψη και άλλων Γαλλικών Τραπεζικών Ομίλων και ίσως και τόκων υπερημερίας.



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΛΑΪΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου