Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Εκτεθειμένη η Κυβέρνηση, για τη νέα σχολική χρονιά

Η Εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΪΚΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, κ. Ελένη Νέννε

Για εικόνες θλίψης και ντροπής, σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων, είπε σε δηλώσεις της η Ελένη Νέννε, Εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΪΚΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.

Η κα. Νέννε, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα δύο τμήματα του 3ου Γυμνασίου στον Εύοσμο, όπου η διδασκαλία των μαθητών γίνεται στον προαύλιο χώρο του σχολείου και σε παγκάκια αντί θρανίων και με τους καθηγητές να στερούνται τον απαραίτητο εξοπλισμό, διαψεύδει την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα. Κεραμέως, η οποία δήλωνε, ότι τα σχολεία στην Κεντρική Μακεδονία, είναι έτοιμα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Η κα. Νέννε στις δηλώσεις της είπε χαρακτηριστικά:

”Σύμφωνα με καταγγελίες, δύο τμήματα του 3ου Γυμνασίου στον Εύοσμο, η διδασκαλία των μαθητών γίνεται στον προαύλιο χώρο του σχολείου και σε παγκάκια αντί θρανίων και με τους καθηγητές να στερούνται τον απαραίτητο εξοπλισμό. Από τις 12 αίθουσες που είναι απαραίτητες, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των μαθητών, λειτουργούν μόνο οι εννέα. Πέρυσι οι ίδιοι μαθητές, είπε, έκαναν μάθημα στο υπόγειο του κτιρίου, παραγκωνίζοντας έτσι τις ανάγκες ενός γεγονότος που υποβαθμίζει το δημόσιο σχολείο, μειώνει την διάθεση του μαθητή για μάθηση και την ελπίδα προσδοκιών, για ισότιμες ευκαιρίες σε όλους”.

Η Εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΪΚΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ επισήμανε ακόμα, ότι η κυβέρνηση είχε όλο το χρόνο, να προετοιμαστεί για το άνοιγμα των σχολείων.

Αντ’ αυτού, επέλεξε μόνο να προμηθευτεί μάσκες κι αυτές την τελευταία στιγμή, με τα γνωστά ανάρμοστα αποτελέσματα των μεγεθών τους.

Επιβάλλεται άμεσα η αύξηση κονδυλίων για την κατασκευή νέων σχολικών κτιριακών εγκαταστάσεων, αιθουσών προβολής, μουσικής, συναυλιών, χορωδιών, θεατρικών παραστάσεων, γυμναστικής, καθώς και εργαστηρίων Βιολογίας, Χημείας, Φυσικής, Ιστορίας και Πληροφορικής.

Δυστυχώς η Κυβέρνηση, διαθέτει κονδύλια, εξασφαλίζοντας νέες πτέρυγες φυλακών στον Ασπρόπυργο για το νέο «Δικαστικό Σωφρονιστικό Συγκρότημα Αθηνών» που θα περιλαμβάνει 12 πτέρυγες, συνολικής χωρητικότητας 2.000 ατόμων, πτέρυγα ευάλωτων ομάδων, ημιπτέρυγα ΑμΕΑ, νοσοκομείο, ψυχιατρική πτέρυγα, δικαστικές αίθουσες, πειθαρχικά κελιά, ενώ έχουν προβλέψει χώρους λατρείας και σχολικής εκπαίδευσης.

Το Κράτος προετοιμάζει ευλαβικά το μέλλον των πολιτών του, είπε καταλήγοντας η κα. Νέννε στις καυστικές δηλώσεις της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου