Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: «Να προστατευτεί η Πρώτη Κατοικία σε όλους»


Με αφορμή την συζήτηση στη Βουλή και το δημόσιο διάλογο για την άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας το Πολιτικό Συμβούλιο του Πρασίνου Κινήματος ανακοινώνει τα εξής:
«Σε μια εποχή που η χώρα βιώνει μια πρωτοφανή οικονομική και υγειονομική κρίση, είναι απαράδεκτο και τουλάχιστον ύποπτο, να προσπαθούν να ρευστοποιήσουν την μοναδική περιουσία που έχουν οι φτωχοί Έλληνες, την πρώτη κατοικία τους!
Η δωδεκαετής οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων έχει εξαθλιώσει τους Έλληνες που είναι κάτω από το όριο της φτώχειας, οι οποίοι έχουν μόνο ένα σπίτι! Άνθρωποι που έχουν χάσει μισθούς, συντάξεις, αξιοπρέπεια, που βιώνουν προβλήματα υγείας, κινδυνεύουν να χάσουν και το σπίτι τους που είναι η Πρώτη Κατοικία.
Το όριο για την υπαγωγή στις ρυθμίσεις των 130.000 ευρώ χρέους, ουσιαστικά αφήνει εκτός μια μεγάλη κατηγορία συμπολιτών μας που δεν είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές.
Η πιο κοινωνικά αποδεκτή λύση για αυτούς τους ανθρώπους, τους πραγματικά φτωχούς, είναι να προστατεύεται με νόμο η πρώτη και μοναδική κατοικία για πάντα, να γίνεται διαγραφή χρέους από τος τράπεζες και από τα funds. Να μην εμφανίζεται η οφειλή στον Τειρεσία. Έτσι οι άνθρωποι που είναι σε αυτή την κατηγορία, θα μπορούν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα. Το κράτος θα πληρώσει τα fund που αγόρασαν πολύ φθηνά τα δάνεια από τις τράπεζες και με αυτόν τον τρόπο θα γίνει επανεκκίνηση της οικονομίας από τα κάτω προς τα πάνω.
Ταυτόχρονα όμως να έχει το δικαίωμα και την προτεραιότητα, ο κάθε δανειολήπτης, αν μπορεί, να εξαγοράσει το δάνειο του στην τιμή που το εξαγοράζει το fund.
Το Πράσινο Κίνημα επαναφέρει την πρόταση του για την θεσμοθέτηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021, με ακύρωση όλων των πλειστηριασμών, έτσι ώστε να δρομολογηθεί ένα ευνοϊκό θεσμικό πλαίσιο προς την κατεύθυνση αυτή. Ειδικά αυτή την εποχή που βιώνουμε την έξαρση της πανδημίας, είναι επιβεβλημένο να υιοθετηθεί η πρόταση μας και για υγειονομικούς λόγους. Η χώρα δεν αντέχει κι άλλους άστεγους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου